6. kolo
27.09.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jacopo Fazzini u míče (© AFP)

První gól v sezoně přinesl Empoli i první vítězství, trefil se odchovanec Baldanzi

Hráči Empoli zvítězili v šestém kole Serie A na domácí půdě nad Salernitanou 1:0. Fotbalisté toskánského celku si šli nejen za prvními body, ale i prvním vstřeleným gólem od úvodních minut, v nichž nastavili skvělé tempo. To vygradovalo ve 34. minutě, kdy byl na konci rychlého protiútoku přesně zakončující odchovanec Azzurri Tommaso Baldanzi. Pro Empolesi byla výhra o to cennější, když se díky ní konečně odlepili ode dna tabulky, kam se po prohře s milánským AC propadlo Cagliari.

Stadio Carlo Castellani bylo dějištěm střetnutí dvou týmů, které zatím čekaly na vítězství. V obou případech za tím stály mizerné ofenzivy, když ta domácí dokonce neskórovala ani jednou. Příčinou matných útočných představení Salernitany byla mimo jiné absence největší útočné hvězdy. Boulaye Dia se totiž po reprezentační přestávce vrátil do klubu až se zpožděním, a byť byl oficiálně zraněný, stále se nepřestalo spekulovat o jeho rozhořčení po neumožněném přestupu do Premier League.

Zápas začal úvodním náporem Empolesi, ten však postupem času opadal, což bylo způsobeno častým kouskováním hry. V 18. minutě ale hosté chybovali při rozehrávce standardní situace, což vyústilo v dlouhý samostatný úprk Mattea Cancellieriho. Ten měl sice dostatek času na zakončení, nicméně zkušený Guillermo Ochoa situaci ustál a pokus zneškodnil. Mexický čaroděj se vytáhl i o chvíli později proti pumelici Sebastiana Walukiewicze. V první půli ale zahrozila i Salernitana zásluhou Jovaneho Cabrala, jenž dokonce po vyškolení domácí defenzivy dostal míč do sítě. O gólovou radost ho však následně připravil zdvižený praporek. Hraniční byla i situace ve 34. minutě, v té už ale k provinění proti pravidlům nedošlo, a Baldanzi tak vstřelil po precizním pasu od Cancellieriho premiérový gól Empoli v sezoně.

Další emotivní moment přišel v Toskánsku po hodině hry, kdy byl tvrdou ránou doslova knockoutován domácí obránce Liberato Cacace. Svoji obětavostí ale znovu potvrdil, jak moc šlo Azzurri v zápase o úspěch. Na druhé straně pak mohl pojistit výhru středoitalského celku Stiven Shpendi, nicméně Ochoa proti jeho střele skvěle zasáhl nohou. Ještě lepší zákrok pak vytáhl strážce hostující brány v 78. minutě, kdy reflexivně vyrazil tvrdou ránu střídajícího Emmanuela Gyasiho. Granata poté v závěru převzala iniciativu, avšak ve srovnání skóre jí zabránila tyč.

Souboj dvou utrápených týmů tak ovládlo Empoli. To se v příštím kole 1. října představí na hřišti Bologni, Salernitana o den dříve přivítá Inter.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele