36. kolo
18.05.2015 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

SSC Neapol - AC Cesena 3:2

Neapol zůstává ve hře o Ligu mistrů, na třetí Lazio ztrácí po výhře 3:2 nad Cesenou tři body. Parthenopei ale nemají situaci ve svých rukou, ve zbývajících dvou kolech budou potřebovat zaváhání římského celku.

Neapol se po vyřazení z Evropské ligy musela znovu naladit na Serii A, kde jí čekal důležitý souboj s jistým sestupujícím - Cesenou. Pokud chtěli Parthenopei živit šance na Ligu mistrů, museli bezpodmínečně zvítězit. A to se nakonec díky dvěma brankám Mertense podařilo. Dva zásahy si připsal i hostující Defrel.

Cesena neměla na San Paolo co ztratit, domácí sice začali aktivněji, ale jejich tlak byl jenom platonický. Ve 13.minutě tak zahrozili hosté, k hlavičce se dostal Carbonero a Andújar si připsal první zákrok. Obrana Napolitánů se z varování nepoučila a dvě minuty po Carbonerově hlavičce inkasovala. Gregorie Defrel měl na hranici šestnáctky spoustu času aby zamířil a přesnou střelou k tyči poslal Cesenou do překvapivého vedení.

Jenže tenhle výsledek dlouho nevydržel, Neapol odpověděla bleskově. Hamšíkova střela byla zablokována tak, že se míč dokodrcal až k Mertensovi, který zblízka překonal Agliardiho -1:1. A než se stačili hosté vzpamatovat, Neapol vedla. Manolo Gabbiadini si na malém vápně počkal na přihrávku Mertense a rozveselil domácí Tifosi - 2:1 pro Neapol. Následně se Cavallucci Marini snažili něco vymyslet, ale jejich kombinace se odehrávala výhradně na jejich vlastní polovině. Přesto se ještě do konce poločasu změnilo skóre. Ve druhé minutě nastavení poslal do vápna přesnou přihrávku Volta a Defrel rovnou z první srovnal na 2:2 a zároveň zaznamenal svojí druhou branku v utkání.

Parthenopei rozhodně nechtěli hrát s předposledním týmem tabulky vyrovnanou partii a ve druhém poločase zařadili vyšší rychlostní stupeň. Brankář Agliardi byl v jednom ohni a v 57.minutě z kopačky Driese Mertense potřetí inkasoval. Belgický útočník si na malém prostoru v obležení hostujících hráčů našel místo ke koncovce a vrátil vedení na stranu Neapole. Cesena pak mohla znovu vyrovnat, Andújar ale předvedl proti akrobatickému zakončení dobrý zákrok. Na druhé straně netrefil balón ideálně Hamšík a Neapol stále vedla jen o jednu branku. O tento náskok mohla přijít v 90.minutě, ale Andújar zlikvidoval i hlavičku Volty a výrazně se podepsal pod triumf Neapole.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele