23. kolo
11.02.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Newcastle na Bournemouthu jen remizoval

Bournemouth v rámci 23. kola Premier League uhrál cennou remízu 1:1 s Newcastlem United. Domácí dokonce díky brance Marcose Senesiho vedli, v závěru první půle ale srovnal Miguel Almirón a po přestávce už gól nepadl.

Ve třinácté minutě Cherries poprvé prověřili pozornost hostujícího gólmana. Jaidon Anthony výtečný pasem našel volného Diminica Solankeho, jeho hlavičku k pravé tyči ale parádním skokem vyrazil Nick Pope. Po půlhodině hry už Bournemouth svou šanci dokázal proměnit. Rohový kop Dango Ouattara šikovnou hlavičkou prodloužil na zadní tyč, kam si zaběhl bez vědomí defenzivy Newcastlu Marcos Senesi a uklidil balon do téměř odkryté svatyně.

Vedení však domácím vydrželo jen do druhé nastavené minuty prvního poločasu. Allan Saint-Maximin skvěle vybojoval míč na levé straně a našel Seana Longstaffa. Jeho ránu ještě dokázal gólman Neto vyrazit, balon se však odrazil k Miguelu Almirónovi, pro kterého už nebylo nikterak obtížné jej poslat do brány. Ve druhém poločase to pak dlouho vypadalo, že diváci se už budou jen nudit.

Poté ale přišla 70. minuta. Netovi vypadl centr hostujícího Allana Saint-Maximina a Sean Longstaff s Anthonym Gordonem se balon snažili za každou cenu dostat do sítě. Nakonec však nemířili přesně. Vypršela základní hrací doba, když byli pár centimetrů od vítězné branky Cherries. Obrovskou chybu Daniela Burna při rozehrávce mohl využít Dominic Solanke, jehož elegantní patičku vykopl z brankové čáry zachránce remízy pro Magpies Kieran Trippier.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele