19. kolo
07.01.2024 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Samuel Iling-Junior (© AFP)

Salernitana pomstu za pohárový debakl nedotáhla. Starou dámu poslal do extáze Vlahovič

Hráči Juventusu v 19. kole Serie A na poslední chvíli utekli hrobníkovi z lopaty a ze hřiště Salernitany si odvezli výhru 2:1. Dlouho to vypadalo, že Stará dáma po suverénním pohárovém představení proti stejnému soupeři tentokrát ostrouhá, neboť domácí celek po gólu Giulia Maggioreho držel poločasové vedení. Stejný hráč však po změně stran viděl červenou kartu, hosté pak zásluhou Samuela Ilinga Juniora vyrovnali a v samém závěru strhl vítězství na jejich stranu Dušan Vlahovič. Bianconeri tak v tabulce stáhli ztrátu na vedoucí Inter zpět na dva body.

Od pohárového střetnutí v Turíně uplynuly pouhé tři dny a oba soupeři na sebe narazili znovu. Pokud Granata plánovala vytěžit z utkání proti gigantovi lepší výsledek než šestibrankový debakl, musela se v lecčems poučit. Navazovat však mohla na povedený úvod, jelikož na hřišti Juventusu už po necelé minutě vedla. Pak ale přišla gólová smršť domácích, s ní také jejich 11. výhra z posledních 14 soutěžních utkání a suverénní postup.

Salernitana chtěla dobrý začátek zopakovat i tentokrát. Ve čtvrté minutě střílel zpoza vápna Junior Sambia, jenže Wojciech Szczesny projektil mířený k levé tyči lapil. Na druhé straně se na centrovaný balon vyšplhal Weston McKennie, ovšem i Benoït Costil vytáhl povedený zákrok. Zebry zůstaly po většinu poločasu u míče, k vážnému zakončení se však nedopracovaly. Naopak v závěru první půle udeřili domácí. K rychlému protiútoku se připojil Maggiore, jenž z bodu pro penaltu zamířil přesně do levé šibenice.

Hosté nehodlali z utkání odejít s prázdnou, což ukazovali od začátku druhé půle. McKennie si naskočil na centr, ale hlavičku usměrnil jen vedle pravé tyče. V 53. minutě fauloval Maggiore před vlastním vápnem a vysloužil si od sudího druhou žlutou kartu. Salernitana tak ztratila jednoho muže, čehož hráči Staré dámy využili po hodině hry. Vlahovič sice netrefil balon ideálně, napomohl však k tomu, aby se odrazil až k Ilingu Juniorovi, jenž pumelicí prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Granata se mohla vzápětí vrátit do vedení, ale Szczesny výborně zakročil proti ráně Domagoje Bradariče. Dlouho to vypadalo, že hosté přesilovku nevyužijí naplno. Vše změnil až začátek nastavení, ve kterém si Vlahovič naskočil na centrovaný míč a rozhodl.

Salernitana tedy nedokázala gigantovi vrátit nedávný debakl a podruhé za sebou s ním padla. Jejím příštím soupeřem bude 14. ledna Neapol, Juventus o dva dny později vyzve Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele