38. kolo
02.08.2020 18:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Fiorentina díky perfektnímu závěru veze z Ferrary tři body

Fialky byly před utkáním se Spalem velkým favoritem a nakonec se jim povedlo své pověsti dostát. Cesta ke třem bodům ale byla hodně trnitá, protože ještě dvě minuty před koncem řádné hrací doby panoval na světelné tabuli remízový výsledek.

Federico Chiesa možná opustí Florencii a dnes se tedy mohlo jednat o jeho loučení. I proto navlékl pásku kapitána, odhodlán dovést svou ekipu ke třem bodům. Svým hráčům šel sám příkladem. Už v šesté minutě se dostal s balonem do nebezpečné vzdálenosti a krásnou ranou pořádně prověřil brankáře Dembu Thiama, který zase podržel svůj tým.

Na druhé straně se Marco D'Alessandro dostal k dobré střele z hranice velkého vápna, jenže s tou si poradila hostující obrana v tu nejdůležitější chvíli. Blíž ke vstřelení první branky byli zcela jistě domácí, konkrétně oceňovaný bek Mohamed Fares, který v 15. minutě napálil ve své už druhé šanci břevno! Regulérní branku ale měla na svědomí Fiorentina. Ve 30. minutě si totiž dost prostoru udělal hbitý Chiesa, který přistrčil balon nabíhajícímu Alfredu Duncanovi. Záložník Violy se nemýlil a z úhlu vstřelil svůj první dres ve fialovém dresu.

Radost Violy ale trvala jen devět minut. Poté totiž hosté chybovali v rozehrávce u vlastního vápna, míče se chopil Valoti a nacentroval do vápna. Tam si naběhl Marco D’Alessandro, na jehož přesně umístěný volej neměl brankář Terracciano nárok a kapituloval.

Viola byla mírně aktivnější a kvalita byla jednoznačně na její straně, ale nedařilo se jí to vyjádřit gólově trochu víc. I proto dorazil na hřiště rychlonožka Kouamé, aby rozhýbal trochu strnulý útok Violy. Domácí Spal ale dlouho odolával. Na větší šanci jsme čekali vlastně až na samý závěr utkání. Spal už počítal s bodem, když rohový kop Ericka Pulgara poslal do sítě hlavičkující a špatně hlídaný Kouamé!

A to nebylo všechno, zmar nevýrazného domácího týmu dovršilo nastavení. Ve třetí minutě totiž byl faulován Chiesa a sudí pískal penaltu. K ní se postavil Erick Pulgar, který je v této disciplíně velmi dobrý. Nezklamal ani dnes - 3:1 pro Violu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele