4. kolo
16.09.2023 18:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Francesco Acerbi v souboji s Olivierem Giroudem (© AFP)

Interu se vyplatilo sáhnout hlouběji do kapsy. Milánské derby rozhodlo žhavé zboží z Gladbachu

Hráči Interu zvítězili ve čtvrtém kole Serie A nad městským rivalem AC Milán 5:1. V Derby della Madonnina se na úvodní trefu čekalo pouze do páté minuty, kdy se zásluhou Henrikha Mkhitaryana ujali vedení Nerazzurri. Na první z celkem dvou tref arménského záložníka navázal ještě v úvodní půli pohlednou akcí Marcus Thuram, o nějž v létě oba týmy sváděly přestupovou bitvu. Inter tak i díky druhému ligovému gólu bývalého útočníka Mönchengladbachu ovládl už pátý vzájemný souboj v roce 2023 a posunul se do čela tabulky.

Milánské celky prošly úvodními koly bez ztráty bodu, vstřelily osm branek a během reprezentační přestávky se vyhřívaly na prvních dvou příčkách tabulky. Z pozice lídra šel do derby Inter, jenž na rozdíl od AC ještě neinkasoval. V tomto roce se spolu týmy střetly už čtyřikrát, vždy se ale na konci radovali hráči Nerazzurri. Prodloužit tuto lichotivou šňůru chtěli i s Lautarem Martínezem, který před čtvrtým kolem vládl tabulce střelců.

Do bitvy o Milán vstoupili lépe svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho, kteří se již v páté minutě ujali vedení. Federico Dimarco našel na hranici malého vápna osamoceného Mkhitaryana, jenž střelou do protipohybu gólmana AC otevřel skóre. Arménský záložník byl při chuti a jen o chvíli později zahrozil znovu, po centru z levé strany ale hlavou branku minul. Úvodní půlhodina další výraznější příležitosti nenabídla, Rossoneri si střelecké zakončení vypracovali až krátce po jejím uplynutí, Theo Hernández ale v pádu nasměroval míč jen vedle tyče. Hráči Interu se do složitějších útočných akcí nepouštěli a nechávali tvořit svého soupeře, přesto ještě v první půli navýšili své vedení, když pohlednou individuální akci zakončil Thuram ranou do vzdálenější šibenice.

V úvodu druhého poločasu začal trávník na San Siru zkrápět vydatný déšť, ve kterém si ani jeden z týmů příležitosti nevytvářel. To změnil až krátce před hodinou hry Rafael Leao, jenž po přesprintování obránce Mattea Darmiana snížil střelou na zadní tyč. Kontaktní trefou povzbuzení Rossoneri převzali herní taktovku, možnosti k vyrovnání si ale nevytvářeli. Inter byl oproti svému městskému rivalovi výrazně nebezpečnější, s projektilem Carlose Augusta z voleje si ale Mike Maignan poradil. Krátce nato ale již gólman AC Milán lovil míč ze sítě, když se tečovanou ranou k tyči prosadil podruhé v utkání Mkhitaryan. Zmar Rossoneri prohloubil v 79. minutě Hakan Calhanoglu, jenž po faulu Hernándeze proměnil pokutový kop. Kalich hořkosti si Il Diavolo vypili až do dna, neboť v nastavení jejich debakl dokonal Davide Frattesi.

Inter tak znovu zvítězil a osamostatnil se v čele tabulky. V dalším kole jej čeká 24. září souboj s Empoli, AC se o den dříve utká s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele