26. kolo
24.02.2024 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Matteo Pessina (© AFP)

Maldini po asistenci proti mateřskému klubu dovedl Monzu k výhře nad Salernitanou

Fotbalisté Monzy navázali na senzační vítězství proti milánskému AC, když ve 26. kole Serie A porazili Salernitanu na její půdě 2:0. Hosté drželi otěže utkání po většinu času ve svých rukou, což nakonec vyústilo v 78. minutě ve vítěznou trefu Daniela Maldiniho. Pro syna legendárního Paola Maldiniho, jenž do Monzy zamířil na hostování právě z AC Milán, to byl po asistenci v minulém duelu zároveň první gól v letošním ročníku nejvyšší italské soutěže. Beznadějně poslední Granata tak utrpěla od startu ligy již 17. porážku.

Salernitaně nepomohl ani vyhazov trenéra Filippa Inzaghiho, jelikož v posledním kole schytala výprask od Interu. Ani tentokrát tým ze Salerna nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož se mu do cesty postavila Monza. Ta dokázala v minulém střetnutí zaskočit AC Milán, který porazila 4:2, čímž protáhla sérii bez porážky již na čtyři klání.

Hosté mohli využít počáteční převahu už ve druhé minutě, kdy po centrovaném míči zakončoval na úrovni pokutového kopu Milan Djurič, ale jeho střela pouze orazítkovala levou tyč. O chvíli později Monza zahrála povedený rohový kop, po němž se ve výborné pozici v bezprostřední blízkosti branky ocitl Armando Izzo. Jeho přízemní pokus ovšem pohotovým zákrokem vykryl Guillermo Ochoa. Následně se hra více vyrovnala, když se i domácí tým několikrát dostal do nadějných akcí. Změny skóre ale diváci na Stadio Arechi v prvním poločasu nedočkali.

Po změně stran Monza zahrávala rohový kop a po odrazu míče se dostal do tutové pozice na malém vápně Roberto Gagliardini, Ochoa ovšem famózním zákrokem jeho pokus zlikvidoval. V 77. minutě si naběhl do nadějného úniku za obranu Loum Tchaouna, jenž nadvakrát nedokázal prostřelit domácího gólmana ze skvělého místa uvnitř šestnáctky. Z následné akce na druhé straně hřiště rozhodl Maldini o vítězství svého týmu. Uvnitř vápna obdržel přihrávku a uklidil balon přesně do pravého dolního rohu soupeřovy brány. Konečnou podobu stanovil Matteo Pessina, když ho Djurič hlavičkou vyslal do skvělé pozice, z níž se nemýlil.

Rozjetá Monza tak uspěla i na hřišti Salernitany. Obě mužstva sehrají další ligový zápas 2. března. Granata se utká s Udinese, Biancorossi změří síly s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele