27. kolo
31.03.2024 17:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Deniz Undav (© AFP)

Stuttgart byl po ztrátě náskoku rád za bod, plánované oslavy Heidenheimu zarazil Undav

Stuttgart remizoval v bláznivém utkání 27. kola Bundesligy s Heidenheimem 3:3. Švábové se ještě v úvodu druhé půle radovali z dvougólového vedení, pod nějž se gólem a asistencí podepsal Angelo Stiller. Nováček ovšem nesložil zbraně a v 62. minutě snížil. V závěrečné desetiminutovce pak dvakrát udeřil Tim Kleindienst a vyvolal euforii v kotli hostujících fanoušků. Tu ale opět zmírnil Deniz Undav, jenž v dlouhém nastavení rozhodl o nerozhodném výsledku, který domácí přiblížil k průběžně druhému Bayernu na rozdíl tří bodů.

Die Schwaben nadále nepřestávali udivovat německou scénu, když se stále drželi na dosah mnichovskému Bayernu. Lepší formou se v posledních pěti zápasech pyšnil pouze Leverkusen, což chtěl po reprezentační přestávce překazit Heidenheim. Nováček soutěže jako jeden z mála na celek z města automobilů na podzim vyzrál, když jej po obdivuhodném výkonu Jana-Niklase Besteho zdolal 2:0.

Švábové se dostali již po osmi minutách do vedení, krásnou týmovou akci a gól Serhou Guirassyho ovšem nakonec zhatil velice těsný ofsajd. Krátce poté našel guinejský snajpr ve vápně svého parťáka z útoku Undava, ten však brankáře prostřelit nedokázal. Guirassy byl opravdu při chuti a v 17. minutě měl další šanci domácích, když hlavičkoval z bezprostřední blízkosti pod břevno, skvělým zákrokem ho ovšem vychytal Kevin Müller. Hostující brankář vytáhl další vynikající zákrok ve 39. minutě, kdy vyrazil tvrdou střelu Chrise Führicha. Chvíli nato už byl však krátký na Guirassyho, který si naběhl na přihrávku a z malého vápna neměl problém uklidit míč do sítě.

Sedm minut po pauze poslal do dvougólového vedení domácí Stiller, poté co využil nabídku Undava a v tváří tvář prostřelil Mullera. V 62. minutě vyrobil obrovskou chybu Alexander Nübel, když neudržel jednoduchý centrovaný míč a srazil si míč do vlastní brány. V 74. minutě mohl domácí fanoušky uklidnit Silas, v obrovské šanci ovšem trefil pouze pravou tyč. Nevyužitá šance musela Šváby mrzet o to víc, když sledovali jak se dvakrát během dvou minut trefil Kleindienst a otočil zápas ve prospěch svého týmu. V závěru obdržel zbytečnou červenou kartu Nikola Dovedan. Krátké přesilovky dokázali domácí využít, poté co náramně vyrovnal Undav.

Heidenheim tak znovu obral Stuttgart o body a 6. dubna se pokusí o podobný počin proti Bayernu. O tři hodiny později vyzvou Švábové Dortmund.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele