3. kolo
27.08.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rodri (© AFP)

Haaland vyhrál nekonečný souboj s brankářem Sheffieldu. City dotáhl k další výhře Rodri

Sheffield United ve třetím kole Premier League dlouho deptal úřadujícího mistra z Manchester City, se kterým nakonec prohrál těsně 1:2. Velkým hrdinou domácího celku mohl být brankář Wesley Foderingham, jenž několikrát skvěle vychytal Erlinga Haalanda, který navíc v průběhu první půle zahodil pokutový kop. Norský ostrostřelec však nakonec přece jen ze zmíněného minisouboje vyšel jako vítěz, neboť v 63. minutě přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Nováček pak krátce před koncem sice zvládl senzačně vyrovnat, poslední slovo ale i přesto měli Citizens, jejichž stoprocentní bilanci v této sezoně zachránil vítěznou brankou Rodri.

Citizens zvládli první těžkou překážku v cestě za obhajobou titulu, když zásluhou Juliána Álvareze porazili silný Newcastle. Utkání se Sheffieldem mělo být papírově snazší a nic na tom neměla změnit ani absence kouče Pepa Guardioly, jenž bude na lavičce scházet kvůli operaci zad až do zářijového reprezentačního srazu. V dresu nováčka se naposledy na půdě Nottinghamu krásným gólem prezentovala letní posila Gustavo Hamer, prvního bodového zisku se však Žiletky nedočkaly.

Drtivý tlak Sky Blues dlouho nepřinesl žádné větší šance. Defenziva domácího celku byla pevná jako skála, a Citizens se tak museli často pokoušet o střely z dálky. Zasáhnout do obrany musel trenér Blades už v 18. minutě, kdy vinou zranění střídal Ben Osborn. Šance, která zvedla diváky ze židle, přišla až za půlkou prvního dějství, ovšem Álvareze z bezprostřední blízkosti fantasticky vychytal Foderingham. Ideální příležitost na otevření skóre v podobě penalty dostal Haaland, jenže svou silnější levačkou napálil pouze pravou tyč.

Nejlepší střelec minulé sezony nedokázal využít ani šanci, která přišla zkraje druhé půle. Skákavý centr nakonec z voleje slabší pravačkou poslal těsně vedle. Mladý Nor si vylámal zuby na Foderinghamovi znovu po hodině hry, kdy se ho pokusil překonat lobem, avšak zkušený brankář téměř až hokejovým zákrokem útočníka zneškodnil. Nakonec se ale hvězda Manchesteru přece jen dočkala. Jack Grealish si skvěle udělal prostor na levé straně a přesným obloučkem našel Haalanda, jenž hlavou uklidil míč do odkryté brány. Po protiútoku vzal na své triko zodpovědnost Jayden Bogle a najednou bylo vyrovnáno. Chvíli před koncem se ale ukázal hrdina z finále milionářské soutěže Rodri. Centr Kylea Walkera přistrčil patou Phil Foden a španělský středopolař balon uklidil mimo dosah brankáře.

Manchester City tak v rozmezí 16 dnů skolil už druhého z trojice nováčků anglické nejvyšší soutěže. V příštím kole 2. září přivítá Fulham, na stadionu Sheffieldu se tentýž den představí Everton.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele