10. kolo
15.10.2022 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Naouirou Ahamada (© AFP)

Stuttgart byl proti Bochumi jasně lepší

Ani změna trenéra zatím nepomohla k tomu, aby VfL opustilo poslední příčku tabulky. Porážek už mají na kontě osm a k tomu bezmála třicet inkasovaných branek. Čtyři z nich teď zařídil klub z města automobilů, který se tak dostal o skóre nad sestupové pásmo.

Provizorní trenér Stuttgartu Michael Wimmer dostal důvod k radosti už na samotném začátku tohoto střetnutí. První šance jeho svěřenců sice skončila pouze na boční síti, nicméně potom se faulu dopustil Danilo Soares. Silas Katompa Mvumpa si evidentně hodně věřil, a tak ani nevadilo, že Manuel Riemann vystihnul směr - 1:0.

Po dvaceti minutách neproměnil svou příležitost Enzo Millot, jelikož brankář Bochumi předvedl povedený zákrok. Už za dvě minutky ale nedosáhnul na střelu z otočky, kterou jeho směrem vyslal Naouirou Ahamada - 2:0.

V závěru úvodní půlhodiny Kevin Stöger poslal balon před bránu, kde jej chtěl Florian Müller nepochopitelně zasáhnout nohama. Minul, a proto dovolil Simonu Zollerovi, aby z hranice malého čtverce zacílil do opuštěné branky - 2:1.

Do konce prvního poločasu už se hrálo víceméně v poklidu. V 57. minutě Riemann vychytal Silase Katompu Mvumpu. Bohužel se ukázalo, že by případná branka pro ofsajd stejně nemohla platit. Necelých deset minut poté hráli oba borci hlavní roli znovu. Akorát s tím rozdílem, že domácí útočník, který do Bundesligy přišel pod falešným jménem Silas Wamangituka Mvumpu, vyslal neomylnou přízemní střelu k levé tyči - 3:1.

A v 71. minutě dostal výsledek finální podobu. Po rozehrávce přímého kopu a zmatcích v obraně byl Wataru Endo o krok rychlejší, než Ivan Ordets, a tak se jeho rána ze šesti metrů zastavila až v síti - 4:1.

Ve zbývajících minutách už panoval na jihozápadě Německa klid, protože Letschovi fotbalisté pochopili, že ani tentokrát bodovat nebudou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele