12. kolo
29.10.2022 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Jonas Wind (© AFP)

Wolfsburg v pohodě sestřelil Bochum

Hosté tudíž nedokázali navázat na týden starý duel proti Unionu, který dokázali překvapivě porazit. Ve Volkswagen-Areně odcházeli do šaten s dvougólovým mankem, které se při závěrečném hvizdu zdvojnásobilo. Die Unabsteigbaren tedy zůstanou na sestupové pozici, zatímco Vlci by za určité konstelace mohli před nadcházejícím mistrovstvím světa uzmout jedno z míst v horní polovině tabulky.

V 10. minutě podklouznul Manuel Riemann, čehož chtěl využít Maximilian Arnold. Kdyby jeho pokus z poloviny hřiště skončil v síti, byla by to paráda, jenže se tak nestalo. Philipp Hofmann nechtěl coby útočník zůstat pozadu, ovšem s jeho střelou neměl brankář pražádné potíže. Felix Nmecha se prezentoval nebezpečnějším zakončením, misky vah na stranu svého týmu nedokázal.

Okolo dvacáté minuty se hodně zapotil Riemann, když nejprve lapil šanci Paula Otávia a po něm si výtečně poradil se střelou Mickyho van de Vena. Ve 27. minutě už nestačil na hlavičku Felixe Nmechy, jenž mohl děkovat Arnoldovi za vynikající centr na hranici malého čtverce - 1:0. Už za osm minut se Niko Kovač na lavičce radoval znovu.

Patrick Wimmer měl dost prostoru, který využil k posunutí do šestnáctky na rozeběhnutého Ridleho Bakua, jehož rána pod břevno se opravdu chytat nedala - 2:0. Wolfsburg byl na koni, avšak do konce úvodní půli se vytvořil pouze jednu příležitost, kterou neproměnil Jakub Kamiński. A tak se na třetí gól muselo počkat do 58. minuty.

Maximilian Arnold se chopil rozehrávky přímého kopu a do pokutového území poslal výborný balon, který koníčkem usměrnil do sítě Felix Nmecha, který v tomto klání zcela zastínil svého staršího bratra Lucase - 3:0. Finální podoba výsledku se zrodila deset minut před vypršením řádné hrací doby, jelikož se Jonas Wind nenechal odstavit od míče a na jeho přízemní střelu pravačkou byl Riemann krátký - 4:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele