28. kolo
06.04.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart šlape na paty Bayernu, slávě v Signal Iduna Parku učinil přítrž Guirassy

Stuttgart překazil oslavu 50. výročí otevření svatostánku Borussie Dortmund a ve 28. kole Bundesligy zvítězil 1:0. Jedinou branku utkání si připsal v 64. minutě nejlepší střelec Švábů Serhou Guirassy, jenž zužitkoval rychlý protiútok. BVB tak přišlo o čtyřzápasovou sérii výher a vypadlo z top čtyřky německé nejvyšší soutěže, klub z města automobilů naopak napravil zaváhání z minulého utkání a bodově se dotáhl na druhý Bayern, jenž o několik hodin dříve nestačil na Heidenheim.

BVB se v minulém kole zbavilo dlouholetého prokletí, když zvítězilo na půdě Bayenu 2:0 a upevnilo si pozici v elitní čtyřce. V té se nacházel také Stuttgart, který Borussii před zimní pauzou dvakrát porazil. Stěžejními postavami v těchto duelech byli Deniz Undav a Guirassy, kteří se ve výjimečné sezoně postarali o více než polovinu všech gólů Švábů.

Úvod utkání ozvláštňovaly více než fotbalová podívaná akce diváků. Duelu předcházela velkolepá oslava 50. výročí otevření Signal Iduna Parku, hosté pak v 10. minutě přerušili zápas černými dýmovnicemi na protest proti vedení vlastního týmu. Hráči BVB měli problém dostat se přes obranu Švábů, nejnebezpečněji tak působily střely z dálky. Alexander Nübel se musel nejdříve natahovat proti přízemní ráně Emreho Cana, krátce nato zlikvidoval i pokus Marcela Sabitzera. O poznání obtížnější byl po půlhodině utkání zákrok proti unikajícímu Karimu Adeyemimu, i toho ale Nübel fantasticky vychytal.

Ani změna stran na ofenzivě příliš nepřidala. V 50. minutě sice dostal míč ve slibné pozici Jamie Leweling, zakončení mu ale vůbec nesedlo. Pak ovšem přišla 64. minuta a rychlý protiútok Švábů, na jehož konci nabil Leweling do prostoru pro penaltu Guirassymu, jenž z první se štěstím překonal Gregora Kobela.

Málo vídaný zkrat předvedl devět minut před koncem Nico Schlotterbeck, který se po krásném zákroku Nübela dostal k zakončení do prázdné branky ze dvou metrů, mířil ovšem vysoko na tribuny. Podobné šance už se domácí i přes sílící tlak nedočkali, a oslavy tak pro ně skončily nešťastně. Naopak potvrdit vedení mohl v šesté minutě nastavení střelec Guirassy, sám proti gólmanovi ale branku přestřelil.

Dortmund tak nenavázal na úspěšný zápas v Mnichově a prohrál. Další ligové utkání BVB čeká 13. dubna proti Gladbachu, Švábové se ve stejný den střetnou s Eintrachtem Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele