základní část, 25. kolo
16.03.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Antonín Fantiš (© FC Zlín)

Úsporný bodový sběr Klokanů nezměnil ve Zlíně ani trumf s bundesligovou minulostí

Zlín remizoval ve 25. kole Fortuna ligy na domácím hřišti s Bohemians 2:2, dlouho však byli blízko výhře hostující Klokani. Pražany po povedené první půli dostal už do dvoubrankového vedení Ondřej Petrák. Bývalý hráč Norimberku, který z důvodu zranění naskočil do prvního ostrého duelu po více než roce, skóroval jen pár vteřin po vstupu na trávník. Ševci ale nesložili zbraně a po hodině hry dvěma góly vyrovnali, přičemž jejich druhou trefu zaznamenal také jen několik sekund na hřišti se pohybující Dominik Simerský. Bohemka tak posedmé z posledních osmi ligových duelů remizovala.

Hosté byli jedním ze dvou týmů české nejvyšší soutěže, které ještě po zimní přestávce nevyhrály. Relativně blízko měli k plnému bodovému zisku o uplynulém víkendu, kdy v Ďolíčku sice dominovali v souboji s Mladou Boleslaví, ale gól nevstřelili. Ševci doma na jaře obrali o body Slavii či Slovácko, právě na zlínské Letné navíc oslavili postup do semifinále MOL Cupu.

První větší možnost měl v 10. minutě Michal Beran, jeho střela ovšem skončila jen těsně vedle levé tyče zlínské brány. Klokani se o chvíli později přece jen prosadili. Jan Kovařík narýsoval skvělou přihrávku na Erika Prekopa a ten přízemní ranou propálil Stanislava Dostála. Ševci mohli o několik minut později srovnat, avšak Antonín Fantiš nedokázal využít dobrého centru a hlavou usměrnil míč jen mimo branku Bohemians. Krátce před koncem prvního poločasu mohli jít hosté do dvougólového trháku, ale Milana Ristovského ve velké šanci vychytal Dostál.

Vršovičtí začali druhou půli podobně jako tu první, jelikož se v 56. minutě prosadil Petrák hlavou po rohovém kopu Kovaříka, pro kterého to navíc byla druhá gólová nahrávka v zápase. O sedm minut později snížil rozdíl ve skóre Fantiš, velkou měrou se na tom však podílel Jakub Černín, jenž nebojácně vtrhl do pokutového území soupeře a zlínskému útočníkovi svým centrem připravil neodmítnutelnou nabídku ke skórování. Klid mohl na kopačky Pražanům dodat Robert Hrubý, proti jeho ráně ovšem výborně zasáhl Dostál. Naopak Ševci svou příležitost využili dokonale, když se v 76. minutě po autovém vhazování nejlépe zorientoval Simerský a ranou na zadní tyč prostřelil Romana Valeše. Obrat mohl dokonat Tomáš Schánělec, avšak z blízkosti hlavičkoval nad bránu Klokanů.

Nevídaná záliba Bohemians v zisku remíz tak pokračovala i na jihu Moravy. V příštím kole přivítají 30. března Jablonec, Zlín se o den později představí v Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele