Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 4, 6. kolo
25.09.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost polských reprezentantů (© AFP)

Wales nevyužil fantastické podpory fanoušků a po porážce s Polskem sestupuje do Ligy B

Wales ani na šestý pokus v letošním ročníku Ligy národů nedokázal zvítězit a tentokráte po inkasované brance po necelé hodině hry podlehl v přímém souboji o záchranu konkurenčnímu Polsku po výsledku 0:1. V tabulce skupiny 4 obsadil beznadějně poslední čtvrté místo s jediným bodem na kontě a sestoupil do Ligy B, naopak hosté díky druhé výhře udrželi kýženou třetí příčku se sedmi body a v Lize A budou tedy působit i v následujícím ročníku.

Více jak třicet tisíc fanoušků v Cardiffu vytvořilo fantastickou atmosféru a hnalo "Draky" kupředu, nicméně ani "ohnivé" představení nevedlo ke vstřelení kýženého gólu. Úvodních pětadvacet minut nic zajímavého nepřineslo, poté se mohli dostat do vedení mírně favorizovaní Poláci. Po přímém volném kopu nebezpečně hlavičkoval ostrostřelec Lewandowski, avšak s famózním zákrokem se vytáhl brankář Hennessey.

Ve 33. minutě zahrozil na opačné straně rozběhnutý James, jenže jeho přízemní střelu z mírného úhlu skvěle vyrazil nohou gólman Szczęsny. Zhruba pět minut před přestávkou vyrobil obrovskou hrubku při rozehrávce Hennessey, nicméně svou chybu okamžitě napravil a těsně před brankovou čarou odkopl míč do bezpečí. Polsko rozhodlo o svém těsném úspěchu v 58. minutě.

Lewandowski po centru z levé strany uvolnil geniálním sklepnutím Karola Świderského, který sám před Hennesseym nezaváhal a z hranice brankového území ho chladnokrevně překonal.

O dvě minuty později mohl na druhé straně srovnat James, ale jeho přízemní projektil z deseti metrů brilantně jednoruč odvrátil do zámezí Szczęsny. V nastaveném čase byl ještě blíže k vyrovnání Gareth Bale, ovšem po parádním centru střídajícího Thomase orazítkoval razantní hlavičkou pouze břevno a výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele