13. kolo
24.11.2012 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Dortmund otočil utkání v Mainzu a posouvá se na druhé místo

Borussen znovu ukázali velkou psychickou odolnost, a přestože na hřišti Mainzu museli už po chvíli dotahovat, tak trpělivostí nakonec dokázali utkání otočit, a zapisují si tak na své konto třetí výhru na hřištích soupeřů v řadě! Díky zaváhání konkurentů se pak BVB posouvá na druhou příčku!

Ještě než se stačili někteří pozdě příchozí diváci, v napěchované Coface Areně, usadit do svých sedaček, už se mohli radovat: Soto vyslal z otočky pas na rozběhnutého Caligiuriho, ten byl u kulatého nesmyslu dříve, než Hummels a parádní křižnou ranou do vzdálenější šibenice nedal Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 1:0. Borussen odpověděli trpělivostí a držením míče na svých kopačkách.

Vytrvalost záhy přinesla žlutočerné družině zasloužené ovoce. Schmelzer ve dvanácté minutě odcentroval do pokutového území, kde na přední tyči usměrnil míč do branky akrobatickým zakončením Reus - 1:1. BVB vyrovnávací branka nalila čerstvou krev do žil a domácí se museli rázem především soustředit na zadní vrátka. Ten samý hráč mohl o chvíli později utkání definitivně přetočit, avšak po Kubově centru nedokázal vměstnat balón mezi tři tyče. Zahrozilo však i na opačné straně, Hummels nabídl velkou možnost Müllerovi, ten však přízemní střelu nenamířil do branky!

Po půlhodině hry přišly velké chvíle rakouského reprezentanta Andrease Ivanschitze. Tvořivý středopolař nejdříve pálil z hranice penalty, vymezený prostor však nenašel, aby vzápětí neuspěl ani s akrobatickým zakončením přes hlavu! Už tak problematický střed dortmundské zálohy následně utrpěl další ztrátu - souboj s Noveskim odnesl Gündogan, který po velké snaze o návrat nakonec musel přepustit své místo Leitnerovi.

Falcké mužstvo častokrát dostávalo velké příležitosti naservírované jako na zlatém podnosu, takřka bez vlastního přičinění. To se potvrdilo i ve čtyřicáté první minutě, kdy mohl po Götzeho ztrátě opět zakončoval Ivanschitz, zpoza vápna ale prostor tří tyčí o chlup minul! Přišel tak trest: Götze našel Lewandowskiho, jenž si s vyběhnuvším Wetklem poradil jako starý mazák a chytrým lobem otočil na 1:2.

Do druhého dějství udělal domácí lodivod Thomas Tuchel překvapivou změnu, když místo střelce Caligiuriho poslal na trávník Risseho. Mimo jiné i tato rošáda domácí straně pomohla, Mainz měl rázem více ze hry, svoji snahu však vzápětí prohospodařil lacinými individuálními ztrátami, které naopak posadily na koně Borussii. Jednu z chyb mohl potrestat Lewandowski, tváří v tvář ovšem na domácího strážce branky recept nenašel! V padesáté čtvrté minutě potom ukázal svoji největší přednost střídající Risse, když se protáhl po pravé straně, jeho centr však odvracel za minutu dvanáct obětavý Reus (vracel se po standardní situaci).

Také nadále pokračovala územní převaha Borussen, ovšem dalších zajímavých příležitostí už bylo jen velmi pomálu. Domácí ekipa však Schwarzgelb, svým nulovým ofenzivním příspěvkem, úlohu značně usnadnila a s přicházejícím závěrem utkání už začínalo být zřejmé, že hosté těsné vedení uhájí. Nepřesná střela Risseho a hlavička střídajícího Rukavytsyi už na tom nic nezměnily.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parada Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Mohuč mě fakt zklamal, přitom Dortmund nic nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

mate tam chybu, 2 goly lewandowski strelil

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvcpth_bundesliga-mainz-vs-borussia-dortmun-1-2_sport#.UL5WseTxlIc

No těžko z těchto záběrů říci, ale myslím, že se Lewandowski při prvním gólu míče nedotkl. Balón nezměnil směr.

Reagovat
smazaný uživatel

ale uznali go lewemu;) je to aj na stranke bundesligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele