31. kolo
07.04.2024 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Albert Gudmundsson (vlevo) (© AFP)

Ostrostřelec Gudmundsson dovedl Janov ke třem bodům na hřišti Verony

Fotbalisté Janova porazili ve 31. kole Serie A Veronu 2:1. Domácí šli sice do brzkého vedení po skvělé práci Federica Bonazzoliho, avšak ještě v první půli s přispěním štěstěny vyrovnal Caleb Ekuban. Obrat pak dovršil po změně stran Albert Gudmundsson, jenž dorazil míč do prázdné brány a v součtu s působením v národním týmu skóroval již pošesté za poslední čtyři soutěžní utkání. Scaglieri tak stále mají pouze jednobodový náskok na zónu sestupu.

Verona strachující se o setrvání v nejvyšší italské soutěži po dvou výhrách na začátku března poskočila ze sestupového pásma. Následně však dvakrát za sebou zaváhala a boj o záchranu pro ni zdaleka neskončil. Nyní přišel na řadu duel s Janovem, který se v tabulce sice nacházel nad Mastini, nicméně v předchozím měsíci ani jednou nezvítězil.

Bývalý zaměstnavatel českého reprezentanta Antonína Baráka se ujal vedení už v osmé minutě, kdy Bonazzoliho průnikovkou za obranu vyslal Darko Lazovič. Italský útočník pak udělal rychlou kličku gólmanovi a prázdnou bránu s přehledem trefil. Vyrovnání měl na hlavě Johan Vásquez, avšak jeho pokus skončil pouze na břevně. Gól Janova přišel až po přízemním centru z levé strany, který se od Lazoviče odrazil k Ekubanovi, od nějž míč doputoval až za brankovou čáru.

Po změně stran se mohl opět prosadit Bonazzoli, tomu se ale střela vůbec nepovedla a skončila daleko vedle brány. Toho hned vzápětí využil Gudmundsson, k němuž se míč odrazil po zákroku Lorenza Montipa a poslal míč do prázdné brány. Zanedlouho se mohl prosadit Morten Thorsby, jenže Montipo se blýskl ukázkovým zákrokem. Záhy mohl přijít trest v podobě vyrovnávacího gólu, nicméně ten nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Janov tak ukončil měsíční čekání na vítězství a zkomplikoval Veroně boj o záchranu. V příštím kole zamíří 15. dubna na stadion Fiorentiny, Mastini ve stejný den venku vyzvou Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele