9. kolo
20.10.2012 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris SG nakonec ubojovalo Remeš

Paris Saint-Germain splnilo svou povinnost a v utkání s nováčkem soutěže z Remeše bere tři body. Hosté však v Parku princů rozhodně nebyli horším týmem - v prvním poločase dokonce neproměnili pokutový kop -, o všem rozhodl jedinou trefou Kévin Gameiro.

Do utkání lépe vstoupil outsider tohoto střetnutí - tedy nováček soutěže z Remeše. Ten se již po třech minutách hry dostal do nebezpečného zakončení, konkrétně to po dobré práci Courteta byl Glombard, nicméně Salvatore Sirigu v bráně Paris SG se protivníkovi rychle vrhl pod nohy, a příležitost tak zlikvidoval.

Úvodní nápor hostů pokračoval: v centru dění byl opět italský gólman - ten si nejprve poradil s nebezpečným centrem Glombarda, následně vyboxoval Diegovu dalekonosnou ránu z pětadvaceti metrů. První jakás takás příležitost domácího celku přišla až ve 22. minutě, z dálky napřáhl Van der Wiel, svou nepřesnou ranou ale pouze podtrhl neschopnost svého družstva.

Pařížané se konečně dostali pořádně do hry po půlhodině hry. Ve 27. minutě našel Thiago Silva Ibrahimoviće, jenž si míč parádně zpracoval, následně ho však poslal nad branku. O dvě minuty později se ještě blíže skórování objevil Gameiro, stoprocentní šanci však nevyužil - na brankové čáře totiž vše zachránil dobíhající obránce Mandi.

V 38. minutě to v Parc des Princes pouze mohutně zahučelo; to když Grégory Van der Wiel zahrál v pokutovém území rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Diego - balon poslal na pravou stranu. Ovšem právě tam se vrhnul také italský brankář v bráně PSG, a pokus tak kryl. Do konce poločasu jsme již nebyli svědky žádné další šance, spokojenější však po první pětačtyřicetiminutovce museli být hosté - favorit dnešního zápasu se totiž ne a ne dostat do avizovaného tlaku.

Jérémy Ménez nahradil ve druhém poločase Neného a domácí mužstvo se ihned dalo do útočení. Již ve 48. minutě nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu Thiago Silva, cíl však minul. Následnou fotbalovou nudu protrhl v 55. minutě Blaise Matuidi - jeho nádherná střela se však pouze odrazila od břevna zpět do hry. O pár minut později nebezpečně hlavičkoval Ibrahimović.

V 65. minutě se pařížský výběr konečně dočkal: na nádherný centr Maxwella si skvěle naběhl útočník Gameiro a křižnou hlavičkou poprvé a naposledy rozvlnil síť za brankářem Agassou - 1:0. O deset minut později kontroval svou hlavičkou Courtet, nicméně na zakončení svého krajana navázat nedokázal a balon skončil v náruči Sirigua. Remeš čas od času svého soupeře pořádně vystrašila: třeba když Julien Toudic v 83. minutě zničehonic poslal svou střelu do břevna.

Na tuto příležitost Paris SG zareagovalo hned dvěma obrovskými příležitostmi. Po dobré přihrávce Zlatana Ibrahimoviće se v poslední desetiminutovce dostal do dobré pozice Jérémy Ménez, nicméně nepochopitelně minul. Stejný hráč, stejný asistent - stejný konec. Ménéz se o minutu později již dostal pomocí kličky přes brankáře Agassu, avšak po nepochopitelném zkratu netrefil prázdnou branku ani nyní. Paris SG si již těsné vítězství pohlídalo a díky zisku tří bodů se poprvé v této sezoně dostalo na čelo tabulky Ligue 1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / 20minutes.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
freakmarena19

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele