11. kolo
16.10.2022 17:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah a Virgil van Dijk (© AFP)

Šlágr pro Liverpool, Arsenal se dostal do trháku

Liverpool zvládl hlavní tahák jedenáctého kola Premier League s Manchesterem City, který vyhrál 1:0. O hubeném vítězství Reds rozhodl ze samostatného úniku Mohamed Salah, Citizens tak na první Arsenal ztrácejí čtyři body.

Už v šestnácté minutě o sobě dal vědět Erling Haaland. Ten pronikl z levé strany do pokutového území, jenže jeho prudkou ránu zablokovala domácí obrana, následně ještě pálil Ilkay Gündogan, Allison ale byl u levé tyče včas. Poté se o slovo přihlásil i Liverpool, když po rohovém kopu Jamese Milnera hlavičkoval Diogo Jota, avšak pouze do náruče Edersona. Pak trestuhodně minul Andrew Robertson, který se k balonu dostal po vyraženém centru Milnera, gólman Edersona byl stále mimo svou bránu, avšak skotský bek nezamířil přesně.

Po půlhodině hry měl další dvě slibné příležitosti norský dlouhán ve službách City. Nejprve se ocitl na levé straně pokutového území, Allisona však přehodit nedokázal. Následně Citizens zaútočili po Salahově ztrátě, nicméně Haaland hlavičkoval nad. Ještě větší šanci měl nejlepší střelec Premier League ve 40. minutě, když jej precizním milimetrovým pasem našel Kevin De Bruyne na malém vápně, ovšem Nor hlavičkoval jen do rukavic Allisona.

Do své první větší šance se dostal v 50. minutě Mohamed Salah. Dostal nádhernou přihrávku za obranu a mířil sám na Edersona, z hranice šestnáctky vypálil, jenže brankář hostí konečky prstů vytěsnil balon na rohový kop. Hodně se zlobil Diogo Jota, který by zřejmě v případě přihrávky zakončoval do prázdné branky. O pět minut později se měnilo skóre ve prospěch hostí, každopádně jen na chvíli. Haaland vypíchnul míč z rukavic Allisona a Phil Foden jej ihned na to dokázal procedit do sítě. VAR však odhalil předchozí faul norského útočníka na Fabinha.

Haalandovi nebylo souzeno ani nadále, v 64. minutě napřáhl ke střele z hranice pokutového území, jenomže Allison jeho pokus fantasticky reflexivně vykryl. Pět minut poté nejprve těsně vedle mířil Bernardo Silva, na druhé straně jej poté napodobil Salah. Ten se nakonec v 76. minutě zapsal mezi střelce. Allison vyslal dlouhý nákop, který podcenil Cancelo, a Mohamed Salah opět mířil sám na Edersona, kterého tentokrát přízemním pokusem překonal. Šanci na vyrovnání mohl mít Haaland, van Dijk na každý pád na poslední chvíli dokázal balon dostat do bezpečí. V závěru mohl potvrdit výhru Liverpoolu střídající Darwin Núñez, Edersona však přelobovat nedokázal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spokojím se s výhrou MC přesně o jeden gol za 4,08. Muže být taky o dva a více za 3,5.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
LyEX

Som rád, že City vychytalo LFC v ich kríze (predovšetkým obrannej), ale zas na druhú stranu tieto menšie mužstva sa často vedia nabudiť na favoritov, takže 6 ako s United to nebude, možno 3, tip: 0:3.

Reagovat
Dron

Menšie mužstva..

Reagovat
ian.rush

je to hňup, co bys chtěl

Reagovat
Bandita_Harry

Trapne to furt opakovat

Reagovat
Hardwell

Anketa jak skončí zápas liverpool - man city? Výhrou liverpoolu, remízou, výhrou arsenalu...

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím výhrou Arsenalu .

Reagovat
Hardwell

Taky to tak vidim :D

Reagovat
pesky passer-by

správne ste to videli, chlapci - arteta akoby napodobňoval Ranieriho s Líškami tento rok niečo tam zjavne klape

Reagovat
scholes18

3:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Devil

A pak,že to nejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele