25. kolo
16.02.2024 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Simone Inzaghi (© AFP)

Inzaghi připravil vendetu za svého bratra. Carlos Augusto vymýšlel rukama i nohama

Milánský Inter ve 25. kole Serie A porazil na vlastním hřišti Salernitanu hladce 4:0. Osud utkání určily dvě slepené branky z rozmezí 17. a 19. minuty, přičemž na tu první přihrával Carlos Augusto obligátně nohou a následně dopřál Lautarovi Martínezovi možnost skórovat po bleskovém vhazování. Argentinec dal v barvách Nerazzurri 20 ligových branek už ve třetí sezoně v řadě, což se před ním povedlo jen dvěma dalším hráčům. Svěřenci Simoneho Inzaghiho, jehož bratr Filippo skončil na lavičce Granaty jen několik dnů před utkáním, tak v lize vyhráli pošesté za sebou.

Inter si po dalším zaváhání dotahujícího se Juventusu vybudoval v čele tabulky sedmibodový náskok, k dobru navíc ještě měl zápas se Salernitanou. Ta během šesti kol v tomto kalendářním roce vybojovala pouze jeden bod za remízu s Turínem, a překvapením tak nebyla změna na postu trenéra. Úkolem vytáhnout tým z poslední příčky tabulky byl pověřen držitel 288 startů v nejvyšší italské soutěži Fabio Liverani.

Tomu pořádně zatrnulo už ve druhé minutě, kdy nejprve nebezpečně hlavičkoval Alessandro Bastoni a z dorážky nepochopitelně trefil jen tyč Marcus Thuram. Brzy nato se řítil sám na gólmana Nicoló Barella, jenž zvolil nejprudší možné zakončení. Guillermo Ochoa nicméně vytáhl tuto dělovku na břevno, čemuž italský záložník očividně nemohl uvěřit. Totální dominanci Nerazzurri ovšem hosté nemohli dlouho ustát, což se potvrdilo krátce po odehrané čtvrthodině.

Ukázkovou zarputilost prokázal na levé straně Carlos Augusto, jehož přízemní centr zužitkoval Thuram. Pro toho šlo o 10. ligovou trefu v ročníku a o poznání většímu milníku se brzy přiblížil jeho ofenzivní parťák Martínez. Přesný obstřel byl pro Argentince už 99. gólem v Serii A. Další navýšení skóre pak defenziva Granaty doslova nabídla Denzelovi Dumfriesovi, který těsně před odchodem do kabin pálil do prázdné brány.

Na řádění ofenzivněji laděných spoluhráčů se v 63. minutě pokusil navázat stoper Stefan de Vrij, proti jeho hlavičce se ale vyznamenal Ochoa. V tu chvíli už se po trávníku neproháněli elitní kanonýři Nerazzurri, jejich náhradníci ale rovněž disponovali nespornou kvalitou, což demonstroval Marko Arnautovič, kterého obral o gól jen zvednutý praporek. Regulérního zásahu se nakonec velezkušený Rakušan dočkal posledním kopem v zápase, když ho před brankou našel Dumfries.

Vedoucí tým ligy tak potvrdil svou dominanci a s klidem zvítězil. Inter se po evropské štaci vrátí do Serie A 25. února, kdy zavítá na stadion Lecce. Salernitana o den dříve pohostí Monzu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele