11. kolo
04.11.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Zklamaný Rafael Leao (© AFP)

Udinese se první výhry dočkalo překvapivě v Miláně, penaltový direkt zasadil domácím Pereyra

Hráči AC Milán padli v 11. kole Serie A s Udinese 0:1, kvůli čemuž se jim opět vzdálilo čelo tabulky. Bianconeri se dočkali vůbec prvního vítězství v ročníku především díky přísně nařízenému pokutovému kopu, který proměnil Roberto Pereyra. Hostující celek zároveň ukončil šňůru pěti ligových duelů, které skončily dělbou bodů. Pro Rossoneri se naopak jednalo o čtvrtý z posledních šesti zápasů, v nichž ani jednou neskórovali.

AC Milán minulou sobotu pokračoval v nevýrazné formě, když remizoval 2:2 s Neapolí, což znamenalo, že Rossoneri v pěti soutěžních zápasech vyhráli pouze jednou. Na papíře by se bod proti současným šampionům mohl zdát jako potěšující, jenže Milán v tomto duelu promarnil dvougólový náskok. Domácí si chtěli zlepšit náladu proti Udinese, které od startu ročníku ani jednou nevyhrálo, nasbíralo už však sedm bodů za stejný počet remíz.

Ač úvodní minuty jasně patřily Rossoneri, první šanci si vytvořili hosté. Po zmatku ve vápně a smolné teči Alessandra Florenziho mohl z prostoru pro penaltu pálit osamocený Pereyra, netrefil se ale do prostoru mezi třemi tyčemi. První přesně mířený pokus vyslal ve 25. minutě Davide Calabria, jeho dalekonosnou ránu si však vychutnal gólman Marco Silvestri. Dobrou pozici pro zakončení si ve 37. minutě vytvořil po hezké otočce také Rafael Leao, míč mu však na hranici malého vápna utekl.

I úvod druhého dějství byl na šance skoupý. První příležitost ohrozit branku soupeře měl v 57. minutě Florenzi, který rozehrával přímý kop kousek od rohu vápna. Z úhlu však zvolil centr, který přesným zakončením neskončil. Záhy ovšem přišla ještě o poznání větší šance hostů, když si míč na pokutový puntík postavil Pereyra, který přízemní ranou do protipohybu gólmana poslal outsidera do vedení. Překvapivý stav navíc mohl ještě prohloubit hlavičkující Isaac Success, proti jeho zakončení ale dobře zakročil na brankové čáře Mike Maignan. Hosty to však mrzet nemuselo, Bianconeri totiž odolali závěrečnému tlaku AC a došli si pro překvapivou první výhru v sezoně. V nejnebezpečnější šanci předvedl perfektní zákrok proti hlavičce Oliviera Girouda gólman Silvestri.

AC Milán tak nechtěně potvrdil velký úpadek formy i proti Udinese, se kterým ztratil všechny body. V následujícím kole se 11. listopadu střetne s Lecce, Bianconeri změří o den později síly s Atalantou.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele