základní část, 32. kolo
28.04.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Patrick Ciurria (© AFP)

Monza vyhrála i v La Spezii

Páteční předehrávka přinesla další vítězství Monzy, tentokrát na půdě Spezie a domácí se tak mohou po víkendu ocitnout v sestupovém pásmu. Hosté dlouho vedli po trefě Ciurrii a v nastaveném čase definitivně rozhodl Augusto.

Monza před nedávnem porazila Inter Milán i Fiorentinu a tentokrát si brousila zuby na tři body proti Spezii. Domácí zase bojují o záchranu a v souboji s nováčkem věřili, že mohou zvítězit.

Hosté mají výbornou formu, ale v La Spezii mohli narazit. Všechno mohlo být nakonec jinak, kdyby Spezia proměnila velkou šanci v 18. minutě. Na malém vápně zakončoval z voleje úplně sám Kovalenko a brankář Di Gregorio fantasticky zasáhl. Byl to klíčový moment, protože o tři minuty později vypálil přesně k tyči Patrick Ciurria a Dragowski se natahoval marně.

Od této chvíle se Spezia marně snažila o vyrovnání. V závěru první půle se navíc prosmýkl obranou domácích Augusto a Dragowski jeho pokus z úhlu vyrazil.

Po změně stran to byl opět Kovalenko, který na straně domácích zahrozil a hlavou pořádně protáhl Di Gregoria. Spezia odmítla vyrovnat především v závěru, kdy měl dvě vyložené šance Agudelo. Na druhé straně zase netrefil prázdnou branku Petagna, ale Monzu to mrzet nemuselo, protože přišlo nastavení a druhý gól. Už do otevřené obrany vpadl Carlos Augusto a druhým gólem dal Monze definitivní jistotu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele