Češi v zahraničí: Pekhartův poker a dvougólový Souček proti Arsenalu

Gólově povedený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Nezpochybnitelnou hvězdou byl Tomáš Pekhart. V polské lize se prosadil hned čtyřikrát a zařídil vítězství Legie Varšava. Dvakrát se na Slovensku trefil mladý útočník Ondřej Chvěja, stejně jako v Anglii Tomáš Souček. Ten ovšem bohužel jednou na každé straně hřiště. Dva Češi zamířili přesně z pokutového kopu a pomohli svým mužstvům k vítězství - konkrétně Michal Frydrych z Wisly Krakov a Milan Škoda z tureckého Rizesporu.

Češi v zahraničí: Schick i Krmenčík ukázali formu. Padaly ale i červené karty

Patrik Schick skóroval za německý Leverkusen, ale na body to nestačilo. Stejně dopadli také Michael Krmenčík v řecké lize a Filip Novák v Turecku. Češi ale o víkendu v zahraničních ligách sbírali nejen góly, ale také červené karty. Předčasně pod sprchy museli Vladimír Darida a Martin Pospíšil. Jeho případ byl dosti bizarní. Jen se podívejte...

Jedlička: ME do 21 let může být odrazovým můstkem do top ligy

Přesně za dva týdny by Martin Jedlička měl hájit branku české reprezentace do 21 let v úvodním zápase mistrovství Evropy proti Itálii. Třiadvacetiletý gólman, který s Dunajskou Stredou bojuje o slovenský titul, vnímá šampionát také jako šanci odrazit se k prestižnějšímu zahraničnímu angažmá v některé z předních evropských lig.

Češi v zahraničí: Rozhodující góly Schicka, Wágnera a Navrátila i další asistence

V pomyslném "kanadském bodování" se českým fotbalistům o víkendu dařilo. Patrik Schick rozhodl o výhře Leverkusenu v bundeslize. V Maďarsku zařídil tři body pro Kisvárdu Jaroslav Navrátil. Na Kypru se zase trefil Tomáš Wágner. K tomu ale přibyly i asistence. Pavel Kadeřábek zapsal hned dvě, jednu zvládl Vladimír Darida nebo také v Belgii Václav Jemelka.

Češi v zahraničí: Barák pokořil Juventus, Gebre Selassie zase Frankfurt

Záložník Antonín Barák vymazal vedoucí gól Cristiana Ronalda a zajistil svému Hellasu Verona remízu s Juventusem. V bundeslize pomohl k vítězství Brém nad Frankfurtem brankou obránce a kapitán Theo Gebre Selassie. Zato Pavlu Kadeřábkovi v dresu Hoffenheimu gól po zásahu videa neuznali. Češi se ale trefili i na Slovensku či v Belgii...

Češi v zahraničí: Wágnerovy dva kyperské zásahy a první trefa Haška

V kyperské lize se dvakrát prosadil útočník Tomáš Wágner a pomohl k výhře Ney Salamis nad Karmiotissou. Ve druhé německé lize skóroval záložník Martin Hašek a jeho Würzburg porazil vedoucí Hamburger SV. Branku si připsal také Erik Daniel ze Slovanu Bratislava.

Češi v zahraničí: Barákova paráda a další střelecké kousky

Povedený prodloužený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Patrik Schick se trefil v bundeslize, Antonín Barák zase v italské Serii A. V polské Ekstraklase se zadařilo stálici Tomáši Pekhartovi i novici Jakubu Horovi. Tomáš Wágner rozšířil gólovou sbírku na Kypru. V Maďarsku rozhodl o výhře svého týmu Jakub Plšek.

Češi v zahraničí: Souček odstartoval povedený střelecký víkend!

Tomáš Souček už v pátek načal střelecky povedený víkend českých legionářů brankou proti Leedsu. V Maďarsku se následně trefil Jakub Plšek, ale to byl jen začátek. Posléze se totiž trefil také Jakub Jankto na Maradonově stadionu v Neapoli a hned čtyři branky měli na svědomí Češi v Polsku. Přesněji řečeno dva střelci. Tomáš Pekhart pomohl dvěma brankami k vítězství Legie Varšava v Krakově a Petr Schwarz dvěma proměněnými penaltami zase k triumfu Rakówa Czestochowa nad Jagiellonií. A k tomu všemu ještě Milan Škoda zařídil v nastavení vítězství tureckého Rizesporu.

Bude to pecka, řekl po losu ME jednadvacítek brankář Jedlička

Čeští fotbalisté do 21 let se sice při losu mistrovství Evropy dostali do velmi těžké skupiny, ale brankáře Martina Jedličku to potěšilo. Radost mu udělalo především to, že mezi soupeři národního týmu jsou domácí Slovinci a obhájci zlata ze Španělska.

Češi v zahraničí: Góly v bundeslize i Premier League. Dál pálí také Pekhart

Tomáš Souček se střelecky prosadil proti slavnému Manchesteru United, jeho mužstvu to ale nakonec k bodům nepomohlo. Lépe na tom byl Patrik Schick, který zkompletoval vítězství Leverkusenu. Pozici elitního snajpra si v polské lize upevňuje Tomáš Pekhart. Další důležitou brankou přispěl k vítězství Legie Varšava nad Lechií Gdaňsk. A gól zaznamenal i Michael Lüftner na Kypru.

Češi v zahraničí: Další góly Pekharta a Chorého. Prosadil se také Vaněček

Českým útočníkům se uplynulý víkend povedl. Tomáš Pekhart skóroval za Legii Varšava, i když to nakonec k vítězství nestačilo. Lépe na tom byl Tomáš Chorý z belgického Waregemu, jehož branka pomohla k výhře nad Gentem. David Vaněček zase brankou v nastaveném čase rozhodl o vítězství Puskás Akademie na půdě Honvédu Budapešť.

Češi v zahraničí: Přikryl s Pospíšilem řádili v Polsku. Wágner skolil Čechy na Kypru

Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl řádili v zápase polské Jagiellonie Bialystok proti Plocku, dohromady nasbírali gól a čtyři asistence. Jaroslav Navrátil se rozjel v maďarské lize, v krátké době přidal český záložník za Kisvárdu druhou branku. Gólovou radost si prožil i Tomáš Wágner na Kypru, jeho Nea Salamína navíc díky tomu porazila silnou Omonii Nikósie. Asistenci bezprostředně po nástupu na hřiště zapsal Michael Krmenčík v barvách belgických Brugg.

Češi v zahraničí: Souček rozhodl o výhře West Hamu, Barák se trefil proti AC Milán

Tomáš Souček vstřelil vítěznou branku za West Ham proti Fulhamu, v italské lize se znovu prosadil Antonín Barák na půdě AC Milán. V dobrých výkonech pokračuje v Nizozemsku Václav Černý, jenž znovu asistoval u vítězství Twente. Trefili se i záložník Jaroslav Navrátil v maďarské lize a Tomáš Chorý v belgické.

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele