24. kolo
29.02.2020 15:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Augsburští se snažili, ale Gladbach byl nakonec nad jejich síly

Borussia Mönchengladbach tak nadále neztrácí kontakt s předními příčkami. Die Fuggerstädter také nemusí nad další ztrátou truchlit. Přeci jen jakékoli body z tohoto duelu by vzhledem k formě obou celků byly spíše nad plán.

První poločas tohoto klání rozhodně nenasvědčoval tomu, že by měl ten druhý přinést nějakou strhující podívanou. Hrálo se opatrně a výraznější příležitosti se odehrály až v závěru. Lars Stindl, Florian Neuhaus, ani Jonas Hofmann na Tomáše Koubka nevyzráli. Takže se šlo do šaten za bezbrankového stavu, což mělo ve druhé půli platit pouhé čtyři minutky.

Tehdy totiž balon se štěstím doputoval od Pléy přes Stindla až k Ramimu Bensebainimu, který střelou zblízka překonal českého brankáře, jenž zřejmě na okamžik zapomněl, že na rozdíl od ostatních dvaceti borců na hřišti může hrát i rukama - 0:1. Další pohroma pro Augsburg se přihnala opět po čtyřech minutách.

Alassane Pléa v šestnáctce jednoduše pobídl kapitána Stindla, který přízemní střelou z první nedal muži v rukavicích šanci - 0:2. "Hříbata" jakoby pak na chvíli usnula na vavřínech. Z časomíry od poslední trefy uběhly znovu pouhé čtyři minutky, když se do Frambergerova centru z pravé strany ukázkově opřel Eduard Löwen - 1:2.

Nadále se hrálo ve vysokém tempu a další zásah měl na kopačce Pléa, jenže mířil jenom do břevna. Na opačném pólu scházela Frambergerovi větší přesnost. Stefan Lainer v minutě devětasedmdesáté našel před bránou Stindla, který parádním technickým zpracováním vyřadil ze hry Frambergera a v pádu se svou střelou, která se odrazila od země, k radosti hostujícího celku uspěl - 1:3.

Dvoubrankový náskok se rozplynul za ... ano, za dalších 240 sekund. Výbornou Richterovu přihrávku do vápna si Alfred Finbogasson v rychlosti zpracoval a následně ji okamžitě uklidil ke vzdálenější (levé) tyči Sommerovy svatyně - 2:3. Ve zbytku utkání ještě zakončovali Embolo s Hofmannem. A na druhé straně málem zaznamenal druhou branku i islandský útočník, jenže po Vargasově centru a Maxově prodloužení o kousek minul zařízení.

Bezmála třicet tisíc diváků na stadionu však i domácím zatleskalo. Pokud v takových výkonech budou pokračovat, jistě bude nutné hledat adepty na sestup jinde. O příštím víkendu zajíždějí do Allianz Areny k duelu s rozjetým Bayernem Mnichov. A pětadvacáté kolo uvidí také souboj dvou Borussií, ve kterém Dortmund vyzve v domácím prostředí Gladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele