Eredivisie - souhrn 11. kola: Alkmaar, PSV znovu na kolenou

22.10.2022, 18:38, aktualizováno 23.10.2022, 22:34
Komentáře a souhrny
Alkmaar podruhé za sebou vyšel naprázdno, tentokrát podlehl Excelsioru, takže se navyšuje jeho manko na čelo Eredivisie. Tam se po výhře nad Waalwijkem nadále drží Ajax. PSV už potřetí v sezoně padlo, vyšlápl si na něj Groningen. Šest gólů padlo i v Nijmegenu. Twente bere tři body díky pozdní penaltě Van Wolfswinkela. Feyenoord odstartoval sobotní program nečekaným nerozhodným výsledkem. Volendam po další prohře zůstává poslední...

FC Volendam - SC Heerenveen 1:3

23.10.2022 20:00

Góly: 43. Robert Mühren - 24. Sydney van Hooijdonk, 85. Mats Köhlert, 87. Amin Sarr

Nováček z Volendamu nedokázal překonat krizi ani v 11. kole a tentokráte před vlastními fanoušky podlehl nevyzpytatelnému Heerenveenu po výsledku 1:3. Na konto si tedy připsal již svou šestou porážku z předchozích osmi utkání a v tabulce mu patří poslední osmnácté místo se šesti body, za sedmnáctým Emmenem je stále vinou horšího skóre. SC přerušilo šňůru tří ligových duelů bez výhry a posunulo se na sedmou příčku se sedmnácti body.

Domácí nepředvedli špatný výkon, jenomže za nerozhodného stavu 1:1 jim nevyšla závěrečná pětiminutovka základní hrací doby a opět tedy odcházeli do kabin zklamáni. FC začalo velmi aktivně a první obrovskou možnost si vypracovalo po sedmi minutách hry, kdy z dobrých třiceti metrů tvrdě vypálil Benamar a orazítkoval břevno. Domácí podruhé zahrozili po necelých dvaceti odehraných minutách a dokonce rozvlnili síť.

Po přímém volném kopu z levé strany se zblízka prosadil Robert Muhren, ale po zásahu VAR nebyl jeho gól uznán kvůli těsnému ofsajdu. O pár minut později tak na druhé straně z ničeho nic udeřil Heerenveen. Do vedení ho dostal Sydney van Hooijdonk, jenž se zjevil před hranicí brankového území a svou úspěšnou hlavičkou zavěsil přímo k pravé tyči. Nicméně Volendam se nevzdal a těsně před přestávkou vyrovnal.

Regulérní branku již tentokráte vsítil aktivní Muhren, neboť se po dlouhém pasu Eitinga ocitl u vzdálenější konstrukce a zblízka překonal bezmocného brankáře Nopperta. Od této chvíle se zdálo, že k ničemu nebezpečnému nedojde, jenomže hosté rozhodli o své výhře dvěma trefami v rozmezí 85. - 87. minuty. Nejprve jim vrátil vedení Mats Köhlert, který po rychlém brejku vypálil z hranice šestnáctky a s pomocí pravé tyče skóroval, ihned na to přidal třetí uklidňující trefu Amin Sarr pohotovou střelou ve skluzu ze šesti metrů.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 3:1

23.10.2022 16:45

Góly: 6. Daishawn Redan, 48. Anastasios Douvikas, 79. Sean Klaiber - 84. Joshua Kitolano

Utrechtu se v předchozích dvou kolech nedařilo a po těsné porážce s Alkmaarem (1:2) utrpěl debakl od PSV (1:6), ovšem nyní si spravil chuť proti rotterdamské Spartě a nakonec ji porazil 3:1. Díky tomu se posunul tabulkou na osmé místo s patnácti body, naopak hosté přišli o svou vynikající šňůru čtyř střetnutí bez porážky. Nicméně v předchozích sedmi duelech získali famózních šestnáct bodů, a proto jim stále patří parádní šestá příčka se sedmnácti body.

Svěřenci trenéra Henka Frasera začali naprosto skvěle a krátce po pěti odehraných minutách vedli. Americký záložník Booth se uvolnil na levém křídle a následně poslal před branku nadýchaný pas, který nekompromisně usměrnil hlavou přímo pod břevno rozběhnutý Daishawn Redan. Hostům se podařilo rozvlnit síť v nastavení prvního poločasu, ale gól Lauritsena přeci jen neplatil kvůli předchozímu hraní rukou.

Domácí pojistili svůj náskok krátce po změně stran. Řecký kanonýr Anastasios Douvikas si v brankovém území protivníka naskočil na precizně zahraný rohový kop Bootha z levé strany a prudkou hlavičkou překonal marně se natahujícího brankáře Olije - 2:0. Rotterdamský klub se v následujícím průběhu vůbec k ničemu nedostával a naopak zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mu soupeř zasadil třetí definitivní úder.

Přesnou mušku tentokráte měl Sean Klaiber, který napřáhl z více jak pětadvaceti metrů a jeho plachtící střela zapadla do sítě za záda překvapeného hostujícího strážce. Sparta se v 84. minutě alespoň zmohla na snížení, neboť norský mladík Joshua Kitolano po centru Pinta hlavičkoval přímo k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Barkase, poté se už však na nic jiného nezmohla.

Více informací k zápasu

Cambuur Leeuwarden - FC Twente 0:1

23.10.2022 14:30

Góly: 90+7. Ricky van Wolfswinkel (pen.)

Twente nakonec navázalo na předchozí výhru s Groningenem (3:0), ovšem proti Cambuuru se téměř po celý zápas trápilo a až v sedmé nastavené minutě ho spasil probouzející se kanonýr Ricky van Wolfswinkel. Celek z Enschede si tak po druhé výhře v řadě pojistil páté místo tabulky s dvaadvaceti body a za druhým PSV už zaostává jen o body dva. Naopak SC neodčinilo prohru s Vitesse (0:3) a kleslo na šestnáctou barážovou příčku s osmi body.

Domácí výběr přitom začal s obrovským elánem a ani ne po třiceti sekundách se mohl dostat do vedení. Po akci na levé straně a následné přihrávce téměř od brankové čáry stanul před poloprázdnou brankou Silvester van der Water, ale ten netrefil míč ideálně a poté situaci vyřešil brankář Unnerstall pohotovým zákrokem jednoruč.

Od této chvíle se hodně dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, teprve zhruba po necelé hodině hry poprvé zahrozili hosté. K razantnímu pokusu z více jak pětadvaceti metrů se odhodlal Vlap, avšak mířil o metr a půl nad břevno. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem stanul před hranicí pokutového území osamocený Rots, nicméně ten svým přízemním projektil pouze orazítkoval pravou konstrukci.

Hosté přeci jen zužitkovali svůj tlak v samém závěru pětiminutového nastavení. Po střele Van Wolfswinkela totiž zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce bránící Schmidt a rozhodčí Kamphuis ukázal po přezkoumání videozáznamu na penaltový puntík. K němu se postavil právě tradiční exekutor Van Wolfswinkel a s naprostým přehledem zavěsil přímo pod břevno.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PSV Eindhoven 4:2

23.10.2022 14:30

Góly: 39. Ricardo Pepi, 43. Radinio Balker, 45+1. Cyril Ngonge, 90+2. Joey Pelupessy - 45+3. Ibrahim Sangaré, 76. Guus Til

PSV se musí vypořádat s velmi náročným programem a na jeho výkonech se to přeci jen začíná projevovat. Až do uplynulého víkendu sice drtilo jednoho protivníka za druhým, zvítězilo čtyřikrát po sobě a nasázelo úctyhodných sedmnáct branek, jenomže ve čtvrtek prohrálo bitvu v Evropské lize s lídrem Premier League Arsenalem (0:1) a nyní kvůli zpackanému závěru první půle odjíždí z Groningenu s prázdnou po divoké porážce 2:4.

Přitom FC až do tohoto střetnutí strádalo, v deseti ligových duelech získalo pouhých osm bodů a nacházelo se v sestupovém pásmu, nicméně teď se rázem vyhouplo na čtrnácté místo s jedenácti body. Domácí tím navíc přerušili svou šňůru čtyř ligových porážek v řadě a určitě vyhlížejí lepší zítřky. Naopak svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye mají před odvetou s Arsenalem o čem přemýšlet. V tuto chvíli zůstávají na druhém místě Eredivisie, avšak za vedoucím Ajaxem již zaostávají o čtyři body.

Tento nedělní duel se rozjížděl pozvolna a až do prvního gólu se nic zásadního neudálo. Teprve od 39. minuty nabral zápas naprosto nečekaný spád. Jasný outsider se poprvé prosadil zásluhou teprve devatenáctiletého amerického útočníka Ricarda Pepiho, jenž po chybném zpracování Obispa využil samostatného úniku Cyrila Ngongeho a po zákroku brankáře Beníteze usměrnil svou dorážku z patnácti metrů do poloprázdné branky.

Neuběhly ani další čtyři minuty a hosté zažili druhý šok, protože Radinio Balker si v brankovém území eindhovenského giganta naskočil na rohový kop Duarteho a prudkou hlavičkou nekompromisně zavěsil k protější konstrukci - 2:0. Groningen přidal naprosto šokující třetí zásah v nastavení úvodního dějství. Tentokráte napřáhl z hranice šestnáctky belgický kanonýr Ngonge a svůj přízemní projektil usměrnil k bližší tyči.

PSV vykřesalo naději na bodový zisk taktéž ještě do přestávky, když ve třetí nastavené minutě snížil Ibrahim Sangaré, který využil vysokého přímého kopu Gakpa a z bezprostřední blízkosti překonal gólmana De Boera razantní hlavičkou. Hosté po změně stran jen marně dobývali pozornou defenzívu Groningenu, nicméně zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen skórovali podruhé.

Na rozdíl jediné branky je dotáhl Guus Til, když po precizním obloučku Gakpa z levého křídla snadno hlavičkoval k přední tyči. Jasný favorit však další trefu nepřidal a naopak v samém závěru inkasoval počtvrté. O vítězství Groningenu definitivně rozhodl střídající Joey Pelupessy nechytatelnou dělovkou ze šesti metrů přímo pod břevno.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles 3:3

23.10.2022 14:30

Góly: 3. Oussama Tannane, 78. Magnus Mattsson, 90+4. Philippe Sandler - 9. Isac Lidberg, 41. Bobby Adekanye, 52. Oliver Valaker Edvardsen

Nijmegen se v této sezóně stále nemůže dostat do optimálního rozpoložení a nyní měl co dělat, aby po skvělém začátku alespoň vybojoval netradiční výsledek 3:3 proti konkurentovi z Deventeru. NEC minule přišlo o sedmizápasovou remízovou šňůru kvůli porážce 0:2 v Rotterdamu se Spartou, ovšem teď uhrálo už svůj osmý nerozhodný výsledek v jedenácti ligových kolech a v tomto ohledu je naprosto bezkonkurenční.

Domácí celek se v tabulce nachází na dvanáctém místě se ziskem jedenácti bodů. Go Ahead momentálně neprohrálo již šestkrát za sebou, tohle byla jeho čtvrtá remíza v řadě a patří mu patnáctá příčka s deseti body. Do nedělního utkání mnohem lépe vstoupili svěřenci Rogiera Meijera a ani ne po třech odehraných minutách vedli. Gólový účet otevřel marocký reprezentant Oussama Tannane, jenž se nadechl k parádnímu sólu, kdy se famózně probil přes několik protihráčů, a nakonec pokořil brankáře De Langeho přízemním pokusem.

Nicméně hosté na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a v 9. minutě bleskově srovnali. Čtyřiadvacetiletý švédský forvard Isac Lidberg se po pasu Josého Fontána z levého křídla zjevil před hranicí brankového území a svou pohotovou hlavičku usměrnil za záda bezmocného gólmana Cillessena. Go Ahead překvapivě otočilo vývoj necelých pět minut před přestávkou zásluhou Bobbyho Adekanyeho.

Ten se po zpětné nahrávce téměř od brankové čáry elegantně otočil s míčem a z hranice brankového území obstřelil marně se natahujícího domácího strážce. O osudu tohoto duelu se zdálo být definitivně rozhodnuto v 50. minutě. Oliver Valaker Edvardsen po rychlém brejku obdržel finální nahrávku do volného prostoru od Adekanyeho a zcela sám zamířil po zemi k levé konstrukci - 1:3.

Nijmegen se s přibývajícím časem stále častěji nacházel na útočné polovině a kýženého snížení se dočkal zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Dánský záložník Magnus Mattsson se po ráně střídajícího Tavşana z ostrého úhlu dostal k dorážce ze čtyř metrů a bez potíží rozvlnil síť. Když už se zdálo, že se stav tohoto střetnutí měnit nebude, tak ve čtvrté nastavené minutě rozhodl o remíze nově příchozí Philippe Sandler přesnou hlavičkou k protější tyči po vynikajícím centru Tannaneho z levého křídla.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - AZ Alkmaar 2:1

23.10.2022 12:15

Góly: 6. Siebe Horemans, 31. Marouan Azarkan - 48. Yukinari Sugawara

V nedělním programu 11. kola nizozemské nejvyšší soutěže došlo ke dvěma velkým překvapením a jedno z nich se odehrálo v Rotterdamu, kde tápající nováček Excelsior našel recept na ambiciózní Alkmaar a hlavně kvůli famóznímu prvnímu poločasu zvítězil 2:1. Díky tomuto nečekanému úspěchu přerušil svou sérii čtyř ligových duelů bez výhry a se třinácti body se rázem vyhoupl na desáté místo, naopak AZ prohloubilo svou krizi.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena se ještě před dvěma týdny nacházeli na čele tabulky, nicméně teď v Eredivisii pohráli podruhé za sebou a včetně Konferenční ligy dokonce potřetí, momentálně jim tedy patří čtvrté místo s třiadvaceti body a na vedoucí Ajax ztrácejí už bodů pět. Domácí začali naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých šesti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Po dlouhém přímém volném kopu Marouana Azarkana z pravé strany hlavičkoval zády k brance Siebe Horemans a z deseti metrů usměrnil balón přímo do levého spodního růžku. Hosté od tohoto okamžiku přitlačili a chtěli okamžitě odpovědět, avšak ránu Daniho de Wita z hranice pokutového území zastavilo břevno. Vzápětí zahrozili také Chatzidiakos s Karlssonem, jenomže oba dva shodně minuli prostor tří tyčí o několik decimetrů.

SBV nečekaně pojistilo svůj náskok krátce po odehrané půlhodině. Přesnou mušku měl aktivní Azarkan, jenž obdržel geniální kolmici do volného prostoru od Lazarose Lamproua a svůj únik zakončil parádním obloučkem k pravé tyči. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk tři minuty po přestávce, neboť japonský špílmachr Jukinari Sugawara převzal zpětnou nahrávku Reijnderse a z pěti metrů nekompromisně zavěsil přímo pod břevno.

Alkmaar v následujícím průběhu doslova bušil do dobře organizované defenzívy protivníka, ale když smolař De Wit hlavičkoval z bezprostřední blízkosti jen do bližší tyče a v nastaveném čase neuspěl střídající Lahdo tváří v tvář proti brilantnímu brankáři Van Gasselovi, tak domů znovu odjížděl s prázdnou.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Emmen 2:1

22.10.2022 21:00

Góly: 26. Gabriel Vidović, 45+1. Maximilian Wittek - 68. Mark Diemers

Vitesse sice ve středu nezvládlo bitvu 1. kola národního poháru s amatérským týmem Kozakken Boys a vypadlo s ním po penaltovém rozstřelu, ale nyní v Eredivisii podruhé v řadě vyhrálo, neboť hlavně díky povedenému prvnímu poločasu zdolalo Emmen 2:1. V tabulce rázem poskočilo na jedenácté místo s dvanácti body, naopak soupeř je sedmnáctý se šesti body a po nedělní dohrávce Volendamu může dokonce klesnout na úplně poslední osmnácté místo.

Hosté přitom nepředvedli úplně špatný výkon a k překvapivému bodovému zisku neměli až tak daleko. Hned svou první velkou možnost po necelých osmi odehraných minutách přetavili v gól, když Mark Diemers zakroutil balón z dvanácti metrů přímo k protější tyči, ovšem při finální přihrávce se nacházel ve velmi těsném ofsajdu a jeho zásah proto neplatil. Emmen znovu zahrozil krátce po dvaceti odehraných minutách.

Na pravé straně šestnáctky se zjevil volný Miguel Araujo, jenomže z bezprostřední blízkosti nepropálil vynikajícího brankáře Reizigera. SBV z ničeho nic prorazilo ve 26. minutě. Po pobídce z pravé strany si před hranicí brankového území udělal dostatek prostoru Gabriel Vidović a přízemním pokusem překonal marně se natahujícího gólmana Van der Harta. O pár desítek vteřin později chtěl přidat druhou trefu Kozlowski, avšak ten z osmi metrů pouze orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Domácí pojistili vedení přesně v polovině úvodního dějství. Maximilian Wittek se postavil k přímému volnému kopu od pravého rohu šestnáctky a překvapivou skákavou střelou usměrnil míč k přední tyči. Hosté zdramatizovali tento duel přesně v polovině druhé půle, jelikož snížil aktivní Diemers tečovanou ranou pod břevno, nicméně hosté se ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedostali.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - AFC Ajax 1:4

22.10.2022 18:45

Góly: 40. Pelle Clement - 22. Steven Berghuis, 53. Steven Berghuis, 62. Brian Brobbey, 81. Brian Brobbey

Ajax si v minulém kole s chutí zastřílel proti rotterdamskému Excelsioru a rozdrtil ho vysoko 7:1, nyní potvrdil dobré rozpoložení i na půdě nevyzpytatelného Waalwijku, který až do tohoto sobotního utkání neprohrál na ligové scéně čtyřikrát za sebou, Ajax díky dvěma brankám Stevena Berghuise s Brianem Brobbeym zvítězil hladce po výsledku 4:1 a upevnil si vedení v Eredivisii se ziskem osmadvaceti bodů.

RKC se v předchozích týdnech dostalo do výborné formy a ze čtyř střetnutí získalo osm bodů. Ovšem ve středu vyhořelo v úvodním kole národního poháru a nyní po jasné porážce kleslo v tabulce na deváté místo se čtrnácti body. Ajax už ve středu sehraje důležitou bitvu v Lize mistrů s anglickým Liverpoolem a bude tedy do něj vstupovat v dobré náladě. Ve Waalwijku se dostal do vedení krátce po dvaceti odehraných minutách z první vážnější akce zápasu.

Třicetiletý špílmachr Berghuis po zpětném přistrčení Bergwijna vypálil z hranice pokutového území a balón nádherně usměrnil do protějšího spodního růžku. Domácí celek se však nevzdal a na tuto branku nečekaně odpověděl zhruba pět minut před přestávkou. Po obrovském závaru v šestnáctce AFC se míč po několika odrazech dostal na kopačku Kramera, který před brankou našel osamoceného Pelleho Clementa a ten zcela odkrytý prostor tří tyčí neminul - 1:1.

Nicméně druhý poločas byl opět v režii amsterdamského favorita. Zhruba po sedmi odehraných minutách druhého dějství mu vrátil vedení Berghuis. Ten vsítil svůj druhý gól další úchvatnou ranou z hranice pokutového území a nyní náramně zavěsil k levé konstrukci za plachtícího gólmana Vaessena. Hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu krátce po hodině hry, kdy se poprvé prosadil Brobbey.

Stále teprve dvacetiletý forvard po kolmici Timbera přetlačil v osobním souboji bránícího Adewoyeho a tváří v tvář proti domácímu strážci nezaváhal, neboť míč nechytatelně uklidil do sítě mezi jeho nohama. Stejný hráč uzavřel gólový účet v 82. minutě. Tentokráte si zpracoval pobídku nejlepšího muže na trávníku Berghuise, balón si navedl až do šestnáctky protivníka a padajícího Vaessena překonal přízemním projektilem z deseti metrů. Ajax bude mít příští víkend volno, zatímco Waalwijk se pokusí překvapit na půdě ambiciózního Twente.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Fortuna Sittard 1:1

22.10.2022 16:30

Góly: 46. Javairô Dilrosun - 9. Iňigo Córdoba

Favorizovaný Feyenoord nedokázal navázat na týden staré vítězství v Alkmaaru (3:1) a na důležitý čtvrteční zápas Evropské ligy s rakouským Sturmem Graz se nenaladil příliš dobře. S podceňovanou Fortunou brzy prohrával, a i když krátce po změně stran srovnal, rozdílovou trefu už vsítit nedokázal. V tabulce Eredivisie prozatím zůstává na třetí příčce se čtyřiadvaceti body, avšak za vedoucím Ajaxem již zaostává o čtyři body.

Celek ze Sittardu tak pod vedením nového španělského trenéra Julia Velázqueze neprohrál v Eredivisii ani na pátý pokus a patří mu desáté místo s dvanácti body. Do tohoto sobotního duelu vstoupil naprosto famózně a po necelých devíti minutách senzačně vedl. Po akci na pravé straně přistál odražený míč na kopačce zcela volného Iňiga Córdoby, jenž ze středu pokutového území nekompromisně zavěsil k pravé konstrukci.

V závěrečné desetiminutovce první půle mohl navýšit náskok jasného outsidera turecký veterán Yilmaz, jenže nejprve pálil příliš vysoko a následně po rychlém brejku trefil jen bližší tyč, od které se míč odrazil do zámezí.

Do druhého dějství vstoupil mnohem lépe Feyenoord a ani ne po třiceti odehraných sekundách vyrovnal. Přesnou mušku měl Javairô Dilrosun, jenž před hranicí šestnáctky využil ztráty Xima Navarra a z dvanácti metrů zakroutil balón přímo do pravého spodního růžku.

Domácí od této chvíle přitlačili a zvrátit vývoj mohli krátce po odehrané hodině, nicméně dělovku střídajícího Wålemarka z pravé strany skvěle odvrátil na rohový kop brankář Pandur.

Feyenoord se s přibývajícím časem stále častěji nacházel na útočné polovině, ale nově příchozí Paixao nejprve hlavičkoval o kousek vedle a pak ho brilantně vychytal Pandur. V nastaveném čase měl na kopačce rozhodnutí Szymanski, který však minul pravou tyč o pár decimetrů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax1191138:1028
2.PSV Eindhoven1180337:1824
3.Feyenoord Rotterdam1173127:1224
4.AZ Alkmaar1172221:1223
5.FC Twente1171319:722
6.Sparta Rotterdam1152417:1417
7.SC Heerenveen1145212:1017
8.FC Utrecht1143415:1915
9.RKC Waalwijk1135321:1814
10.SBV Excelsior1141614:2813
11.Fortuna Sittard1133514:1912
12.NEC Nijmegen1118212:1211
13.SBV Vitesse1132613:2211
14.FC Groningen1132614:2411
15.Go Ahead Eagles1124515:2010
16.Cambuur Leeuwarden112278:188
17.FC Emmen111379:246
18.FC Volendam1113712:316

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

Feye klasika

Reagovat
AjaxFans

Proč klasika?

Reagovat
ladyboy arsenal

protože to sou mantáci něco jako Neverkusen v bundeßlize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele