25. kolo
25.02.2023 18:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Manchester City si hravě poradil s Bournemouthem

Manchester City si snadno poradil s nováčkem z Bournemouthu a po výhře 4:1 zůstává v kontaktu s vedoucím Arsenalem. Hosté o svém vítězství rozhodli již v první půli, kdy se trefil Alveraez, Haaland a v nastavení první půle také Foden. V druhém dějství domácí dorazil ještě vlastní gól Mephama, v závěru se na korekci skóre zmohl ještě záložník Lerma.

Hosté začali od úvodu aktivně, drželi míč, diktovali tempo utkání a po patnácti minutách přišla zasloužená odměna. Gündogan hezkým padáčkem za obranu uvolnil Fodena, tomu ještě vypíchl míč brankář, ale útočník Haaland už mohl zakončovat a svým projektilem orazítkoval břevno, zatímco dobíhající Alvarez míč uklidil do sítě. Navýšit vedení mohl stoper Dias, jeho hlavička po rohovém kopu ale zamířila vedle.

Po půlhodině hry se skóre měnilo podruhé a znovu u toho byla dvojice Gündogan - Foden. Prvně jmenovaný si chytře zaběhl za domácí obranu a hezkým centrem našel před odkrytou svatyní Fodena. Tomu ale zakončení nsesedlo, naštěstí pro něj si míč našel Haalanda, který jej pohodlně dopravil do sítě. V nastaveném čase prvního poločasu ještě vyrobil obrovskou hrubku domácí Billing, který chyboval v rozehrávce a do samostatného úniku vyslal Fodena, který se nemýlil.

Na startu druhého poločasu si po velkém závaru v domácím vápně míč našel útočník Alvarez a jeho střelu si do sítě nešťastně srazil obránce Mepham a rozdíl ve skóre tak už byl čtyřbrankový. Velkou šanci na snížení měl útočník Solanke, ten ale po rohovém kopu nedokázal míč protlačit přes hradbu těl. Domácí se ale čestného úspěchu přece jenom dočkali, když si po zpětné přihrávce a přiťuknutí Solankeho mohl gólovou oslavu užít záložník Lerma.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ortega

Walker,Dias,Laporte,Lewis

Bernardo,Rodri,Grealish,Foden

Alvarez, Haaland

Reagovat
Naseroslosos23

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele