27. kolo
02.03.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Dacia Arena (© AFP)

Salernitaně se záchranářské plány hroutí, s oslabeným Udinese získala jen bod

Fotbalisté Salernitany ve 27. kole Serie A remizovali s Udinese 1:1. Granatu poslal do vedení již v 10. minutě Loum Tchaouna, ovšem za domácí Friulani ještě do poločasu vyrovnal svou první trefou v ročníku Hassane Kamara. Tým ze Salerna sice měl od 66. minuty výhodu jednoho muže navíc, k vítězné brance mu to však nepomohlo. Přestože hosté po třech prohrách alespoň bodovali, stále se nacházejí s šestibodovým odstupem na posledním místě tabulky.

Bianconeri z předchozích osmi utkání hned sedmkrát zaváhali a nadále se museli strachovat o udržení mezi italskou elitou. Naposledy nestačili na Janov, proti kterému vyprodukovali pouze jednu střelu na branku. Ještě hůře na tom ovšem byl celek ze Salerna krčící se na poslední příčce tabulky. Srážela jej především bídná ofenziva, která byla vůbec nejhorší v lize a v průběhu února zaznamenala jediný přesný zásah.

Mezi tři tyče se nevešla ani rána Tchaouny, který v úvodu zápasu pálil z dobré pozice svou slabší nohou těsně nad branku. V 10. minutě však francouzský útočník svou levačkou zakroutil míč přesně do vinglu, a poslal tak tým ze Salerna do vedení. Na druhé straně se k zakončení ve vápně dostal Lorenzo Lucca, jeho pokus ale pohotově vyrazil Guillermo Ochoa. Domácí čekali na další příležitost do 39. minuty, kdy se po krásné týmové akci ocitl sám před brankou Sandi Lovrič, jeho střela ale těsně minula levou tyč. V nastavení první půle se po přesném centru Floriana Thauvina akrobaticky prosadil Kamara.

Na začátku druhého dějství pálil z přímého kopu Thauvin, jeho obstřel ale těsně minul prostor tří tyčí. Zkušený Francouz byl vidět i při další akci svého týmu, když v 62. minutě centrem našel Festyho Eboseleho, ten však pálil z voleje nad břevno. Irský obránce vzápětí oslabil svůj tým, když po druhé žlutě kartě musel předčasně do sprch. Přesilovku chtěl v 70. minutě využít Tchaouna, ve vápně si skvěle převzal míč, pak jej ovšem napálil pouze do přední tyče. Šanci dokonat obrat měl v 85. minutě Joao Ferreira, do rány se mu ale položil Giulio Maggiore.

Vzájemné střetnutí tak stejně jako v srpnu loňského roku skončilo remízou. Udinese se v příštím kole 11. března představí na půdě Lazia, zatímco Salernitana nastoupí o dva dny dříve v Cagliari.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele