2. kolo
27.09.2020 12:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Filip Djuričić (© AFP)

Spezia premiéru v Serii A nezvládla a Sassuolu podlehla vysoko 1:4

Fotbalisté Spezie Calcio mají za sebou premiéru v nejvyšší soutěži, která se jim výsledkově nevydařila. Domácí obdrželi od dobře hrajícího Sassuola čtyři góly, přičemž sami skórovali jen jednou. Historicky první branku v Serii A vstřelil za domácí Andrej Galabinov, když odpověděl na úvodní trefu soupeře. Až do konce utkání se pak prosazovali jen Neroverdi.

Pro Spezii to byl svátek jako hrom a je jen velká škoda, že na stadionu nemohli být přítomni diváci. Domácí vstoupili do utkání trochu nervózně a už ve 12. minutě je vyškolil první brankou Filip Djuričič. Za žáčka byl přitom bránící Sala, který obdržel jesličky a Djuričič pak střelou na zadní tyč poslal Sassuolo do vedení. O chvíli později vstřelili Neroverdi druhý gól, který naštěstí pro Spezii VAR neuznal. Na vině byl v ofsajdu stojící Caputo.

Sassuolo mělo více ze hry, ovšem ve 31. minutě neuhlídalo centr Ricciho a Andrej Galabinov hlavou srovnal na 1:1. Šlo o vůbec první branku klubu v italské nejvyšší soutěži. Závěr poločasu už zase patřil hostům a nejprve Caputo v dobrém náběhu trefil boční síť a po něm Locatelli z volného přímého kopu orazítkoval spojnici.

Hosté pokračovali v převaze i po změně stran a po ruce Saly se dožadovali pokutového kopu - marně. V 58. minutě pak Caputovi opět překazil gólovou radost pomezní rozhodčí. Sassuolo ale utahovalo šrouby a po hodiny hry dvěma slepenými góly odskočilo na rozdíl dvou branek. Po faulu Zoeta na Caputa už sudí pískal a Domenico Berardi s přehledem proměnil. Okamžik na to Caputo centroval a Grégoire Defrel z voleje zvyšoval na 3:1.

Spezia byla jako na kolotoči a favorit pochopitelně při chuti. Caputovi nebyl ve druhém poločase uznán ještě jeden gól, ale mrzet ho to nemuselo, protože sám se dočkal v 76. minutě, když mu sklepl balón Ferrari. Spezia se sympaticky ani za tohoto stavu nevzdávala a v závěru byla blízko korigující brance, ovšem nestalo se a utkání skončilo výhrou Sassuola 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele