23. kolo
24.02.2024 15:30 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Julian Weigl (© AFP)

Bochum v Gladbachu na skvělou výhru nenavázala, Hříbata převálcovala hosty pěti góly

Mönchengladbach porazil ve 23. kole Bundesligy na vlastním hřišti Bochum 5:2 a ukončil pětizápasové čekání na tříbodový zisk. Rozhodující gól obstaral v 72. minutě přesnou hlavičkou Rocco Reitz. Hosté sice v závěru zabrali, dvě trefy jim však na zvrat nestačily. Blau-Weiss tak nenavázali na překvapivý skalp Bayernu Mnichov z minulého kola a propadli se na 13. pozici v tabulce. Tomáš Čvančara do souboje vinou zranění nezasáhl.

Gladbach v letošním ročníku již tradičně vstupoval do zápasu proti Bochumi v hrozivé formě. Hříbata už to ovšem nemohla brát na lehkou váhu, jelikož se nebezpečně blížila sestupovému pásmu, na které měla náskok pouhých šesti bodů. Naopak Bochum se dostala do skvělého herního rozpoložení, což potvrdila i v minulém kole, kdy na vlastní půdě překvapivě porazila Bayern 3:2.

Na senzaci minulého zápasu se hosté pokoušeli navázat hned ve čtvrté minutě sobotního duelu. Branku Brazilce Bernarda však rozhodčí kvůli dotyku míče s rukou odvolal. Hříbata se na druhé straně propracovala k několika příležitostem, jejich pokusy nicméně zpravidla mířily mimo bránu. Střelecké trápení Borussie ve 29. minutě ukončil smolař Cristian Gamboa, jenž si v malém vápně srazil balon do vlastní sítě. Vedení Gladbachu navíc vzápětí navýšil proměněnou penaltou Julian Weigl.

Zvýšit náskok domácích mohl v 56. minutě Jordan Siebatcheu, kterému míč před branku naservíroval Florian Neuhaus. Ledabylé zakončení amerického útočníka ale znamenalo, že balon pouze proskákal kolem pravé tyče. Třetí trefa Borussie tak přišla až v 72. minutě. Nathan Ngoumou doslova napálil hlavu střídajícího Reitze, od které míč zamířil za záda brankáře. Za okamžik se ale dočkali i modrobílí. Volného balonu si ve vápně všiml Philipp Hofmann a poslal ho do sítě. Hříbata však opět odskočila. O jejich čtvrtý přesný zásah se postaral hlavičkovým zakončením Siebatcheu. Za hosty v 88. minutě zvýšil opět hlavou Keven Schlotterbeck. Tečku za utkáním napsala na samém konci nastavení gólová rána Francka Honorata.

Gladbach tak doma zabral a získal tři body. Další klání čeká na oba celky 2. března. Hříbata se střetnou s Mohučí, Bochum svede bitvu s Lipskem.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele