25. kolo
14.02.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Krzysztof Piatek (© AFP)

Fialky vezou z La Spezie tři body. Hlavním hrdinou se stal nevyužívaný Amrabat

Spezia nepodala špatný výkon a v závěru se jí povedlo srovnat utkání s Fiorentinou po chybě Amrabata, jenže tentýž hráč minutu před koncem krásnou ranou strhl vedení na stranu Italianova týmu.

Trenér Vincenzo Italiano se vrátil do dobře známého prostředí, tentokrát ale již s novým týmem. S Fialkami totiž přijel vykrást La Spezii. A musel očekávat náročné utkání, protože jednak své protihráče velmi dobře znal a především viděl, jak se od nového roku trenéru Mottovi jeho práce daří nad očekávání. Začátek utkání se ale povedl právě Viole. Po jedenácti minutách byl ve vápně faulován González a sudí pískal penaltu. Bohužel pro hosty ale polský kanonýr Krzysztof Piątek pálil jen do tyče!

Piątek se ocitl posléze i v další šanci hostujícího celku, když mu González sklepl dobrý oblouček, jenže ránu někdejšího objevu CFC Janov obrana Spezie vyrazila na rohový kop. Přesto se polský útočník s devatenáctkou na dresu dočkal. Krzysztof Piątek. Dlouhodobý nápor Fialek vyústil v pas Maleha do středu vápna, kde si Piątek míč zpracoval a snadno zakončil přes bránícího brankáře Provedela - 1:0.

Druhá půle začala taky před bránou domácí Spezie. Jenže narážečka Amrabata, dnes skvěle hrajícího záložníka, který byl ještě před pár týdny na odchodu směrem do Tottenhamu, byla zhacena domácím stoperem Erlićem. Biraghiho volný přímý kop zase vlastním tělem zablokoval mladý kapitán Maggiore.

Spezia toho směrem dopředu moc nepřevedla, ale přesto se jí povedlo srovnat. Nejdřív přežila skvěle zahraný rohový kop, který se snesl přímo na břevno. A patnáct minut před koncem hosté inkasovali. Amrabat si pokazil dnešní reputaci, protože v roli posledního hráče se nechal obrat o míč Kevinem Agudelem. Mladý záložník se hnal do vápna a v něm si poradil i s padajícím brankářem Terraccianem.

Fialky se ale nevzdaly a vrhly se naplno do útoku. Tři minuty před koncem trefil tvrdou ranou Biraghi spojnici. A pak došel Sofyan Amrabat spasení. Napravil totiž svou chybu, která Fiorentinu málem stála všechny body. Pouhou minutu před koncem dostal míč od Cabrala a zpoza vápna natáhl k přízemní ráně. Ta mu sedla dokonale a brankář Provedel se natáhnout nestihl - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele