22. kolo
12.02.2022 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Kouadio Koné (© AFP)

Gladbach porazil Augsburg a ukončil třízápasovou sérii bez vítězství

"Hříbata" se v aktuálním ročníku ocitla nebezpečně blízko sestupových vod, od kterých se po dvaadvacátém kole posunula zase o krok do bezpečí. Naopak die Fuggerstädter vědí, že ani po druhém únorovém víkendu roku 2022 neopustí barážovou příčku.

V 5. minutě rozehráli domácí nebezpečnou akci, v jejímž závěru se ovšem po Pléově přihrávce poněkud ukopnul Jonas Hofmann. Za 180 sekund to vypadalo, že byl Florian Neuhaus v soupeřově vápně faulován. Sudí Martin Thomasen byl ale jiného názoru. Další pokus vyprodukoval hlavou André Hahn. Yann Sommer si celou situaci pohlídal.

Hned poté byl dvakrát v akci Hofmann. Nejprve neprostřelil před sebou stojícího Reece Oxforda. Avšak míč se ke němu vrátil, takže jej nezištně předložil Neuhausovi, jehož ráně scházely centimetry. V 18. minutě Raphael Framberger opět posadil centr na Hahnovu hlavu, jenže gól z toho nebyl.

Nadále se hrál divácky atraktivní fotbal. Úvodní branka však nepadla ani po Embolově slibném lobu z pětadvacáté minuty. Dočkal se až v závěru otevírací půlhodinky Kouadio Koné, když hlavou uklidil na místo určení Pléův centr z levé strany - 1:0. Ve zbývajících okamžicích prvního poločasu už žádná vyložená šance k vidění nebyla, přestože aktéři na trávníku ve svém snažení a tempu rozhodně nepolevili.

Druhá půle začala pro Gladbach famózně. Navzdory Koného podklouznutí stihnul přihrávku převzít Ramy Bensebaini. Balon pak zkrotil ještě na hrací ploše, z čehož se svým volejem profitoval na penaltovém puntíku stojící Jonas Hofmann - 2:0. Jedničce ve službách Borussie se podařilo udržet čisté konto do 55. minuty.

Tehdy totiž Ruben Vargas skvěle prodloužil centr až za zadní (levou) tyč k Iagovi, jenž s obrovskou porcí štěstí procedil míč mezi nohama Stefana Lainera i Matthiase Gintera - 2:1. V 67. minutě rozehráli domácí pohlednou akci, v jejímž závěru Neuhaus přesně našel Bensebainiho hlavu, na kterou Rafal Gigiewicz nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 3:1.

Snížit mohl André Hahn, leč při zakončení stejnou částí těla našel pouze připraveného Sommera. Na startu finální desetiminutovky si "Hříbata" oddychla, protože závar před jejich svatyní dlouho nebral konce. V posledních minutách nejprve Gikiewicz vyrazil Pléův pokus, aby vzápětí dostal od Neuhause míčem do obličeje.

V nastaveném čase došlo ještě na dvě pozoruhodné situace. Nejprve Jonas Hofmann pobídnul střídajícího kolegu Marcuse Thurama, jenž v dobré pozici s díky odmítnul. A v předposlední minutě strčil do Iagovy pobídky nohu Alfred Finnbogason, čímž dal výsledku této líbivé partie končenou podobu - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele