16. kolo
17.12.2023 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jan-Carlo Simić (© AFP)

Monza ani napotřetí nenašla recept na AC Milán. Výhru Rossoneri obohatil snový debut mladíka

AC Milán zvládl utkání 16. kola Serie A, ve kterém porazil Monzu na vlastní půdě 3:0. Domácí měli skvělý vstup do zápasu, když se již ve třetí minutě prosadil Tijjani Reijnders. Hlavní postavou celého duelu se však stal při snovém debutu v seniorském dresu AC 18letý obránce Jan-Carlo Simić, jenž se dostal na hřiště kvůli zranění Tommase Pobegy a na konci první půle si připsal svou premiérovou trefu v dospělém fotbale. Rossoneri tak odčinili poslední prohru s Atalantou a zároveň si udrželi historicky stoprocentní bilanci proti Monze, kterou přehráli v lize potřetí v řadě.

Rossoneri si ve středu po heroickém výkonu a výhře v Newcastlu zajistili účast v pohárové Evropě i na jaře. Na tento úspěch chtěli navázat i v lize, kde jim vedoucí dvojice týmů odskočila už na sedm bodů. Tentokrát před Milánskými stála nedaleká Monza, která překvapivě ztrácela na příčku zajišťující účast v Evropské konferenční lize pouhé čtyři body. Z kádru Brianzoli na tom měl největší zásluhu záložník Andrea Colpani, jenž vsítil téměř polovinu branek svého týmu.

Milán dlouho po hvizdu nezahálel. Krátce po nevydařené hlavičce Oliviera Girouda předvedl úžasné sólo přes čtyři hráče Reijnders a stylovým zakončením mezi nohy brankáře poslal domácí do vedení ve třetí minutě. Rossoneri byli opravdu při chuti, ale proti stál Michele Di Gregorio, který v krátkém časovém sledu zneškodnil střelu Christiana Pulisice z malého vápna i následnou ránu od Thea Hernándeze.

Ve 28. minutě zamířil z hranice vápna netradiční střelec Alessandro Florenzi, ovšem jeho pokus vyškrábl konečky prstů skvělý De Gregorio. Čtyři minuty před poločasem potáhl míč z pravé strany Rafael Leao, jehož následnou přihrávku do malého vápna uklidil Simič.

Domácí i v druhém dějství zůstali velmi aktivní a svůj druhý gól mohl přidat v 53. minutě Simić, avšak jeho hlavička mířila těsně vedle pravé tyče. Monza se odmítala vzdát a ke snížení skóre měl možnost Colpani, když vypálil před šestnáctkou na Mikea Maignana, ale ten stačil vyrazit míč nad břevno. V 76. minutě rozjeli domácí krásnou kombinaci, kterou ozdobil úspěšným zakončením k pravé tyči Noah Okafor. Domácí úpravu výsledku nedovolili, a tak si kromě tří bodů připsali i čistý štít.

Milánští tak navázali na úspěch v Lize mistrů a zvítězili. V příštím kole se 22. prosince představí na hřišti Salernitany, Monza ve stejný den přivítá Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele