Bundesliga - preview 12. kola

07.11.2008, 08:44, aktualizováno 09.11.2008, 08:58
Previews
Schalke ve šlágru kola hostí vzmáhající se Bayern. Bundesligová neděle nabídne ještě další dva zápasy. Frankfurt se odlepil ze dna a chce stoupat vzhůru, proto potřebuje bodovat doma proti Stuttgartu. Fantastickou jízdu dosud prvního Hoffenheimu se na svém hřišti pokusí zastavit Hertha.
1. FC Köln - Hannover 96  (pátek 20:30)
Dva celky, kterým se v minulém kole nad očekávání zadařilo, obstarají páteční předehrávku dvanáctého kola. Köln, toho času na jedenáctém místě, přivítá třináctý Hannover.

Nováček z Kölnu může být zatím se svým účinkováním spokojen. Hlavně díky precizní obranné práci, kterou má aktuálně třetí nejlepší v lize, se zatím z jedenáctého místa může dívat na sestupové příčky s náskokem osmi bodů. "Můžeme být úspěšní, jen když budeme neustále prokazovat svojí odhodlanost. Nechceme vyhrávat ceny za atraktivnost, ale zíkávat body," potvrdil své zřejmé záměry kouč Christoph Daum.

Naposledy Kozlové překvapili na horké půdě ve Stuttgartu, kde po takticky vyspělém výkonu zvítězili 3:1. Proti Hannoveru tak budou chtít body zvenku potvrdit, žádná procházka růžovým sadem je ale nečeká. "Hannover 96 je silný tým, který je lepší, než jak říká tabulka," prohlásil Daum. Ten se bude muset obejít bez trojice lazarů – Özata, Matipa a Ishiakua.

Hannover za svým aktuálním soupeřem zaostává jen o dvě příčky, bodový rozdíl mezi oběma celky je však dvakrát tak velký. Dolnosaskému týmu se zatím vůbec nedaří na hřištích soupeřů, s pouhým jedním bodem získaným na hřišti Dortmundu je H96 nejhorším venkovním mužstvem Bundesligy. V Kölnu se to Heckingovi hoši budou snažit změnit, i proto u nich jejich trenér očekává "...nasazení a bojovnost, ale také fotbalovost a efektivitu."

Tým od řeky Leine zabral v minulém kole, kdy doma porazil 3:0 Hamburg, nyní ho čeká obdobně těžké sousto. "Köln v domácím prostředí s nadšenými fanoušky v zádech, to bude venkovní utkání v pravém slova smyslu," uvedl také Dieter Hecking. Ten může být rád, že se zatím nadmíru daří náhradnímu brankáři Florianovi Flomlowitzovi, který zaskakuje za zraněného Roberta Enkeho. Dále jsou mimo hru Vinicius, Ismael, Tarnat, Rosenthal a Bruggink.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, Geromel, Mohamad, Womé - Petit, Pezzoni - Radu, Antar, Chihi - Novaković
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Balitsch, Eggimann, Rausch - Lala, C. Schulz - Štajner, Schlaudraff, Huszti - Forssell
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Karlsruher SC - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Skvěle šlapající stroj se postaví podceňovanému mančaftu ze spodku tabulky. Konkrétněji prozatím druhý Leverkusen bude bojovat o prodloužení vítězné série na půdě čtrnáctého Karslruhe, které naopak prohrává, co může, a postupně se propadá tabulkou až do pásma sestupu.

Z posledních pěti zápasů totiž odcházeli domácí borci poraženi a z tohohle hlediska se jim nedává vůbec žádná šance. Leverkusen dokázal získat z posledních čtyř utkání dvanáct bodů, kuriózní je, že nedostal ani jednu branku a nasázel jich osm, ve všech totiž dominoval v poměru 2:0. Hlavním tahounem zůstává útočník Helmes, který se pohybuje na čele nejlepších střelců Bundesligy, výborné výkon předvádí též reprezentační gólman René Adler, jenž celkem neinkasoval na německou ligu nezvykle dlouho 361 minut.

Nicméně Karlsruhe se ani přes tento handicap nevzdává, proti soupeři se mu na Wildparkstadionu celkem daří, předchozí tři vzájemné duely skončily remízou, loňský dokonce výsledkem 2:2. V současnosti má ale Karslruhe vůbec nejhorší formu ze všech účastníků Bundesligy, a proto v bodový úspěch věří málokdo.

Hostující kouč Bruno Labbadia má pro toto klání jasno, chce se za každou cenu dostat do čela ligy, v minulém kole se mu to podařilo jen na 24 hodin: "Hlavně chceme ustát tlak, který je na nás vyvíjen. Potřebujeme být stále hladoví, ale na druhou stranu také koncentrovaní. Nezajímá nás, jaký proti nám stojí sok, musíme myslet na vítězství v každém zápase," povzbuzuje odhodlaně.

Do sestavy stále nemůže začlenit Bernda Schneidera a Lukase Sinkiewicze (oba nejsou zcela fit), Karim Haggui je mimo hru kvůli poraněnému tříslu. V základní jedenáctce by měl opět nastoupit Michal Kadlec, jenž zatím dělá českému fotbalu radost. Patří totiž k nejlépe hodnoceným hráčům a je určitě jedním ze strůjců úspěchu šlapajícího mančaftu.

Kouč domácích Edmund Becker bude postrádat Maika Franze (problém s patou), Antonio da Silvu (naražená kyčel) a Joshuu Kennedyho, který laboruje s nevyléčeným kotníkem. Becker se i přes všechna negativa souboje nebojí: "To, že jsme jen jeden bod od udržení nám v tuhle chvíli moc nepomůže, ale věřím, že nás to ani nezastraší." Ke srovnání dává loňský zápas: "Hráli jsme skvělý první poločas a nakonec uhráli solidní výsledek. I když jsem teď v obtížnější situaci, potřebujeme se stále zlepšovat a proti takovému týmu to je možné."
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Stoll, Eichner - Mutzel, Aduobe - Freis, da Silva, Iashvili - Kapllani
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Barnetta - Kießling, Helmes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.20 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Velký duel bude dnes k vidění v Nordbank Aréně v Hamburku. Střetne se zde místní HSV s BVB, tedy s Borussií Dortmund. Bude to především velký den pro Mladena Petriče, který právě v letním přestupovém termínu přestoupil z jednoho celku do druhého a nyní hájí barvy Hamburku.

Tento přestup výměnou za Mohammeda Zidana a balík čtyř milionů eur způsobil velké pozdvižení a mnoho fandů Borussie to dodnes nevstřebalo a pár lidí si neodpustilo šťiplavých poznámek směrem k Petričovi.

"Četl jsem, že pár lidí v Dortmundu na mě v tisku pálí. Jestli o mně takto smýšlejí, tak jsou zřejmě rádi, že již za Borussii nehraji. Jsem velmi rád, že mohu hrát za Hamburk, bude to pro mě určitě zvláštní utkání," řekl Petrič.

Ne vše jde v Hamburku poslední dobou jako na drátkách. Svěřenci Martina Jola sklouzli z první pozice na pátou, poté co získali čtyři body ve stejném počtu utkání. A lodivod Hamburku varuje: "Je důležité udržet koncetraci a neztratit kontakt s čelem tabulky."

Chybět mu budou Paolo Guerrero, Guy Demel a nejspíše i Marcell Jansen. To absence Romea Castelena a Thimothee Atouby je vzhledem k jejich dlouhodobým zraněním zaručená.

Dortmund má jen jednoho dlouhodobého maroda, kterým je Dedé, jinak Alexander Frei a Mats Hummels mají jen drobnější šrámy, Tamáš Hajnal a Nelson Valdéz by již měli být připraveni nastoupit.

"Hamburk je doma silný (ještě doma neprohrál - pozn. red.), ale my rovněž nejsme špatní na venkovních hřištích. Když potvrdíme náš potenciál, může se zde stát cokoliv," poznamenal Jürgen Kloop, trenér BVB. Vestfálský celek je na tom s formou celkem dopře, sice naposledy ztratil doma s Bochumí (1:1), předtím ale vyhrál v Kölnu.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - J. Boateng, B. Reinhardt, Alex Silva, Mathijsen - Jarolim, Aogo - Pitroipa, Trochowski, Olic - Petric
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, R. Kovac, Y.-P. Lee - Blaszczykowski, Tinga, Kehl, Kringe - Hajnal, Valdez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Bochum - Werder Brémy  (sobota 15:30)
V sobotním zápase 12. kola Bundesligy se střetnou dva celky, které nezažívají zrovna povedené období. Bochum z posledních pěti utkání nevyhrála ani jedno, to Brémy sice jednou vyhrály, ale na klub s tak vysokými ambicemi je to žalostně málo. K tomu všemu navíc v týdnu ostudně prohrály 0:3 s Panathinaikosem v Lize mistrů, a to dokonce doma.

Brémy tak v podstatě ztratily šanci na postup. V lize to není také na nějaké výskání, Werder ztrácí 9 bodů na vedoucí Hoffenheim, přitom ještě před měsícem a půl se zdálo, že po výhře 5:2 nad Bayernem na jeho půdě se starý dobrý Werder vrátil. Jenže zatímco se Bayern z nejhoršího vyhrabal a okupuje již třetí příčku, Brémy na pořádné probuzení teprve čekají.

Závažnost situace si uvědomuje i trenér Thomas Schaaf. "Je velmi důležité, abychom byli zase úspěšní. Potřebujeme alespoň malý úspěch, abychom se dostali zpátky do tempa. Zápas s Bochumí je z tohoto hlediska velmi důležitý." Poprvé působení v klubu Schaaf čelí otázkám jeho dalšího setrvání. "Jestliže výsledky nejsou dobré, je zde vždy podobná diskuse. Jsem jí zúčastněn, takže nejsem překvapen."

Stejným otázkám čelí i trenér Bochumi Marcel Koller, jehož tým výhral zatím jediné ligové utkání. "Viděl jsem jejich utkání s Panathinaikosem a nebylo to vůbec špatné. Do prvního inkasovaného gólu je k ničemu nepustili. Nesmíte jejich útočníkům dát žádný prostor, jinak je zle."

Tomuto švýcarskému stratégovi budou v sobotu scházet Matias Concha, Stanislav Šesták, Shniji Ono, Oliver Schroder a suspendovaný Paul Freier. Brémy budou postrádat dvojici Clemens Fritz a Daniel Jensen.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - Zdebel, Dabrowski - Azaouagh, Grote - Hashemian, Kaloglu
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Prödl, Mertesacker, Naldo, Boenisch - Baumann - Frings, Özil - Diego - Rosenberg, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Wolfsburg si smlsnul v Poháru UEFA na holandském Heerneveenu a nyní ho opět čeká návrat do Bundesligy. V minulém kole na půdě rozjetého Leverkusenu neuspěl, Cottbus ovšem nepatří mezi silné mančafty a tři body s takovým sebevědomím se zdá být hračkou. Jenže hosty zdobí hlavně bojovnost, a i když se nacházejí suverénně na poslední příčce celé soutěže, fanoušci věří, že obrat přijít prostě musí.

Výhra v lize vždy potěší, ale co když má nějaký tým na kontě pouze jednu, a za sebou skoro třetinu soutěže? Cottbus se dostala do velice prekérní situace, na svém účtu se ji shromáždilo prozatím pouze šest bodů a co je horší, z posledních pěti klání si připsala jen jeden za remízu s konkurentem z Bielefeldu. Na druhé straně Wolfsburg chce navázat na loňské páté místo a i přes záměr trenéra Magatha "jít postupnou dlouhodobou cestou až na vrchol", patří již nyní mezi kandidáty na Ligu Mistrů.

Wolfsburgu patří deváté místo, body pravidelně sbírá proti slabším celkům, na ty silnější si ještě tolik nevěří, což potvrzuje zbytečně ztracený duel na Bayernu i předchozí zápas v Leverkusenu. V kádru se perfektně rozstřílelo bosenské duo Zvjezdan Misimovič – Edin Džeko, jenž obstarává většinu útočných akcí Vlků.

Kouč Bojan Prašnikar se nemůže spolehnout v boji o "malý zázrak" na Cvitanovicče (zhmožděnina nohy), da Silvu (po operaci kolene) a Angelova (ne zcela zdráv). Prašnikar je však před utkáním velmi optimistický: "Tým pracuje skvěle v tréninku, začínáme se stabilizovat nabírat ten správný rytmus. Budeme hrát velice zodpovědné a já naše šance vidím opravdu velmi realisticky."

Na druhé straně si zkušený Felix Magath nemůže stěžovat na žádnou absenci, Vlci jsou v kompletní sestavě a ztráta bodů by byla velmi překvapivá: "Proti Cottbusu podáme náš nejlepší výkon. Samozřejmě není optimální pouhá pauza 48 hodin, ale jsme namotivovaní a nabuzení. Nebudeme to mít v žádném případě lehké, ale máme na to, abychom uspěli. Doufám, že budeme proměňovat vyložené šance."
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Dejagah, Gentner - Misimovič - Grafite, Džeko
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavičevič, Kukielka, Cagdas, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - Rivič, Skela, Iliev - Rangelov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Dostat se z pekla do ráje a zbytečně se nenervovat. Každý tým, který bojuje o záchranu se tohoto sloganu snaží držet jako Ježíš Desatera Božích přikázání. Oba mančafty se zřejmě na víc než záchranu nezmohou, a proto je velmi důležité, který tým odejde z bitvy vítězněji. Gladbach po výměně trenéra sice začal sbírat nějaké ty bodíky, dvakrát však prohrál a vypadá to, že se začíná dostávat do starých známých "špatných kolejí".

Bielefeld si nedokázal vychutnat pocituvítězství osmkrát za sebou, v lize celkově šestkrát a nemůže se divit, že mu patří šestnáctá pozice zaručující leda tak pobyt ve druhé lize. Gladbach si vyskakovat také nemůže, po bídném začátku je až sedmnáctý a musí se rychle oklepat z poslední porážky od Frankfurtu.

Hostům se v Schüco-Aréně vcelku daří, v předchozích kláních vždy vyhráli 2:0 a odvezli si velmi cenné tři body, které poté tým velice nabudily. Oba celky se trápí hlavně v ofenzívě, nedokáží proměňovat i ty nejtutovější šance. V dresu Bielefeldu by měl obranou hráz opět vyztužit Radim Kučera.

Pikantní bude duel hlavně pro kouče Arminie Michaela Frontzecka, jenž je místním rodákem a dlouhá léta za Borussii hrával: "Pro mě jsou důležité tři body," nenechává se žádným vlastenectvím či steskem po domově unést. " Je čas, abychom sbírali body, protože jich nemáme dostatek. Prožil jsem v Mönchengladbachu krásné časy, avšak teď jsem v Bielefeldu, čeká mě tu ještě hodně práce. "

K vytouženému cíli mu nepomůže Sebastian Schachten (natržený meniskus), Steve Gohouri (není fit), Jan-Ingwer Callsen-Bracker (poraněná noha), Thomas Kleine (nevyléčené rameno) a Sebastian Svard (zranění třísla).

Hostující šéf Hans Meyer nenasadí Rowena Fernandeze a Andreu Mijatoviče (problém s kolenem), vykartovaného Roberta Tescheho, dále i Thila Versicka (zlomenina nohy). Do mančaftu též nezařadil trio Sascha Rosler - Sharbel Touma - Soumaila Coulibaly, svůj záměr ovšem hned vysvětlil: "Nepotřebujeme tu v současnosti hráče, kteří jsou nespokojení. Chci pracovat s lidmi, co jsou schopní ze sebe vymačkat všechno."
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - N. Fischer, N. Herzig, Kučera, Schuler - Kirch, Kauf - C. Katongo, T. Marx, Kamper - Wichniarek
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Gospodarek - Levels, Brouwers, Daems, van den Bergh - Paauwe, Alberman - Matmour, Baumjohann, Marin - Friend
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (neděle 17:00)
Vskutku šlágr jako hrom přichystal herní plán Bundesligy na dnešní pozdní odpoledne. V Gelsenkirchenu se střetnou Schalke 04 a Bayern Mnichov, tedy dva celky, jenž byly před startem sezóny mnohými pasovány do pozic největších favoritů soutěže...

Na tom se po takřka čtvrtině soutěže změnilo pramálo, přesto se zatím na špici najdou lepší týmy. Před rozehráním dvanáctého kola bylo Schalke s dvaceti body čtvrté a Bayern s jedním bodem narvch o příčku výše, v sobotu se sice před oba týmy dostal Hamburg, jak Schalke, tak i Bayern ho ale v případě výhry z této pozice odsunou a zmenší ztrátu na úplné čelo, které okupuje Hoffenheim a Leverkusen.

Oba mančafty se v posledních týdnech dostaly do skvělé formy, což potvrzují i slova trenéra domácích. "Bayern má hodně zkušeností, umí hrát fotbal a v součanosti je v dobré formě. To ale sedí také na nás, takže nic jiného, než dobré utkání, se ani hrát nemůže," myslí si Fred Rutten.

Jeho tým již osm utkání nepoznal hořkost porážky, navíc v posledních dvou kolech také začal konečně vyhrávat. Königsblauen nejprve vyučovali na hřišti Karlsruhe (3:0), před týdnem si zase přivezli výhru 2:0 z Cottbusu. Tak dobře se již týmu z města horníků nevedlo v Poháru UEFA, bod za remízu 1:1 na hřišti Santanderu se ovšem jako neúspěch považovat nedá.

Proti bavorskému týmu nedokázalo Schalke vyhrát již téměř čtyři roky, přesto si nyní věří. "Jdeme do utkání seběvědomě, konec konců jsme v této sezóně doma ještě neprohráli. A tak by to mělo i zůstat," hlásí obránce Heiko Westermann. "Doma chceme samozřejmě vyhrát. Kluci jsou nažhavení, to člověk cítí," přitakává Rutten, který však nepřikládá utkání úplně fatální význam: "Tímto zápasem se titul nevyhraje ani neprohraje."

Úřadující mistr z Mnichova se po špatném přelomu září a října dostal do velkolepé formy a poslední čtyři ligová utkání vyhrál. Naposledy doma přehrál Bielefeld, který si odvezl domů ještě přijatelnou porážku 1:3, a stejně by si chtěl vést i ve Veltins Areně. "Schalke je, co se týče titulu, konkurentem. Bylo by důležité, kdybychom přidali další výhru a více zaostřili na špici," uvedl Jürgen Klinsmann.

"Očekávám pořádný boj. Půjde se na věc," dodal dobře naladěný kouč Bayernu. "Hrát na Schalke je vždy něco jedinečného," podotkl Tim Borowski, který, věřte nebo ne, je společně s Miroslavem Klosem nejlepším střelcem týmu. Reprezentační záložník se trefil i ve středečním utkání Ligy mistrů na hřišti Fiorentiny, čímž urval pro Bavory bod za remízu 1:1.

Co se týče personální situace, je na tom určitě lépe Schalke, kde jsou mimo hru Engelaar, který pyká za červenou kartu, a z kádru vyřazená dvojice Grossmüller, Varela. Na opačné straně je seznam trochu širší, k dlouhodobě zraněným Sagnolovi a Hamitu Altintopovi se přidali Podolski a Schweinsteiger.

"Lukase trápí problémy se zády, které mu start znemožňují, a Bastiana zužuje pohmoždění holeně z utkání s Fiorentinou," uvedl po posledním tréninku na Säbener Straße Klinsmann. Ten může mít alespoň radost z návratu Luky Toniho, zatímco Philipp Lahm (kotník) pravděpodobně ještě nenastoupí.

Utkání ve Veltins Areně, která je pochopitelně vyprodaná, začíná v 17:00 úvodním hvizdem hlavního rozhodčího Knuta Kirchera.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Kobiashvili - F. Ernst - Jones, Rakitić - Farfán, Kuranyi, Halil Altintop
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lúcio, Demichelis, Zé Roberto - van Bommel, Borowski - Kroos, Ribéry - Klose, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart  (neděle 17:00)
Velice zajímavý duel se odehraje ve Frankfurtu. Domácí Eintracht vyhlíží už čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů. Tato forma je přesně to, co domácí fotbalisté po mizerném startu potřebují.

Nyní už svěřenci trenéra Funkela doufají, že se jim podaří tabulkou dostat nahoru a bojovat o příčky zajišťující Pohár UEFA. Sám kouč ale ví, že stejně jako krize odešla, může zase přijít a optimismus médií mírní.

"Jelikož máme spoustu zraněných hráčů, pokusíme se získat co nejvíce bodů nyní před zimní přestávkou, abychom na jaře mohli splnit naše cíle.Ty tři výhry nám velice pomohly, ale nemůžeme očekávat, že získáme v dalších zápasech plný počet bodů," uvedl Friedhelm Funkel.

Ten bude v tomto zápase proti Stuttgartu postrádat Preusse, Vasoského, Meiera, Amanatidise, Bajramoviče, Krüka a Inamota, což je pěkná řádka hráčů. Jediné pozitivum je to, že se vrací Benjamin Köhler.

Mistr Bundesligy z roku 2007 Stuttgart vyhrál v zápasu Poháru UEFA na domácí půdě proti Partizanu Bělehrad 2:0 a jeho hráči doufají v dobrý výsledek i proti Frankfurtu, jelikož poslední dva ligové zápasy VfB prohrálo.

"Vítězství proti Partizanu pro nás bylo velice důležité. Ve Frankfurtu musíme tento výsledek potvrdit, ale Eintracht v posledních zápasech hrál velmi dobrý fotbal. Hrají velice rychle a nebezpečně, bude to náročné utkání," prohlásil na tiskové konferenci trenér Stuttgartu Armin Veh, který bude postrádat Boulahrouze a Bastürka.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Galindo, Köhler - M. Fink - Steinhöfer, Toski - Fenin, Korkmaz - Liberopoulos
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Pardo - Élson, Khedira, Lanig - Gomez, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (neděle 17:00)
Lídr z Hoffenheimu se bude snažit prodloužit svojí vítěznou šňůru, zajíždí ale do Berlína na hřiště Herthy BSC, která by se svou dobrou obranou na ofenzivu TSG mohla platit.

Berlíňané sice dostali v minulém kole naloženo od Brém 1:5, přesto jsou s patnácti inkasovanými góly čtvrtým nejlepším bránícím týmem Bundesligy. Navíc doma se Hertě začíná dařit, v posledních dvou utkáních na Olympiastadionu porazila Stuttgart (2:1) i Hannover (3:0) a recept na úspěch zná i nyní. "Musíme hrát organizovaně. Pokud tomu tak bude, jsem přesvědčen, že můžeme Hoffenheim porazit," prohlásil manažer Dieter Hoeneß.

Z vedoucího týmu soutěže ale pochopitelně mají v hlavním městě respekt. "Jejich tým dává většinu energie směrem dopředu. Tři útočníci jsou velmi běhaví a velice důležití, ale i ze zálohy přichází hodně impulsů," vypozoroval kouč Lucien Favre. "Mají velmi dobré hráče, kteří hrají fantastický fotbal. V každém utkání jsou schopni dát klidně čtyři branky, ale také nejsou bezchybní," uvedl pro změnu brankář Jaroslav Drobný.

Český brankář bude po problémech s lýtkem chytat, stejně jako tomu bylo při čtvrtečním utkání Poháru UEFA na hřišti ukrajinského Kharkova (0:0). Jinak ale stále chybí celkem dost hráčů – Fiedler, Lúcio, Ebert, Chermiti, Piszczek, Hartmann a Riedel. Zcela fit navíc nejsou ani Lustenberger a Nicu, oba by ale měli být přinejmenším na lavičce.

Bundesligový novic z malého bádenského městečka zatím udivuje celou soutěž a pokud v Berlíně bude bodovat naplno, zvýší svůj náskok na čele po sobotním zaváhání Leverkusenu již na tři body. Tento cíl ale nebude lehké splnil, což ví i Vedad Ibišević. "Určitě to bude zajímavá partie. Hertha má dobrý tým, který může kohokoliv porazit," prohlásil suveréně nejlepší kanonýr soutěže a jedním dechem dodal: "My na tom taky nejsme zrovna špatně. Zkrátka spolu rádi hrajeme fotbal a myslím, že je to týden co týden vidět."

Naposledy TSG doma zdecimovalo 4:1 Karlsruhe, čímž na svou vítěznou šňůru navléklo již pátý korálek. Navíc týmu Ralfa Rangnicka se vybíhají zranění, přesto nyní možná nebudou k dispozici Compper a Vorsah, oba léčí drobné šrámy. Utkání si zaručeně užije Sejad Salihović, který v Berlíně od sedmi let vyrůstal a byl Herthou vychován. "Bude to pro mě výjimečné utkání. V Berlíně mám stále mnoho přátel, ale minulost jsem nechal za sebou a našel štěstí v Hoffenheimu," uvedl 24letý záložník, který v týdnu prodloužil s TSG smlouvu. Stejně učinil i obránce Jaissle.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Šimunić, M. Stein - Dardai, Kačar - Raffael, Cícero - Voronin, Pantelić
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - C. Eduardo, L. Gustavo, Salihović - Obasi, Ibišević, Ba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim1181231:1625
2.Bayer Leverkusen1180326:1124
3.Bayern Mnichov1163225:1721
4.Schalke 041155117:820
5.Hamburger SV1162317:1820
6.Borussia Dortmund1146119:1618
7.Hertha BSC1153315:1518
8.Werder Brémy1144328:2316
9.VfL Wolfsburg1144323:1816
10.VfB Stuttgart1151516:1516
11.1. FC Köln1151511:1316
12.Eintracht Frankfurt1133513:1712
13.Hannover 961133513:2012
14.Karlsruher SC113089:209
15.VfL Bochum1115514:198
16.Arminia Bielefeld1115512:208
17.Borussia Mönchengladbach1121810:227
18.Energie Cottbus111376:176

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1(gol za Hannover dá Štajner)...proč někdy nedávaj v pátek Hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

obsazení týmů pro pátek: každý tým, který podává hráče do reprezentace smí v pátek hrát pouze jednou, tzn. že se taky jednou dočkáš

Reagovat
irik

jo, zrovna na Bayernu ... docela mě to sere , jednou mám lístky a ono je to 5.12 ve 20-30 a zrovná to dávaj v tv na druhou stranu sem za to samozřejmě rád

Reagovat
smazaný uživatel

OT: 11:32 Vymění Bayern Podolského?

Bayern a Fiorentina by si mohly vyměnit útočníky. Podle Tuttosportu zástupci italského klubu chtějí jednat s Bayernem o příchodu Lukase Podolského, opačným směrem by poslali Adriana Mutua.

--- tak doufam, že snad ne, co s Mutuem, vždyť mu je už 30, když už, tak by to chtělo někoho mladýho...

Reagovat
irik

snad je to kachna, protože to je naprostá hovadina ... Mutu se těžko spokojí s tím, že bude 3. útočník a odnese to Klose ... Mutu je dobrý, má svoje kvality a je lepší než Poldi v současné formě , ale měnit 23-letého 3.útočníka za 30-letého 3. útočníka hloupý ...

Reagovat
smazaný uživatel

ve fotbale se děje tolik hloupostí že bych tomu klidě věřil

Reagovat
irik

Tyhle hlouposti se ale dejí na hrišti a vedení klubu jim má za úkol zabránit, ne je takhle vyvolávat

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

Ten Leverkusen to snad ještě ztratí

Reagovat
božský John

nepochopitelný,říkal jsem si že Kadlec dá nakonec víteznej gól a gruzínec vyrovná

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim Demba Ba

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze Shalke:Bayern neni v TV

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak "Shalke podme do toho!!!!!!"

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenhaim zvitezi.Herta tezky zapas v nohou na Ukrajine+cestovani=unava.To nebude na mlade a behave stirky z Hoffu stacit.

Reagovat
honziss

Hééértha Berlín!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele