Ligue 1 - souhrn 25. kola: Lens ve šlágru skolilo Brest

08.03., 23:02, aktualizováno 10.03., 22:45
Komentáře a souhrny
Ruben Aguilar (© AFP)

PSG doma jenom remizovalo s Remeší, přesto se mu povedlo navýšit náskok na čele, jelikož druhý Brest padl na půdě RC Lens.

Olympique Marseille - FC Nantes 2:0

10.03.2024 20:45

Góly: 17. Pierre-Emerick Aubameyang, 79. Pierre-Emerick Aubameyang

Hráči Marseille přemohli v duelu 25. kola Ligue 1 o záchranu bojující Nantes 2:0. Rozhodující zásah zaznamenal Pierre-Emerick Aubameyang, jenž si v ročníku připsal už 11 ligových gólů. Les Olympiens zároveň potvrdili famózní formu, na které má značný podíl 70letý trenér Jean-Louis Gasset, jehož svěřenci vyhráli všechna soutěžní utkání pod jeho vedením s celkovým skóre 19:3. Výrazně se tak přiblížili postupu do pohárů, což jim za hlavní cíl pro závěr sezony vytyčili choreografií jejich fanoušci.

V domácím dresu se do neuvěřitelné formy rozehrál útočník kanonýr Aubameyang. Šest branek v posledních čtyřech soutěžních zápasech toho bylo nejlepším možným důkazem. Jeho střelecké kvality potřebovala Marseille také proti Nantes, v případě triumfu se totiž Olympique mohl zařadit hned za pohárovou šestku.

Do první šance zápasu se však v úvodu dostali Kanárci. K zakončení se procpal Nicolas Cozza a jen těsně minul pravou tyč. Následující příležitost již přišla na domácí straně a byl to právě Aubameyang, kdo v 17. minutě otevřel skóre. Zkušený útočník vypíchl míč před Albanem Lafontem a uklidil jej do odkryté brány. Až ve 35. minutě se rozehrála další zajímavá akce. Moses Simon podnikl výlet napříč soupeřovou polovinou a málem se dostal až ke střele, na poslední chvíli jej však zastavil Chancel Mbemba. V závěru poločasu byl uvolněn Ismaïla Sarr, jenž z úhlu netrefil bránu. Na druhé straně vyslal povedenou ránu Moussa Sissoko, ale Pau López předvedl ještě lepší zákrok.

Povedený nástup do druhé půle mohl zažít střídající Mostafa Mohamed, jenž po pár minutách pálil z bezprostřední blízkosti. Radost ovšem nenastala, neboť jeden z obránců obětavě skočil do rány a zblokoval ji. Na druhé straně mohl Olympioniky uklidnit Jordan Veretout, avšak proti jeho projektilu do pravého růžku zasáhl Lafont. Zpoza vápna se následně nebál vystřelit ani Bénie Traoré, ale úspěšně si vedl také brankář domácích López, který si připsal další zákrok. V 79. minutě po krásném vyslání od spoluhráče procpal Aubameyang na druhý pokus míč do sítě soupeře a rozhodl.

Marseille tedy naplnila očekávání a přilepšila si v boji o poháry. Další ligový duel ji čeká 17. března na půdě Rennes. Nantes o den dříve změří síly se Štrasburkem.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 2:2

10.03.2024 17:05

Góly: 84. Jonathan David, 90+2. Jonathan David - 1. Ludovic Blas, 20. Arnaud Kalimuendo

Fotbalisté Rennes remizovali ve 25. kole Ligue 1 na hřišti Lille 2:2. Do důležitého souboje v přetahované o příčky zajišťující evropské poháry vstoupili výrazně lépe hosté, když už ve 20. minutě vedli o dva góly. Dogy dlouho narážely na skvěle chytajícího Steva Mandandu, recept na jeho překonání nicméně v samém závěru našel Jonathan David, který se prosadil hned dvakrát. Les Rennais tak na první výhru z tohoto stadionu od roku 2018 nakonec nedosáhli.

Lille neprohrálo s Rennes už devětkrát v řadě a jeho domácí bilance v této sezoně napovídala zaokrouhlení této série. Dogy před svými fanoušky padly jen jednou, a to na konci září. Tým z Bretaně ale přijížděl na sever Francie v solidním rozpoložení. Naposledy sice doma prohrál s Lorientem, předtím však čekal na ligového přemožitele téměř tři měsíce.

Už v první minutě utišil celý Stade Pierre-Mauroy gól Ludovica Blase, k němuž propadl přetažený centr a on jej šťastně při pádu usměrnil mezi tři tyče. Na výborný start navázal celek z Bretaně ve 20. minutě, kdy přesně k levé tyči zamířila rána vyslaná Arnaudem Kalimuendem. O snížení se pokusil Edon Zhegrova, který však po uvolnění ztroskotal na Mandandovi. Kosovský útočník si neporadil ani posléze, když se k němu odrazil míč a on nedokázal zamířit mezi tři tyče. V nastavení se dvakrát zaskvěl Mandanda proti Davidovi, jenž Francouze nejprve napálil z malého vápna a poté jeho pokus o obstřel brankář vyškrábl na tyč.

Mandanda pokračoval ve skvělém výkonu i ve druhé půli. V 59. minutě utekl Yusuf Yazici obraně Rennes a proti jeho ráně ke vzdálenější tyči zasáhl bývalý reprezentant pohotově nohou. Dále neuspěl ani Bafodé Diakité, jenž lehce lízl střílený centr, čímž změnil trajektorii míče. Gólman ovšem dokázal zareagovat i na tuto situaci a zakročit. Dogy se přesto nevzdaly a v 84. minutě přišla první odměna. Defenziva si nepohlídala Davida a ten konečně sám proti gólmanovi uspěl, když zvolil razantní střelu, jež proletěla Mandandovi pod rukou. V nastavení pak sice zaznamenal zkušený brankář další fantastický zákrok proti teči Rémyho Cabelly, balon ale jen vyrazil před sebe a David jej pohotově dorazil do odkryté sítě.

Rennes tak sice sahalo po výhře, ale muselo se spokojit s bodem. V příštím kole přivítá 17. března Marseille, Lille se tentýž den představí v Brestu.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Monaco 0:1

10.03.2024 15:00

Góly: 73. Eliesse Ben Seghir

Fotbalisté Monaka využili příležitost pojistit si třetí místo v tabulce, když v rámci 25. kola Ligue 1 zvítězili ve Štrasburku 1:0. Klub z Azurového pobřeží byl od začátku aktivnějším týmem, jeho převaha ale dlouho znamenala pouze dominanci uprostřed hřiště. Gólově se prosadil až v 73. minutě teprve 19letý Eliesse Ben Seghir, jenž se i kvůli zranění prosadil v tomto ročníku poprvé. Jeho přesný zásah znamenal, že knížecí celek zvítězil už v pátém z posledních šesti ligových duelů hraných na hřištích soupeřů.

Červenobílí vyrazili v rámci své mise udržet nejlepší trojku a tím pádem přímý postup do Ligy mistrů na půdu celku s nejhorší formou napříč celou soutěží. Alsasané si totiž z posledních pěti klání odnesli jediný bod za remízu na půdě trápícího se Montpellieru. Monaku se navíc venku velmi dařilo, z posledních pěti duelů na hřištích soupeřů čtyřikrát odcházelo vítězně.

Podle očekávání od úvodu zápasu tempo hry určovali hráči knížecího klubu, avšak velmi těžko se probíjeli skrz obrannou řadu domácího celku. První nadějné příležitosti se tak v zápase objevily až po více než půlhodině hry. Ve 34. minutě si teprve 19letý obránce Kassoum Ouattara naskočil v malém vápně na centr ze strany, následnou střelu však umístil jen těsně vedle levé tyče. Chvíli nato se do dobré příležitosti dostal i jeho spoluhráč Folarin Balogun. Po přihrávce na hranici pokutového území vyslal nebezpečný pokus, který ovšem Monaku vedoucí branku nepřinesl. V závěru úvodního dějství ještě musel brankář Alaa Bellaarouch akrobaticky zlikvidovat projektil z kopačky Ouattary.

Mladý Maročan měl plné ruce práce i po změně stran, když centr Alexandera Golovina z rohového kopu našel přímo hlavu Wilfrieda Singa. Obránce původem z Pobřeží slonoviny mířil svůj pokus pod horní tyč, ale Bellaarouch opět vytáhl bravurní zákrok. V 73. minutě konečně favorita uklidnila trefa, která přišla z kopačky Ben Seghira. Další z mladíků, jenž nastoupil na hrací plochu jako střídající hráč, uspěl s pokusem do horní části brány.

Štrasburk tedy sérii špatných výsledků neprotrhl a po remíze z minulého kola se vrátil na vlnu porážek. Jeho příštím soupeřem bude 17. března Nantes a Monako ve stejný den přivítá Lorient.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Toulouse FC 1:0

10.03.2024 15:00

Góly: 60. Christopher Operi

Toulouse přišlo ve 25. kole Ligue 1 o šanci vytvořit si pohodlný náskok na zónu sestupu, když v Le Havru padlo 0:1. Výlet do Normandie zhořkl hostům v 60. minutě, kdy jedinou branku zápasu vsítil Christopher Operi. Ten se v nejvyšší soutěži jakékoliv země prosadil teprve podruhé v životě. Nováček soutěže tak cenným triumfem přerušil hrůznou sérii čtyř ligových porážek, během nichž zaznamenal jediný gól, a v tabulce poskočil na 12. příčku.

Rozdíl mezi oběma celky v tabulce sice činil pouhých pět bodů, formu však měli výrazně lepší hosté. Ti dokázali ovládnout všechna svá tři poslední ligová vystoupení, přičemž si postupně vyšlápli na silné protivníky v podobě Monaka, Lille a naposledy také Nice. To Le Havre v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě prohrál a vstřelil jediný gól.

Vstup do zápasu se násobně lépe vydařil nováčkovi soutěže. Již v první minutě přiměl Josué Casimir zajímavým únikem k famóznímu zákroku Guillaumeho Restese. O pouhé dvě minuty později zachránila mladíka v brance Le Tef levá tyč, kterou napálil Mohamed Bayo. Bránící se mančaft mohl zahrozit ve 13. minutě, volej Thijse Dallinga však přesností na parádní pas Gabriela Suazy rozhodně nenavázala, sudí navíc zpětně dopískal ofsajd.

Herní převahu měl jednoznačně domácí celek, proměnit ji ve vedení se podařilo čtvrt hodiny po změně stran, když se centrovaný míč odrazil k levému bekovi Operimu a ten rozvlnil síť pohotovou ranou z voleje. Nejstarší francouzský klub po získání náskoku prokazoval své 152leté zkušenosti a takticky vyspělým výkonem nepustil Les Violets do žádné větší šance. První střela hostí na branku přišla až v poslední minutě nastaveného času, gólmana nicméně ohrozila pouze symbolicky.

Forma obou celků se tedy nepotvrdila a domácí si připsali první ligový triumf od poloviny ledna. O další zabojují 17. března v Clermontu, zatímco Toulouse o dva dny dříve přivítají Lyon.

Více informací k zápasu

FC Metz - Clermont Foot 1:0

10.03.2024 15:00

Góly: 33. Georges Mikautadze (pen.)

Fotbalisté Mét ovládli v rámci 25. kola francouzské Ligue 1 souboj dvou nejhorších týmů soutěže, když před domácím publikem porazili Clermont 1:0. Duel rozhodla jediná branka, kterou ze značky pokutového kopu vstřelil Georges Mikautadze. Gruzínský útočník, jenž v dresu ligového nováčka hostuje z Ajaxu, tak zaznamenal třetí zásah po návratu do klubu, kde ještě na začátku sezony působil. Hosté naopak po klíčové prohře zůstali na dnu tabulky, ze kterého na nesestupové pozice ztrácejí osm bodů.

Domácí celek se dlouhou dobu potácel na chvostu soutěže, až ho z něj v posledním kole vysvobodil lednový navrátilec Mikautadze, jenž gólem a asistencí zařídil výhru v Nantes. Les Grenats na jeho služby spoléhali také tentokrát, neboť na ně čekal zápas proti celku, který je na konci ligového pelotonu po výprasku od Marseille vystřídal.

Duel byl od úvodu velice vyrovnaný s minimem gólových šancí, což se dalo vzhledem k postavení obou celků v tabulce očekávat. Oba týmy se poměrně jednoduše dostávaly na útočnou polovinu, avšak finální fáze výrazně pokulhávala. Domácí, kteří se postupně dostali pod tlak, z ničeho nic udeřili ve 33. minutě, kdy byl ve vápně faulovaný Maxime Colin. K nařízené penaltě se postavil Mikautadze a balon z bílého puntíku poslal sebevědomě doprostřed brány. Clermont byl vyrovnání velice blízko již o dvě minuty později, když nebezpečnou hlavičku Christiana Matsimy musel skvělým zákrokem zneškodnit Alexandre Oukidja.

Další příležitost ke smazání jednogólového manka měl v 59. minutě Cheick Oumar Konaté, jenž obdržel přesnou průnikovou přihrávku a z dobré pozice se rozhodl pro zakončení do pravé poloviny brány. Ani tentokrát však míč za skvělého Oukidju nedoputoval. Tým ze středu Francie se hnal za vyrovnáním, doplácel ovšem na neproměňování šancí, jako tomu bylo u patičky z malého vápna v podání Grejohna Kyeiho.

Méty si tedy připsaly druhou po sobě jdoucí výhru a svému soupeři odskočily již na rozdíl šesti bodů. Svůj náskok budou moci znovu navýšit 17. března v Remeši. Clermont ve stejný den vyzve Le Havre.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Reims 2:2

10.03.2024 13:00

Góly: 17. Yunis Abdelhamid (vl.), 19. Gonçalo Ramos - 6. Marshall Munetsi, 45. Oumar Diakité

Utkání 25. kola Ligue 1 mezi PSG a Reims přineslo remízu 2:2. Branky padaly pouze v bláznivém úvodním dějství, v němž šli hosté do vedení v sedmé minutě, kdy hrubku Achrafa Hakimiho dokázal potrestat Marshall Munetsi. Favorit se ovšem po čtvrthodině hry nadechl k obratu během dvou minut, pod který se podepsal především Goncalo Ramos. Červenobílé nakonec dovedl k bodu zásah Oumara Diakitého ze sklonku poločasu. Domácí tak sice v lize již potřetí v řadě jen remizovali, podařilo se jim však alespoň pošetřit výraznou část standardní základní jedenáctky.

PSG po zvládnutém dvojzápase s Realem Sociedad postoupilo do čtvrtfinále Ligy mistrů, v domácí soutěži ovšem předešlé dva duely nedopadly podle jeho představ. Remízy s Monakem a Rennes mu však při devítibodovém náskoku na čele tabulky příliš vrásek neudělaly. Reims, které bojovalo o evropské poháry, ale cítilo slušnou šanci podruhé za sebou v Parku princů bodovat.

První velká šance nicméně přišla po hrubce stálice domácího týmu Hakimiho. Maročan bídným pokrytím balonu umožnil vsítit jednu z nejsnadnějších branek kariéry Munetsimu. Na vyrovnání se nečekalo dlouho, pouhých 10 minut nato totiž perfektně zahraným rohem odčinil úvodní nepozornost Hakimi a po hlavičkovém souboji Yunise Abdelhamida a Ramose skončil míč v síti. Ačkoliv tato situace byla do statistik zapsána jako vlastní gól remešského kapitána, portugalský forvard o zápis na listinu střelců nepřišel. O pouhé dvě minuty později totiž dokonal obrat francouzského hegemona suverénním zakončením z malého vápna. Náskok si však Les Parisiens do šaten neodnesli, v závěru první půle si Diakité perfektně načasoval náběh za obranu a precizně utaženou ranou na vzdálenější tyč nedal Keyloru Navasovi šanci.

Ve druhé půli mohl Emmanuel Agbadou zařídit druhý obrat, v jasné gólové pozici ovšem balon zasáhl pouze ramenem a brankovou konstrukci výrazně minul. Zajímavější parametry měl pokus Ramose zpoza vápna, cestu mu však zkřížila hradba těl Les Rouge et Blanc. Ani příchod ofenzivní superstar Kyliana Mbappého v 73. minutě ale ke změně nerozhodného výsledku nevedl.

Pařížané tak opět získali jen bod. Další utkání je čeká 17. března v Montpellieru, Reims ve stejný den vyzve Méty.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Brestois 1:0

09.03.2024 21:00

Góly: 32. Ruben Aguilar

Lens porazilo na domácím hřišti ve 25. kole Ligue 1 Brest 1:0. Jediný gól v utkání chudém na šance si vzal na starost obránce Ruben Aguilar, který tak vstřelil premiérovou branku v dresu Racing Clubu, kam se v létě přesunul z Monaka. Právě na průběžně třetí knížecí celek se domácí dotáhli v neúplné tabulce, Piráty naopak inkasovaná branka po třech duelech s čistým kontem odsoudila k první ligové porážce od začátku listopadu.

Zatímco zavedené značky francouzského fotbalu z předních příček Ligue 1 se v posledních týdnech nedokázaly vyhnout zaváháním, Brest pokračoval v nečekaně úspěšném tažení. Důkazem byly tři po sobě jdoucí výhry bez inkasované branky, které Piráty osamostatnily v roli nejbližšího pronásledovatele PSG. Úspěšné minulé kolo za sebou mělo i Lens, jež dominovalo v Lyonu.

Úvodní dějství nabídlo pramálo atraktivní podívané. Hrál se především fotbal mezi vápny, ze kterého přinesl vysvobození až obránce Aguilar. Ve 32. minutě totiž mířil pouze do tyče Elye Wahi, od brankové konstrukce se ale míč odrazil přímo k 30letému Francouzovi, který jednoduchou hlavičkou zužitkoval hned první příležitost v utkání. Ani jeho zásah však kolotoč šancí nespustil, a první poločas se tak bez další změny skóre v poklidu dohrával.

Krátce po pauze mohl vedení pojistit Florian Sotoca, z otočky ovšem pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Naopak možnost vyrovnat měl v 63. minutě Hugo Magnetti, svou pumelici zpoza vápna ale zamířil přímo na gólmana. Nejblíže vstřelení kýžené branky hostů byl střídající Martín Satriano. Ten nejdříve z prostoru pro penaltu nastřelil tyč a krátce nato jeho hlavička sice prošla mezi nohama gólmana, následně se však Brice Samba stihl otočit a míč zachytit před brankovou čarou.

Série Brestu bez ligové porážky se tak zastavila na 13 po sobě jdoucích kláních. V příštím kole přivítá 17. března Lille, na stadion Lens přijede o den dříve Nice.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Lyon 0:2

09.03.2024 17:00

Góly: 52. Nicolás Tagliafico, 64. Mama Baldé

Lyon si ve 25. kole Ligue 1 odvezl plný počet bodů z Bretaně, kde porazil Lorient 2:0. Duel dvou, co se formy týče nejžhavějších celků, byl zpočátku spíše ve znamení vlažného tempa hry a poměrně razantní změna přišla až ve druhé půli. Nejprve se v 52. minutě znenadání prosadil mistr světa Nicolás Tagliafico a po hodině hry navýšil vedení hostů Mama Baldé. Les Gones se tak po zaváhání z minulého kola vrátili na vítěznou vlnu a v neúplné tabulce se posunuli na 10. příčku. Les Merlus naopak doma prohráli podruhé v řadě a zůstávají namočeni v bojích o záchranu.

Vedení Lorientu si mnulo ruce nad příchodem Mohameda Bamby. Ten po přestupu z rakouského Wolfsbergu zasáhl v novém dresu do šesti duelů a vstřelil stejný počet branek, přičemž Les Merlus od té doby získali více než polovinu z celkových 25 bodů. Jen o kousek výše se v tabulce nacházel Lyon, jenž postupně zachraňoval tragicky započatou sezonu, avšak naposledy doma jednoznačně podlehl Lens.

Začátek souboje celků s nejlepší aktuální formou v soutěži měli v režii hosté, jejichž ofenzivní akce však často končily ještě před šestnáctkou soupeře. Na první velkou příležitost si tak museli počkat až do 19. minuty, kdy si na centr kapitána Corentina Tolissa naskočil obránce Clinton Mata, který hlavou zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Zbytek první půle se odehrával především kolem středového kruhu a možností ke změně skóre bylo na Stade du Moustoir pramálo.

Poločasová přestávka aktivitu Lyonu nenabourala, za což byli Les Gones v 52. minutě odměněni. Souhru krajních obránců Maty a Tagliafica zakončil argentinský mistr světa razantní hlavičkou pod břevno a poslal hosty do vedení. To ještě navýšil Baldé, který po samostatném úniku obešel i brankáře a ve skluzu poslal míč do odkryté sítě. Zbytek duelu už si hráči z třetího největšího města Francie pohlídali a dovedli utkání do vítězného konce.

Novoroční vzepětí Lorientu tak narušila druhá domácí prohra v řadě. V příštím kole se představí 17. března v Monaku, Lyon bude hrát už o dva dny dříve v Toulouse.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 1:2

08.03.2024 21:00

Góly: 12. Jérémie Boga - 10. Jean-Clair Todibo (vl.), 42. Téji Savanier (pen.)

Fotbalisté Montpellieru využili bídné formy Nice a ve 25. kole Ligue 1 zvítězili na jihu Francie 2:1. Hosté šli do vedení už v závěru úvodní desetiminutovky, kdy si míč do vlastní branky srazil Jean-Clair Todibo, avšak jeho zaváhání ještě bleskově napravil Jérémie Boga. Na penaltovou trefu Téjiho Savaniera, který v této disciplíně uspěl po 34. ze 37 kariérních pokusů, už ale Orli odpověď nenašli. La Paillade se tak po páteční předehrávce ve vyrovnaném chvostu tabulky vyšplhali ze sestupových vod, domácí naopak prodloužili čekání na ligovou výhru na šest utkání.

Skvělé výkony Nice z první části sezony pomalu začaly být minulostí, jelikož Les Aiglons nevyhráli ani jedno z posledních pěti ligových klání a v tabulce se z druhé pozice propadli až na páté místo. Zpět na vítěznou vlnu se však mohli dostat v domácím duelu s Montpellierem. Hosté byli totiž v podobně špatné formě, kterou si ovšem drželi už od startu ročníku.

Ani zjevná snaha obou celků o taktický vstup do zápasu nezabránila smolné hrubce hned zkraje duelu. V 10. minutě totiž Todibo tečoval balon natolik nešťastně, že rozvlnil síť vlastní branky. Orli dokázali brilantním způsobem zareagovat, o pouhé dvě minuty později Boga perfektně mířenou hlavičkou srovnal skóre zápasu. Za zmínku nepochybně stál také krásný individuální únik Arnauda Nordina, 10 minut po Bogově trefě ale podobně přesným projektilem akci zakončit nedokázal. Polský gólman Marcin Bulka byl ovšem před změnou stran přece jen ještě jednou překonán, hra rukou ve vápně totiž rezultovala v pokutový kop, který nekompromisně proměnil Savanier.

Náskok hostujícího celku nemusel ve druhé půli vydržet dlouho, již ve 49. minutě se Boga ranou k levé tyči málem zapsal na listinu střelců podruhé, tentokráte však ze vzájemného minisouboje vyšel vítězně Benjamin Lecomte. Také Savanier mohl v 56. minutě přidat svůj druhý zásah, jeho pokus ze střední vzdálenosti však proklouzl vedle pravé tyče. O 12 minut později si perspektivní průnik připravil Evann Guessand, jeho rána z lákavé pozice uvnitř vápna ovšem branku nezasáhla. V nastaveném čase zabránil další brance hostí Lecomte, útok Nice však na jeho úspěch nenavázal.

Nice tak doma opět zaváhalo a s o záchranu bojujícím Montpellierem nezískalo ani bod. V následujícím kole se 16. března utká s Lens, La Paillade změří o den později síly s PSG.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
25
16
8
1
56 : 21
56
2
Stade Brestois
25
13
7
5
35 : 19
46
3
AS Monaco
25
13
6
6
45 : 34
45
4
Lille OSC
25
11
9
5
36 : 22
42
5
RC Lens
25
12
6
7
34 : 24
42
6
OGC Nice
25
11
7
7
24 : 19
40
7
Olympique Marseille
25
10
9
6
40 : 26
39
8
Stade Rennes
25
9
9
7
38 : 31
36
9
Stade Reims
25
10
5
10
32 : 34
35
10
Olympique Lyon
25
9
4
12
27 : 38
31
11
Toulouse FC
25
7
8
10
27 : 33
29
12
Le Havre AC
25
6
9
10
25 : 31
27
13
Montpellier HSC
25
6
9
10
29 : 34
26
14
Racing Strasbourg
25
6
8
11
25 : 38
26
15
FC Lorient
25
6
7
12
33 : 47
25
16
FC Nantes
25
7
4
14
23 : 38
25
17
FC Metz
25
6
5
14
22 : 37
23
18
Clermont Foot
25
3
8
14
17 : 42
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Langi

Lyon se potrebuje rozehrat k silnejsimu zaveru a byt v dobre forme na zacatku dubna…jsou dva zapasy od EL a od klubove trofeje, coz je v kontextu tehle sezony uplny psycho

Nakonec jsem se s tim CdF docela trefil

Ale musi to uhrat, ted se hraje o budoucnost. Pristi rok chci Lyon v Evrope se Sagem na lavicce, jinak to tam fakt skonci blbe a chudak Laca, ktery se vratil dohrat karieru jeste bude muset resit nejakou Arabii.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako dneska ten zápas se nevyvíjel nejlépe a čekal jsem klasický domácí nakupnuté hráče na kokainu co nás přejedou, protože jsou doma. Naštěstí Mata se rozehrál, Matic drží tu zalohu svým klidem a Bakayoko daroval 1 gol v sezoně Baldému. Kdyby Baka chtěl tak ho dostane pod větší tlak, to byl sprint na styl Ndombélého z Neapole/Galatasaraye. I tak byl Mama rád že to tam nějak došoural.

Reagovat
Zemun

Som spokojný

Reagovat
Mandanda_30

Auba > Mbappé

Reagovat
Israha

Dobré znamení, že se pod Gassetem mohou zvládat zápasy i vydřít, když nejde vše na ruku. Solidní týmový výkon, ze kterého mohl těžit rozdílový hráč na hrotu.

Jinak, trochu hot take, ale Gigot je letos možná nejhorším stoperem v prvním týmu a IMHO by měl sedět. Jakkoliv se trochu děsím toho, co vlastně píšu, ale Balerdi ho výkonnostně převyšuje a mám pocit, že Meité taky, minimálně není tak náchylný na kiksy a zbytečné karty.

Reagovat
Gedofrey

To hrozně nerad slyším. Přiznám se, že letos ty zápasy úplně nestíhám, ale loni mi Gigot přišel hodně dobrý.

Reagovat
Israha

Přístup super, ale individuálně chybuje...a chvílema jakože na úrovni, za kterou jsme šili do Balerdiho .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele