30. kolo
08.04.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolverhamptonu (© AFP)

Navrátilec Lampard ještě Chelsea z trápení nevysvobodil, z Molinuex odjíždí s prázdnou

Premiéra staronového manažera Lamparda na lavičce Chelsea neskončila potřebným vítězstvím. Své druhé angažmá v klubu z hlavního města totiž začal prohrou 0:1 s trápícím se Wolverhamptonem. Utkání rozhodla jediná branka Matheuse Nunese.

První půlhodina hry nepřinesla nestrannému divákovi příliš zajímavého. První branková příležitost totiž byla k vidění až ve 28. minutě, kdy se dostal k odraženému míči po rohovém kopu domácí Mario Lemina a prudkou střelou z první provětral rukavice španělského gólmana Kepu.

Ten o pár minut později poprvé kapituloval. Po krásné kombinaci "Vlků" v útočné třetině hřiště nešťastně za svá záda prodloužil míč jeden z obránců Chelsea, a to přímo na kopačku Matheuse Nunese. Ten se do míče opřel svojí silnou pravou nohou a přesně mířenou střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

V závěru první půle byla k vidění další hrubka obránců Blues, té však nedokázal využít Diego Costa. Španělský útočník vyhořel na brankáři Kepovi, a nadále tak čeká na svoji první branku v dresu Wolverhamptonu.

Svěřence Julena Lopeteguiho to však mrzet nemuselo. I bez svého kapitána Rúbena Nevese totiž dokázali bez větších problémů kontrolovat hru a ofensiva Blues byla naprosto bezzubá. O největší nebezpečí v soupeřově šestnáctce se mohl pokusit v samém závěru utkání křídelník Pulisic, ten však v rozhodující moment v soupeřově upadl a neúspěšně se dožadoval pokutového kopu.

Mizérie Chelsea tak nadále pokračuje, po nekvalitním výkonu odjíždí z Molineux s prázdnou a po 30 odehraných zápasech je s 39 body jedenáctá. Wolverhampton naopak získal důležité tři body do boje o záchranu v nejvyšší soutěži a vyšvihl se na průběžnou dvanáctou příčku.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele