17. kolo
22.12.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Salernitany (© AFP)

Poslední Salernitana zaskočila giganta. AC Milán si na venkovním pažitu opět nepochutnal

AC Milán pouze remizoval v 17. kole Serie A na hřišti Salernitany 2:2. Hosté odstartovali duel gólově již v 17. minutě, kdy úspěšně zakončoval Fikayo Tomori. Domácí se ovšem nadechli k otočce, kterou po hodině hry dokonal veterán Antonio Candreva. Miláňané se vzchopili až v samotném závěru, kdy alespoň bod zajistil střídající Luka Jovič. Tým ze Salerna se tak po třech prohrách v řadě zvednul a s milánským gigantem si částečně zvýšil sebevědomí, z poslední příčky tabulky se však nevymanil. Rossoneri naopak nevyhráli již ve čtvrtém venkovním utkání v lize za sebou.

Salernitana v předchozím střetnutí sice po první půli vedla na hřišti Atalanty, po změně stran ovšem přišel její kolaps a Nerazzurri získali všechny body. Nyní čekal Granatu další souboj s Lombarďany. AC Milán v minulém kole uspěl proti Monze a v tabulce mu patřila třetí příčka. Proti týmu ze Salerna byli Rossoneri favoritem, z předchozích třech vzájemných duelů však vyšli vítězně jen jednou.

Miláňané se mohli dostat do vedení už ve druhé minutě, rána Rafaela Leaa ale byla sražena mimo. Na druhé straně mohl svou příležitost přetavit v gól Boulaye Dia, ovšem jeho střelu vytáhl Mike Maignan na roh. To Tomori byl úspěšnější. Po standardní situaci v 17. minutě se k němu se štěstím odrazil míč a anglický reprezentant ho hlavou usměrnil za záda Benoïta Costila. Tým ze Salerna stihl do poločasu vyrovnat, když Candreva skvěle nacentroval od rohového praporku a Federico Fazio hlavou usměrnil míč do sítě.

V 60. minutě mohl Ruben Loftus-Cheek navrátit Milánským vedení, ale jeho tvrdou ránu Costil vyrazil. Granata přispěchala s rychlou a především přesnou odpovědí. Candreva zpracoval míč od Grigorise Kastanose a napřáhl z hranice vápna ke střele, se kterou si Maignan už poradit nedokázal.

Domácí mohli své vedení ještě navýšit, ovšem ránu Pasquala Mazzocchiho vytěsnil z brány gólman červenočerných. Na druhé straně se ve velké šanci objevil Olivier Giroud, ale Costil si dokázal poradit i s následnou dorážkou. Hosté se přece jen dočkali vyrovnání, když se k míči dostal na hranici malého vápna Jovič a prostřelil francouzského gólmana.

Milánští tak překvapivě jen remizovali. V dalším kole je čeká 30. prosince souboj se Sassuolem, Salernitana se ve stejný den střetne s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele