Názory a komentáře

Události La Ligy: Další sevillská změna trenéra a venku bezzubí Netopýři

Sedm venkovních porážek v řadě, v roce 2023 mimo vlastní stadion bez ligové branky. Valencijská krize se prohlubuje natolik, že se renomovaná značka začíná obávat o budoucnost mezi španělskou elitou. Stejné pochybnosti budí ze snů fotbalisty i fanoušky Sevilly, jejíž vedení po další porážce sáhlo už podruhé v sezoně k trenérské změně.

Události Ligue 1: Montpellier probral staronový trenér, PSG už prohrává i doma

Ještě pár kol zpátky visel Montpellier těsně nad sestupovými vodami, březnovou reprezentační pauzu ale nakonec stráví v klidném středu tabulky s pohodlným náskokem. Návrat zkušeného trenéra Michela Der Zakariana (60) nemohl začít lépe. Co dalšího se událo o uplynulém víkendu ve francouzském fotbale?

Události Serie A: Velká derby plná emocí a nesmrtelný Zlatan rekordmanem

Přesně podle očekávání nenabídlo římské derby ani souboj Interu s Juventusem oslnivou fotbalovou podívanou, ale spíše urputnou bitvu, která se pak v obou případech přenesla s větší či menší intenzitou i mimo hřiště. Nevyrovnaných výkonů svých pronásledovatelů opět využila nezastavitelná Neapol, která po jasné výhře v Turíně 4:0 vede už o 19 bodů. A co dalšího přineslo 27. kolo italské Serie A?

Ozvěny z Bundesligy: Máme problém. Na stadion chtějí Němci

Frankfurt po roce opět děsí Evropu. Lépe řečeno Itálii. A ještě lépe řečeno: není sám. Tentokrát se ale hesenským "Orlům” povedlo přistřihnout křídla. Bylo to nutné? A proč se nevyhovělo ani požadavkům z Freiburgu? Vypadá to, že pro německé fanoušky nastávají při toulkách po kontinentu horší časy.

Arsenal v laufu a Liverpool zpět na zemi: 27. kolo Premier League v kostce

Před týdnem si fotbalisté Liverpoolu užívali sprchu komplimentů po řízené demolici Manchesteru United. O uplynulém víkendu přijímali kritiku po nemastném neslaném výkonu v Bournemouthu, kde sestupem ohroženým Cherries podlehli 0:1. Venku naopak nezaváhal vedoucí Arsenal, který i díky třem asistencím Leandra Trossarda přejel ambiciózní Fulham 3:0.

Plzeňský autobus ztrácí kouzlo aneb Události 23. kola FORTUNA:LIGY

FORTUNA:LIGA se spolu s blížícím se koncem základní části začíná pořádně zamotávat. Minimálně boj o příčku nejvyšší slibuje ještě náramnou podívanou. Slavia Praha totiž v domácím šlágru 23. kola porazila Viktorii Plzeň 2:1 a před tu už se dostala Sparta, jenž vyhrála s Baníkem Ostrava 3:0.

Zima k dění v Serii A: Inter potřebuje okysličit, nic se tam nemění

Livesport Zprávy od nového roku pravidelně přináší postřehy českých hráčů působících v zahraničních soutěžích. Jedním z nich je obránce FC Turín a české reprezentace David Zima, jenž potřetí nechá nahlédnout do zákulisí světového fotbalu...

Události La Ligy: Ter Stegen podržel Barcelonu, Morata zachránil tři body Atlétiku

Německý brankář Marc-André ter Stegen (30) byl opět hrdinou Barcelony při těsné výhře nad Bilbaem 1:0. Gól Raphinhy stačil katalánskému klubu k dalšímu vítězství a zejména k udržení devítibodového náskoku před Realem Madrid. Álvaro Morata (30) v nastaveném čase zachránil Simeoneho svěřence, kteří se proti Gironě i přes střeleckou převahu dlouho nedokázali prosadit.

Události Serie A: Překvapivé výsledky aneb Pronásledovatelé Neapole ztrácejí zájem

Na nedostatek překvapení si fanoušci italské Serie A tentokrát stěžovat nemohli. Tím největším byla prohra Interu na půdě Spezie, ale velkou konkurenci představovaly i čtyři branky, které vstřelilo Sassuolo v Římě tamnímu AS. Napodobit tyto celky se snažila i Sampdoria, která ale nakonec na stadionu Juventusu neuspěla, zato Salernitana urvala bod na půdě AC Milán. A co dalšího přineslo 26. kolo italské Serie A?

Události Bundesligy: Jak se boří sen. Rozhodne opět Revierderby o titulu?

Skutečně reálně bojoval Dortmund o bundesligový titul naposledy před čtyřmi lety. Tehdy mu sen o celkovém vítězství zničil úhlavní rival. Nyní je možné, že se píše podobný příběh. Borussia v jarní části sezony opět po nějakém čase nevyzrála na Schalke, které o víkendu stejně jako většina dalších celků bojujících o záchranu uzmulo do tabulky cenné body.

Události Ligue 1: Lyon zachránil generál Lacazette, mladí trenéři píší historii

O nejlepší zápas 27. kola Ligue 1 se netradičně postarala už páteční předehrávka. Duel Lille a Lyonu byl ještě o poločase bezgólový, po změně stran se ale spustila přestřelka, která se zastavila na skóre 3:3. Hrdinou utkání byl Alexandre Lacazette (31), jehož góly zachránily Lyonu cenný bod.

Ozvěny z Bundesligy: Hopp vyskočil ven. Dočká se Hoffenheim uznání?

O pravidlu 50+1 byla v Ozvěnách řeč už několikrát. A asi se zmínky ještě několikrát dočká. Ohledně regule, která zajišťuje fanouškům kontrolu nad jejich klubem, se totiž poslední dobou pořád něco děje. Naposledy s ní zatřásl Hoffenheim, který už dále nebude využívat kontroverzní výjimku. Je ale otázkou, zda mu to vrátí sympatie veřejnosti.

Rekordman Salah a spasitel Nelson: 26. kolo Premier League v kostce

Víkend, na který se bude v Anglii ještě dlouho vzpomínat, má za sebou Premier League. V sobotu povstal z popela vedoucí Arsenal, když gólem Reisse Nelsona v osmé minutě nastaveného času skolil poslední Bournemouth. V neděli Liverpool zostudil Manchester United 7:0 a dvěma brankami se pod to podepsal nový nejlepší střelec v dějinách klubu v éře PL Mohamed Salah.

Souboj o titul by mohl být drama aneb Události 22. kola FORTUNA:LIGY

Čím dál více se ve FORTUNA:LIZE začíná zamotávat souboj o titul. Ve 22. kole totiž Slavia Praha prohrála v Českých Budějovicích 0:1 a Viktoria Plzeň doma jen remizovala se Sigmou Olomouc 1:1. Toho využila Sparta Praha, když si doma poradila s Teplicemi 4:1.

Události La Ligy: Góly jako nedostatkové zboží. Čtyřikrát nuda, v Barce dvojitá radost

Křivda, čtyři duely bez jediného gólu i další navýšení náskoku na čele La Ligy. Barcelona zvládla navzdory dlouhému oslabení zdolat Valencii a na druhý Real Madrid, který potvrdil nastolený trend 24. kola a s Betisem hrál 0:0, si vytvořila náskok devíti bodů. Další dvě nuly svítily na konci zápasu na světelné tabuli i v pondělí, kdy Celta Vigo uzavřela z části nudný prodloužený ligový víkend v Pamploně.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele