18. kolo
21.01.2023 14:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ander Barrenetxea (© AFP)

Real Sociedad splnil roli favorita a Rayo porazil dvěma góly

Real Sociedad pokračuje ve skvělých výkonech a dnes do své bohaté sbírky přidal další tři body. Gólově se o úspěch baskického klubu postarali Sørloth s Barrenetxeou a díky jejich zásahům se La Real alespoň na chvíli dotáhl na Real Madrid.

La Real byl jasným favoritem a hlavní otázkou bylo, kolikrát se prosadí, spíš než zda se mu to podaří. Rayo se sice nezaleklo slavnějších jmen a na svého soupeře vytáhlo velmi aktivní presink, ale byli to právě hosté, kdo se prosadil jako první. Stačila jim k tomu jen čtvrthodinka. Tehdy totiž David Silva dostal balon pod kontrolu a poslal do šance kolegu Alexandera Sørlotha. Vytáhlý útočník stihl po přihrávce do uličky ještě píchnout do míče těsně přec zákrokem Dimitrievského a La Real vedl o jednu branku.

S přibývajícím časem aktivita domácích opadávala a i když se Rayo snažilo ihned po ztrátě míče vyvinout na soupeře tlak, nevedlo se mu to podle představ. Naopak, deset minut před koncem první půle prodloužil Elustondo Méndezův pas na zadní tyč a dobíhající Ander Barrenetxea ve skluzu vstřelil svůj první gól v sezoně!

Rayo se k prvnímu ohrožení Remirovy brány dostalo až ve druhé půli. Palazónův centr tečoval Catena luxusně, ale Remiro vytáhl ještě lepší zákrok. Po hodině hry Camello nahrával do lepší pozice Álvaru Garcíovi a jeho ránu prakticky do prázdné brány zastavil obětavý Illarramendi! Do konce utkání už si hosté zkušeně pohlídali svůj náskok a mohou se radovat z vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele