3. kolo
20.08.2022 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke zahodilo dvě penalty, ve Wolfsburgu se tak konala remíza

Ve zřejmě spravedlivou plichtu vyústil duel mezi Wolfsburgem a Schalke. Jestliže domácí působili o něco nebezpečněji ve druhé půli, hosté naopak v té první, ani jeden z mančaftů ale přesný zásah do svých statistik nezaznamenal. Hodně se asi bude mluvit především o Koenovi Casteelsovi, jenž během krátké chvíle lapil dvě prakticky totožné penalty Simona Teroddeho.

První poločas bezpochyby nenabídl žádnou dechberoucí ofenzivní tahanici. Oba celky měly velké problémy dostat se do nějakých možností, snad jen ve 29. minutě se ozval Paulo Otávio, avšak jeho solidní pokus dokázal hostující brankář Schwolow zlikvidovat. Daleko důležitější moment se poté urodil až v samém závěru. Do akce totiž musel na plné pecky hlavně VAR.

Rozhodčí Zwayer se rozhodl po kontaktu bránícího van de Vena s podnikajícím Teroddem ve vápně pokračovat ve hře, jeho kolegové u videa mu však poradili, aby se jal podívat k videu. Nakonec tenhle jejich souboj rozhodl k nevoli Wolfsburgu, čili ve prospěch Schalke nařizoval pokutový kop. A následovala dost kuriózní situace s hlavním hrdinou gólmanem Casteelsem.

Sám faulovaný se ujal exekuce, vystřelil, jenže na domácího muže v rukavicích nevyzrál. Ale penalta se musela opakovat, poněvadž Arnold a Svanberg, možná i z druhé strany Guilavogui, vběhli do šestnáctky asi o něco dříve, než byl kop rozehrán. Terodde tak měl velkou šanci na nápravu, zvolil v podstatě úplně to samé místo, kam namířil merunu před také pár okamžiky, nicméně Casteels se zase zaskvěl a jeho pokus chytil! Tentokráte už si zapsal úspěšný zákrok.

Vlci si po obrátce vytvořili dvě dobré příležitosti na změnu průběžného bezbrankového skóre, ovšem ani oni nakonec situací směrem kupředu nepohnuli. V 66. minutě se sice zdařilo zvlnit síť Guilavoguiovi po pasu od Arnolda, VAR nicméně potvrdil, že se nacházel v ofsajdu. V 85. minutě pak spálil tutovku Baku po pobídce Paula Otávia, na své pozici byl totiž Schwolow.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele