Další články

Rice Rice Baby a kandidát na titul z Birminghamu: 15. kolo Premier League v kostce

Na Kenilworth Road se hraje těžce. V listopadu to pocítili fotbalisté Liverpoolu a po úterním thrilleru také úřadující vicemistři z Arsenalu, kteří srdnatě vzdorujícího nováčka z Lutonu skolili gólem Declana Rice v sedmé minutě nastaveného času. Gunners proto udrželi první příčku. Kromě druhého Liverpoolu je nicméně stíhá i třetí Aston Villa, jež po dominantním výkonu zdolala obhájce titulu z Manchesteru City 1:0.

Garnacho nechal vzpomenout na Rooneyho: 13. kolo Premier League v kostce

Šlágr mezi Manchesterem City a Liverpoolem sice příznivce nejen na Etihad Stadium bavil, ale po víkendu se ve všech pádech skloňovalo jméno Alejandra Garnacha. Devatenáctiletý talent Manchesteru United totiž ohromil svět exkluzivním gólem "nůžkami", kterým nechal vzpomenout na legendární trefu Waynea Rooneyho. A aby toho nebylo málo, rozsáhlou diskusi napříč fotbalovým spektrem vzbudila i jeho oslava ve stylu Cristiana Ronalda.

De Zerbiho symfonie v Divadle snů: 5. kolo Premier League v kostce

Po famózním výkonu proti Newcastlu (3:0) udělal trenér Brightonu Roberto De Zerbi před šlágrem na Old Trafford šest změn v základní sestavě. Výsledek? Loupež v posvátném chrámu Manchesteru United prostřednictvím vítězství 3:1. Seagulls i v letošní sezoně létají na křídlech euforie a na čtvrteční historickou premiéru v evropských pohárech se naladili s lehkostí sobě vlastní.

Kanonáda v Liverpoolu a nezastavitelný Haaland: 4. kolo Premier League v kostce

Před týdnem kousali fanoušci Reds zklamání na Old Trafford, v sobotu jásali po vyrovnání nejvyššího vítězství v historii Premier League. Ve formě hrající Roberto Firmino (2+3) a spol. totiž deklasovali Bournemouth 9:0. Vlastní příznivce potěšili i obhájci titulu z Manchesteru, které za famózním obratem proti Crystal Palace táhl autor hattricku Erling Haaland. Stoprocentní je nadále pouze Arsenal, jenž udolal Fulham.

Haaland a Mitrović v plné palbě: 1. kolo Premier League v kostce

Loni řádili v EFL Championship, respektive v Bundeslize. Podmaní si Aleksandar Mitrović s Erlingem Haalandem v letošní sezoně Premier League? V prvním kole ukázali, že se máme v jejich podání rozhodně na co těšit. Nejlepší kanonýr srbské reprezentace pomohl Fulhamu dvěma brankami k cenné remíze s Liverpoolem, norský snajpr z Manchesteru City si debut na Ostrovech osladil dvěma trefami ve šlágru s West Hamem.

Zmrtvýchvstání mistrů a záchrana Leedsu: 38. kolo Premier League v kostce

V 75. minutě prohrávali s Aston Villou 0:2 a vzhledem k vítězství Liverpoolu nad Wolverhamptonem 3:1 potřebovali k zisku titulu třikrát skórovat. O šest minut později už hráči Manchesteru City vedli a fanoušci na Etihad Stadium skákali radostí. Nejsledovanější soutěž na světě vygradovala nezapomenutelným způsobem. Svěřenci Pepa Guardioly obhájili trofej a počtvrté za posledních pět let usedli na anglický fotbalový trůn.

City flirtují s titulem, Arsenal s Ligou mistrů: 36. kolo Premier League v kostce

Je už rozhodnuto o titulu, potažmo o kvartetu pro příští ročník Champions League? Šlágr na Anfieldu dodal minimálně nápovědu. Liverpool remizoval s Tottenhamem 1:1, což bleskově potrestali obhájci z Manchesteru City i aspiranti na návrat do milionářské soutěže z Arsenalu. Citizens jsou navzdory úternímu vítězství Reds ve Villa Parku v komfortní pozici, Gunners před čtvrtečním severolondýnským derby na stadionu Spurs také.

Salah se probral včas: 21. kolo Premier League v kostce

Takovou střeleckou krizi v Premier League ještě Mohamed Salah nezažil. Šest zápasů bez jediného gólu. Pro egyptského křídelníka zcela mimořádná situace. Stejnou šňůru sice natáhl už na přelomu února a března 2019, ale tehdy alespoň asistoval u jedné vlastní branky Alderweirelda v utkání s Tottenhamem. Vykoupení však přišlo - a pro Liverpool v tu nejvhodnější možnou dobu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele