Bundesliga - preview 14. kola

21.11.2008, 08:32, aktualizováno 23.11.2008, 08:39
Previews
Nedělní program Bundesligy nabízí jediný zápas, ten ale bude stát za to. V severském derby přivítá Hamburk Brémy a oba týmy potřebují bodovat. Domácí po nadějném začátku ztrácejí a jsou sedmí, Werderu v tuto chvíli patří až devátá příčka.
Karlsruher SC - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Karlsruhe nezažívá zrovna plodné období, právě naopak. Po velmi špatných výsledcích se ocitá na sestupovém šestnáctém místě, na což by asi po začátku sezóny vsadil málokdo. Nyní bude chtít nelichotivou bilanci prolomit, soupeře má ovšem velmi kvalitního - Dortmund.

Dortmund letos zřejmě bude po dlouhé době bojovat o poháry, je zatím šestý a jeho forma se proti domácímu výběru vůbec nedá srovnávat.

Karlsruhe prohrálo v Bundeslize ze sedmi zápasů dokonce šestkrát, jen jednou vybojovalo bod za remízu a hádejte s kým - s vedoucím Leverkusenem! I když i v tomto případě mělo velkou kliku, prohrávalo již 0:3. Dortmund se možná vrací do starých kolejí na přelomu století. Téměř vůbec neprohrává, ale jeho největším problémem jsou remízy. Těch má požehnaně hlavně v poslední době, v tomto směru mu patří druhé místo celé soutěže.

Pozitivní zprávou pro Borussi se zdá být minulé vítězství nad Frankfurtem, který však nepatří mezi nejlepší soupeře, čtyři góly ovšem potěší. Dortmund v sedmi kláních remizoval čtyřikrát, body mu sebraly Brémy, Hannover, Herta i Bochum. Navíc předvádí velmi rozdílené výkony, občas se zrodí přestřelka, jindy vládne tuhá defenzíva.

Statistika sice hraje ve prospěch domácího výběru, jenž loni ve svém Wildparkstadionu přehrál soupeře 3:1, hosté jsou však v úplně jiné situaci, povinné body musí v boji o Ligu mistrů sbírat.

Kouči Karlsruhe schází v sestavě pouze jediný hráč, neúspěchy na vysokou marodku proto svalovat nemůže, Franze na trávník nepustí boelstivá pata. Hostujícímu trenérovi Jürgenu Kloppovi bude chybět Valdez, který má svalové problémy, Dedeho do hry dlouhodobě nepustí roztržený křížový vaz v koleni, Klimowicze postihla chřipka a Robert Kovač bude pykat za vyloučení.

Klopp sice uznává, že jeho tým má větší šanci na body, ovšem soupeře staví na rovnocennou úroveň: "Všichni se přiklánějí na naši stranu, kvalita Karlsruhe je ale nezpochybnitelná. Neviděl bych jejich situaci v tuhle chvíli nějak dramaticky, výkonnost půjde určitě nahoru, mohou jim k tomu pomoct např. teď i fanoušci."

Nehovoří ovšem pouze v prospěch domácích, svým svěřencům stoprocentně věří: "Cílem našeho výletu je získat všechny tři body a atakovat nejpřednější místa," dodal odhodlaně.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Stoll, Eichner - Mutzel, Aduobe - Freis, da Silva, Iashvili - Kapllani.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Felipe Santana, Subotič, Y.-P. Lee - Kehl - Tinga, Kringe - Hajnal - Blaszczykowski, Zidan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Souboj Davida s Goliášem, tak by se dal nazvat sobotní duel v Allianz Aréně. Bayern se definitivně vrací do boje o titul a má aktuálně nejlepší formu z celé Bundesligy. Posledních sedm utkání neprohrál a získal v nich 17 bodů. To Energii se paradoxně dařilo minulé kolo lépe než Bayernu, když porazila Karlsruhe, ale dlouhodobě je to bída. Jednalo se totiž o druhé vítězství v sezóně, navíc po dlouhých 8 kolech. Není tak divu, že je Cottbus poslední.

Bayernu se v týdnu lehce zranil Franck Ribéry, z čehož měli v Mnichově velkou starost. Právě on zvedl Bayern a zavelel k útoku na špici tabulky. Ale ukázalo se, že jde jen o drobný šrám a Ribéryho účast v sobotním klání to neovlivní. "Žádný problém, může hrát," řekl Klinsmann.

Bayern ztrácí na vedoucí dvojici Leverkusen, Hoffenheim tři body a rád by se vrátil do čela tabulky. Klinsmann již bude moct počítat s dvojicí Lucio, Borowski, která překonala drobná zranění. "Je pro nás velmi důležité, že si Lucio mohl odpočinout a vyléčit lehká zranění, která se u něj nahromadila," dodal Klinsmann.

Scházet mu ale budou Willy Sagnol a Hamit Altintop, jejichž datum návratu je velký otazník. Lukas Podolski zřejmě zůstane opět jen na lavičce, protože duo Toni, Klose má místo v základu jisté.

To Cottbus se nachází ve zcela opačné situaci a každý bod by byl pro ni dobrý. Ale nemusí to být tak nereálné, jak se zdá. Loni na jaře na vlastním hřišti dokázala Bayern porazit dvěma brankami Branka Jeliče. Optimismus chová i opora Energie, gólman Gerhard Tremmel: "Je to nejlehčí zápas celé sezóny. Nikdo od nás nic nečeká. Chceme vstřelit gól, uhrát nulu a maximálně otrávit hru Bayernu."

Trenér Energie Bojan Prašnikar ale již tak optimistický není. "Tlak před zápasem bude velký. Očekávání jsou jiná než v běžném bundesligovém zápase. Ale určitě nemáváme před zápasem bílou vlajkou."
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Toni
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Radeljic, Kukielka, Atan, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - Skela, D. Sörensen - Rangelov, Jula
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.80 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Schalke 04 uvítá doma Borussii M'Gladbach a bude před domácím publikem chtít uspět. Schalke totiž poslední dva zápasy prohrálo a vidina Ligy mistrů se pomalu, ale jistě vzdaluje. Proto trenér domácích Fred Rutten naléhá na své svěřence, aby dali do tohoto zápasu vše a Borussii porazili.

Porážky od Bayernu a Bayeru Schlake přibrzdily, nyní se soustředí jen na zápas proti Gladbachu. "Proti Bayeru jsme nehráli dobře, ale to je již zapomenuto. Vždy myslím pozitivně. Po dvou porážkách v řadě si nesmíme již dovolit prohrát." Rutten speciálně upozorňuje své hráče na mladou hvězdu svého soupeře, Marka Marina. "Je to velmi talentovaný hráč a hledá řešení tam, kde to jiné ani nenapadne. Je extrémně kreativní," vysekl poklonu tomuto hráči.

Chybět mu pro karetní trest bude jen pravý bek Rafinha, kterého nahradí defenzivní univerzál Heiko Westermann. Dvojice Gustavo Varela a Carlos Grossmüller je stále z diciplinárních důvodů vyloučena z kádru.

Marodka Gladbachu je trochu více zaplněná, leč se postupně vyprazdňuje. Chybí už jen stoper Callsen-Bracker, kolega z obrany Kleine a levý bek Jaures. Rovněž kapitána týmu Olivera Neuvilla trápí lehké zranění a stejně jako u Schalke nechybí hráči vyřazení vedením z disciplinárních důvodů, a to hned trojice Rösler, Coulibaly, Touma.

Start vůdčí osobnosti obrany Filipa Daemse je nejistý. Z přátelského utkání Belgie se vrátil pošramocen. "Má velké bolesti a nedávám mnoho šancí, že si zahraje. Musíme počkat, co řeknou doktoři. Byla by obrovská ztráta, kdyby nemohl nastoupit," řekl trenér Meyer a pokračuje: "Schalke je silným týmem, který má velké ambice. Budeme hrát na čisté konto, což by mohlo domácí fanoušky a následně hráče Schalke znervóznět, ale je to jen spekulace."
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Westermann, Höwedes, Bordon, Pander - Jones, F. Ernst - Rakitic - Farfan, Kuranyi, Halil Altintop
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Gospodarek - Levels, Brouwers, Gohouri, Daems - Paauwe, Alberman - Baumjohann, Bradley, Marin - Friend
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.40 - 7.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Bochum - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Týmy se zcela opačnou formou svedl los čtrnáctého kola na rewirpowerSTADION v Bochumi. Domácí VfL, toho času šestnáctý tým tabulky, vyzve doposud čtvrtou Herthu BSC.

Bochum je letos zatím trochu za očekáváním, na rozdíl od let minulých to v této sezóně vypadá na holý boj o přežití. VfL zatím poznalo pouze jednou radost z vítězství, zatímco nerozhodně hrálo již sedmkrát, což je nejvíce v lize. Zda je to dáno příliš malou vůlí po vítězství, je těžké spekulovat. "Dá se na to podívat i opačně. Proti nám se těžko vyhrává," snaží se najít pozitiva záložník Christoph Dabrowski.

Tým z Porúří má za sebou dvě remízy, po výsledku 0:0 proti Brémám hrál pro změnu 1:1 na půdě Hannoveru. Už by to však chtělo také tříbodový zisk, i když síly soupeře jsou si v Bochumi moc dobře vědomi. "Musíme si na Herthu dát pozor, protože její hráči umějí i z ničeho dát dvě branky. Bude to bojovné utkání, my do něj půjdeme kompaktně a agresivně," dodal 30letý Dabrowski, který je odchovancem právě berlínského klubu. Trenér VfL Marcel Koller je na tom personálně velmi dobře, chybí mu akorát zraněný Concha a distancovaný mladík Fabian, do hry se naopak vrací Šesták.

Oproti Bochumi je v mnohem lepším rozpoložení Hertha, která oba minulé zápasy hrála doma a oba proti silným soupeřům dovedla do vítězného konce. Z Olympiastadionu nejprve s prázdnou odjížděl Hoffenheim (1:0), před týdnem neuspěl pro změnu Hamburg (2:1). Nyní "Stará dáma" narazí na teoreticky slabšího soupeře, přesto se v Berlíně tomuto zápasu přikládá o to větší význam. "Nyní přicházejí ta utkání, ve kterých se opravdu o mnohém rozhoduje, a která budou nesmírně těžká," myslí si manažer Dieter Hoeneß.

Před nadcházejícím soupeřem má respekt kouč berlínského klubu Lucien Favre. "Bochum měla proti Hannoveru snad deset brankových příležitostí, a to venku. Víme moc dobře, že to bude těžké utkání, oni hrají velmi agresivně a bojovně. Na to musíme být připraveni," uvedl Favre, který již může počítat s uzdraveným kanonýrem Pantelićem, jenž páteční trénink již absolvoval na sto procent. Mimo hru jsou však stále Fiedler, Lúcio, Piszczek, Hartmann a Riedel.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Zdebel - Freier, Dabrowski - Azaouagh - Šesták, Mieciel
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Šimunić, M. Stein - Dardai - Kačar, Cícero - Nicu, Voronin - Pantelić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Arminia Bielefeld hostí lídra tabulky Bayer Leverkusen a bude to jistě zajímavý souboj. Arminia bude jistě chtít doma zabojovat a odlepit se ze dna tabulky, Leverkusen se zase bude chtít udržet na čele, když se o první místo přetahuje s Hoffenheimem a zezadu se dere živou vodou politý Bayern Mnichov.

Bude to velký návrat pro Bruna Labbadiu, který si za Bielefeld odkroutil tři sezóny, během nichž v 98 zápasech vstřelil rovných 50 gólů. A vůbec to nebude mít v Bielefeldu lehké, Bayer tam již devět sezón nedokázal vyhrát. Navíc se domácí potácí na příčkách zajišťujících účast v druhé lize a jistě budou velmi kousat. "Chceme vyhrát, ale bude to těžké," ví Labbadia. "Je to vždy těžké hrát zde. Hrají velmi disciplinovaně a houževnatě. Ale my hrajeme velmi dobře a budeme to chtít potvrdit," uzavřel svojí řeč.

Ke všemu mu bude chybět Gonzalo Castro, stabilní pravý bek, který je pro červenou kartu suspendován, stejně tak chybí i stále zraněný Bernd Schneider, jehož stále zužují bolesti zad, Pirmin scwegler, který má přetržené kolení vazy a lehce zranění Lukas Sinkiewicz a Vratislav Greško.

Michael Frontzeck chce utnout osmizápasovou šnůru, po kterou jeho svěřenci nedokázali vyhrát. Leč v posledním kole zabojovali ve Stuttgartu, který připravili perfektním závěrem zápasu o dva cenné body. "Poslední zápasy si počínáme dobře, ale potřebujeme konečně tříbodový úspěch. Chceme pokračovat v pozitivním vývoji z posledních kol." Scházet mu budou André Mijatovič a Robert Tesche.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, N. Fischer, Kucera, Schuler - Kauf, T. Marx - Kamper, C. Katongo, Halfar - Wichniarek
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Sarpei, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Renato Augusto, Vidal, Rolfes, Barnetta - Kießling, Helmes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Bude to boj o střed tabulky, možná o poháry. Měl to však být boj o absolutní špičku. Na těchto názorech se totiž shoduje většina odborníků, Stuttgart ztrácí, kde může, Wolfsburg zatím nesatčí na úplnou špičku, a i když pravidelně sbírá body s papírově slabšími celky, na ty nejlepší jednoduše nemá.

Ligová tabulka je ovšem velmi vyrovnaná, Stuttgart ztrácí z jedenácté pozice na svého nejblížšího soupeře pouhopouhý bod. Na pohárovou Evropu chybí týmům pět, respektive devátým Vlkům čtyři body, což se dá rychle dohnat. Hosté v lize nevyhráli dokonce čtyřikrát v řadě, nejvíce určitě mrzí poslední bezbranková remíza s podceňovaným Bielefeldem, potěšitelná není ani nedávná porážka od Kolína.

Wolfsburg naposledy po srdnatém výkonu nestačil na dobře šlapající Hoffenheim, předtím sice rozprášil Chotěbuz 3:0 a v Poháru UEFA Heerenveen 5:1, pokud však nezačné ohoržovat opravdu silné mančafty, nedokáže se jim bodově nikdy přiblížit. Letos v květnu dokázali Vlci nadělit Stuttgartu ve Volkswagen Aréně čtyřgólový debakl, nedaří se jim akorát na hostující půdě, minule totiž podlehli 1:3.

Wolfsburg opět může nasadit kompletní sestavu a kouč Felix Magath tak má v týmu stále velkou konkurenci: "Moc bych si přál, abychom se se teď nacházeli v lepší situaci, protože hostům se vůbec nedaří a budou nám chtít vrátit půl roku starou vysokou porážku 4:0. Jejich týmu kvalita v žádném případě nechybí."

Trenér Stuttgartu Armin Veh nenasadí Yildiraye Bastürka, kterého trápí poranění stehenního svalu, další opora Danijel Ljuboja se ještě nevypořádal se zraněním třísel. Další absencí je neúčast Marca Pischorna, jehož návart znemožňuje otřes mozku. Veh svůj celek v boji o účast v Lize mistrů předem neodsuzuje: "Nerozumím vůbec tomu, proč se nám letos nedaří. Pokud nevyhrajeme čtyřikrát po sobě, něco není v pořádku a my musíme udělat nějaké změny. Potřebujeme sbírat body, abychom splnili naše cíle."

Špatnou formu potvrzuje též veterán mezi třemi tyčemi Jens Lehmann: "Nesbíráme body proto, že by jsem měli smůlu, soupeř je totiž většinou lepší," dodal s lítostí.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Dejagah, Gentner - Misimovič - Grafite, Džeko.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Boulahrouz, Tasci, Delpierre, Magnin - Boka - Lanig, Hitzlsperger - Elson - Gomez, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Kam až povede senzace jménem Hoffenheim? Až na vrchol? Jedni se toho bojí, jiní to obdivují. Tým, který ještě nedávno nehrál žádnou profesionální soutěž, najednou prohání giganty v čele s mistrovským Bayernem Mnichov. Soupeřem tentokrát bude další nováček nejvyšší soutěže, tedy Kolín.

Kolín zatím předvádí velmi dobré výkony a vypadá to, že by v konečném účtování nemusel bojovat ani o holé přežití. Nachází se totiž v poklidném středu tabulky, je tedy na desáté pozici, Hoffenheim na druhé se stejným početm bodů jako vedoucí Leverkusen. Naposledy však domácí podlehli na půdě Brém 1:3 a po dvou vítězných duelech tak zažili první neúspěch.

Hoffenheim si po prohře na půdě Herthy spravil chuť doma s Wolfsburgem a Vlky porazil nejtěsnějším možným rozdílem 3:2. Oba mančafty se spolu střetly v loňském ligovém ročníku, tehdy Kolín na vlastním stánku Rhein-Energie-Stadion zvítězil 3:1, dařilo se mu i ve venkovním prostředí, kde soka na podzim minulého roku oloupil o všechny body výhrou 2:0.

Do sestavy hostů se vrací talisman Chinedu Obasi, kterého v minulém klání s Wolfsburgem trápila bolest kolena. Naopak kvůli páté žluté kartě nenastoupí obránce Andreas Beck, Terrazzino ještě není zcela zdráv a teprve teď se vrací k plnému tréninku. Kouč Ralf Rangnick předhazuje hráčům právě prohry s Kolínem v minulém ročníku a v jeho plánech je tuto situaci změnit: "Chceme ukázat, že jsme se v mnohém zlepšili a minulé dvě porážky musíme odčinit. Je to pro nás velmi důležitý zápas. Víme, že mají velmi vyspělý tým, očekávám opravdu tuhý boj."

Kolínu bude scházet stále tradičně Ümit Özat, kvůli žlutým kartám nenastoupí ani obránce Miso Brečko. Kouč Christoph Daum má ke svému budoucímu sokovi velký respekt i obdiv: "Hrají nejatraktivnější fotbal celé bundesligy. Myslím, že o jejcih kvalitě a charekteru vypovídá výborné umístění v tabulce a podle mého jim to vydří až do závěru ročníku." Nejvíce se obává útoku: "Jejich cesta hrát v jakékoliv situaci ofenzivně dopředu je impozantní."
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Matip, Geromel, Mohamad, Wome - Petit, Pezzoni - Vučičevič, Antar, Ehret - Novakovič.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Janker, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Salihovič - Obasi, Ibiševič, Ba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Eintracht Frankfurt - Hannover 96  (sobota 15:30)
Tabulkově vyrovanější utkání lze již horko těžko nalézt. Frankfurt i Hannover jsou zatím mírně za očekáváním a při shodném počtu třinácti bodů a i na vlas stejném skóre se dělí o dvanáctou příčku.

Tomu odpovídající důležitost přikládá utkání také trenér Eintrachtu Friedhelm Funkel. "Tento zápas je důležitý, protože je zde šance udělat si určitý náskok na sestupovou zónu," uvedl Funkel. "Nyní jsme na stejné úrovni jako Hannover. Musíme proti nim hrát trpělivě," dodal kouč frankfutských Orlů. Ti se po doslova katastrofálním vstupu do soutěže celkem zmátořili a v posledních šesti zápasech si připsali tři výhry, v minulém kole se jim ale hrubě nedařilo. V Dortmundu totiž především kvůli špatné obraně standardek prohráli vysoko 0:4.

To Hannover si také nemůže zrovna vyskakovat, na venkovních hřištích totiž prohrál téměř vše, co se doposud dalo. Doma sice již porazil týmy jako Bayern nebo Hamburg, ale ani v domácí AWD-Areně není úplně stoprocentní, což při nulovém importu zvenku má za následek pád tabulkou. Po posledním nevydařeném utkání proti Bochumi (1:1) se v dolnosaském městě dokonce mluví o odvolání kouče Heckinga. "Do Vánoc potřebujeme aspoň sedm bodů, to by měl být náš cíl. Musíme se psychicky vzchopit," burcuje své spoluhráče zraněný brankář Robert Ekne.

Německý reprezentant není zdaleka jediný, kdo kvůli zdravotním lapáliím může na start zapomenout. Kromě něj Dieter Hecking postrádá zraněné Viniciuse, Tarnata, Fahrenhorsta, Ismaela, Lalu, Rosenthala, Schlaudraffa, Forssella a také distancovaného Štajnera. Na druhé straně jsou mimo hru Spycher, Chris, Bajramović, Preuß, Krük, Meier, Korkmaz a Amanatidis, Friedhelma Funkela může těšit alespoň návrat Ochse.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Bellaid, Köhler - Steinhöfer, M. Fink, Inamoto, Toski - Liberopoulos, Fenin
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, C. Schulz, Rausch - B. Schulz, Balitsch - Krebs, Bruggink, Huszti - Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamburger SV - Werder Brémy  (neděle 17:00)
Třešničkou na dortu čtrnáctého kola bude souboj o vládu nad severem Německa. Hamburg i Brémy mají jen ty nejvyšší cíle a pouze vítězství v 89. Nordderby je může posunout blíže k čelu.

Na zápas podzimu jsou na severu hodně natěšení, což lze vyčíst i z prohlášení person z obou klubů. "Vítězství jsou vždy krásná, vítězství proti Hamburgu jsou však ještě o něco krásnější," vyostřuje rivalitu brémský trenér Thomas Schaaf. Jeho protějšek Martin Jol zažije své první Nordderby, co ho v něm čeka, si však umí představit moc dobře: "Je to opravdu derby, jak má být, a srovnatelné s těmi, které znám z mých časů v Londýně."

"Toto střenutí o sezóně nerozhoduje, ale stejně je to důležitá partie," ví své manažer HSV Dietmar Beiersdorfer. "Před zápasem se stále vede diskuse, kdo je na severu číslem jedna. My z těchto utkání vykazujeme dobrou bilanci, ale aby se nyní nezměnila, musíme vyhrát," má jasno pro změnu manažer Werderu Klaus Allofs.

Bilance vzájemných zápasů z posledních let mluví jasně pro Brémy, které po výsledcích 2:1 a 1:0 opanovaly obě střetnutí v minulé sezóně a navíc v Hamburgu neprohrály posledních pět utkání. V roli mírného favorita ale dnes kolem páté hodiny odpolední vstoupí na hřiště HSV, jelikož má na svého rivala dvě příčky a tři body k dobru.

K tomu je navíc nutno přidat fakt, že Hamburgu je v této sezóně na svém hřišti neobyčejně silný. Doma ještě neprohrál, z HSH Nordbank Areny již odjížděly s prázdnou týmy jako Leverkusen, Stuttgart nebo Dortmund. Tým z města na Labi by byl v tabulce patrně mnohem výše, pokud by výkony z domácího prostředí dokázal zopakovat i na venkovních hřštích. Jenže kdyby je kdyby, HSV venku prohrálo poslední tři zápasy, před týdnem neuspělo v Berlíně, kde i přes poločasové vedení nakonec prohrálo s Herthou 1:2.

Účinkování Werderu je celkem podobné, avšak tým od řeky Weser je na tom o něco hůře. Co se ale týče posledních zápasů, je tomu právě naopak. Po velmi neplodném říjnu a pouhých dvou bodech ze čtyř zápasů nyní Brémy zabraly, nejprve si doma vychutnaly Herthu (5:1), pak sice přišla méně chtěná bezbranková remíza v Bochumi, před týdnem v domácích prostředí to ovšem opět vyšlo na tři body, naprázdno vyšel tentokrát Köln (3:1).

Po personální stránce jsou na tom oba rivalové podobně, v týmu hostí na trávník určitě nevyběhnou zranění Boenisch, Jensen a Harnik, trest za červenou kartu si navíc odpykává Özil. Na druhé straně je zraněna čtveřice hráčů - Atouba, de Jong, Castelen a Choupo-Moting, za žluté karty navíc stojí kapitán David Jarolím, což pro Jola není zrovna pozitivní zpráva. V minulé sezóně totiž český záložník chyběl celkem šestkrát a HSV dokázalo bez něj jen jednou vyhrát a vstřelit pouhé dvě branky.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - J. Boateng, B. Reinhardt, Mathijsen, Jansen - Demel, Alex Silva - Trochowski, Guerrero, Olić - Petrić
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Niemeyer - Baumann - Frings, Hunt - Diego - Almeida, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1391331:1528
2.TSG Hoffenheim1391334:1928
3.Bayern Mnichov1374229:2025
4.Hertha BSC1373318:1624
5.Hamburger SV1372420:2123
6.Borussia Dortmund1356224:1821
7.Werder Brémy1355331:2420
8.Schalke 041355319:1220
9.VfL Wolfsburg1354428:2119
10.1. FC Köln1361614:1719
11.VfB Stuttgart1353518:1718
12.Eintracht Frankfurt1334615:2313
Hannover 961334615:2313
14.Borussia Mönchengladbach1332814:2411
15.VfL Bochum1317515:2010
16.Karlsruher SC1331912:2410
17.Arminia Bielefeld1316612:229
18.Energie Cottbus132387:209

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
GEGE

Snad Dortmund potvrdi dobrou formu a odveze si 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo co je se Šimákem ? Zranění či prostě jen nehraje ? Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

teď hrál nalevo... holt se zranil, pak i basturk a do hry se dostal elson, který je snad jedinym příjemnym překvapenim stuttgartu (kromě toho, že se jim nedaří )

Reagovat
Arne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele