24. kolo
08.03.2014 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1:2

Gladbach doma potřetí během pár týdnů padl, když ho tentokrát zaskočil Augsburg, jehož taktika střílet při každé příležitosti sice moc úspěchů neslavila, nicméně díky dobře organizované obraně a dvěma povedeným protiútokům slaví vítězství, jenž ho výrazně posouvá vpřed v boji o Evropu.

Po pěti minutách hry našel Nordtveit dvaadvacet metrů před brankou Raffaela, který využil stínu obránce a skákavou ranou otevřel skóre přesnou trefou ke vzdálenější tyči. A stále v samém počátku hry mohl potvrdit parádní nástup Max Kruse, jen kdyby jeho střelu z třinácti metrů skvěle nezastavil Manninger.

Přes veškerý tlak domácích a zřetelnou převahu, nemusel už brankář Augsburgu řešit žádný výraznější problém, a tak přišlo velké rozčarování v pětatřicáté minutě, kdy se po rychlém protiútoku dostal k vysokému balónu Hahn, hlavičkou našel Altintopa a zničehonic se začínalo od znovu.

A tři minuty po změně stran se mohla na favorita snést ještě ledovější sprcha, to by ovšem prudká rána Morávka z pětadvaceti metrů musela být o pár decimetrů přesnější. Bohužel pro osazenstvo na tribunách pak přišel tvrdý taktický boj a spolehlivé obrany nedovolovaly bezzubé ofenzívě sebemenší naději na změnu skóre.

Obrovskou radost tak neskrývali hosté v 81. minutě, kdy Morávek vypíchl před vlastním vápnem balón obléhajícímu soupeři a následný brejk finalizoval centrem Hahn na Wernera, který po zpracování na dlouhou nohu dokázal propasírovat balón přes brankáře do sítě. V nastaveném času se ještě musel blýsknout Manninger po skvělé individuální akci Mlapy, díky výtečnému zákroku tak pro svůj tým udržel cenné tři body.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele