Další články

Češi v zahraničí: Folprechtův double, asistence Baráka a Vydry

Povedené střelecké období prožívá v kyperské lize záložník Ermisu Zdeněk Folprecht. Trefil se v pátek i v úterý. Asistencemi přispěli svým týmům k bodovým ziskům Antonín Barák z Verony v italské lize a Matěj Vydra z Burnley v anglické.

Češi v zahraničí: Krajánkům to pálí! Pekhart vede tabulku, Schick s Barákem rozhodli

Českým fotbalistům se o víkendu střelecky dařilo. Matěj Vydra vstřelil gól za Burnley v Southamptonu. Patrik Schick pomohl k vítězství Leverkusenu nad Schalke. Trefil se i v itlaské lize za Hellas Verona Antonín Barák či Tomáš Wágner na Kypru. Stálicí už je Tomáš Pekhart, jenž za Legii Varšava skóroval dokonce dvakrát.

Češi v zahraničí: Pekhartův poker a dvougólový Souček proti Arsenalu

Gólově povedený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Nezpochybnitelnou hvězdou byl Tomáš Pekhart. V polské lize se prosadil hned čtyřikrát a zařídil vítězství Legie Varšava. Dvakrát se na Slovensku trefil mladý útočník Ondřej Chvěja, stejně jako v Anglii Tomáš Souček. Ten ovšem bohužel jednou na každé straně hřiště. Dva Češi zamířili přesně z pokutového kopu a pomohli svým mužstvům k vítězství - konkrétně Michal Frydrych z Wisly Krakov a Milan Škoda z tureckého Rizesporu.

Češi v zahraničí: Přikryl s Pospíšilem řádili v Polsku. Wágner skolil Čechy na Kypru

Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl řádili v zápase polské Jagiellonie Bialystok proti Plocku, dohromady nasbírali gól a čtyři asistence. Jaroslav Navrátil se rozjel v maďarské lize, v krátké době přidal český záložník za Kisvárdu druhou branku. Gólovou radost si prožil i Tomáš Wágner na Kypru, jeho Nea Salamína navíc díky tomu porazila silnou Omonii Nikósie. Asistenci bezprostředně po nástupu na hřiště zapsal Michael Krmenčík v barvách belgických Brugg.

Češi v zahraničí: Souček rozhodl o výhře West Hamu, Barák se trefil proti AC Milán

Tomáš Souček vstřelil vítěznou branku za West Ham proti Fulhamu, v italské lize se znovu prosadil Antonín Barák na půdě AC Milán. V dobrých výkonech pokračuje v Nizozemsku Václav Černý, jenž znovu asistoval u vítězství Twente. Trefili se i záložník Jaroslav Navrátil v maďarské lize a Tomáš Chorý v belgické.

Češi v zahraničí: Pekhart kraluje střelcům v Polsku, dařilo se "Italům"

O víkendu se dařilo Čechům v Itálii. Jakub Jankto skóroval v janovském derby za Sampdorii, Antonínu Barákovi se podařilo vstřelit hned dvě branky za Hellas Verona do sítě Beneventa. Dobrou formu posledních týdnů potvrdil v nizozemské lize bilancí 1+1 Václav Černý. Ve střeleckých manévrech v Polsku zase pokračuje Tomáš Pekhart z Legie Varšava.

Češi v zahraničí: České góly na Slovensku, hvězdou víkendu Jankto

Obránce West Hamu Vladimír Coufal si připsal asistenci v utkání proti Manchesteru City. Hvězdou víkendu se však stal Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, jenž se brankou a asistencí podílel na vítězství 3:1 na půdě Atalanty Bergamo. Na Slovensku skórovali Nicolas Šumský a Oskar Fotr. V nizozemské Eredivisie pokračuje ve své renesanci záložník Václav Černý, který zapsal další gólovou přihrávku.

Češi v zahraničí: Pekhart se trefil dvakrát za Legii, Hora míří za titulem

Tomáš Pekhart se zaskvěl dvěma brankami v polské lize a rozhodl o vítězství Legie Varšava. Jednou se trefil i Michal Frydrych za Wislu. Asistenci si připsal za nizozemské Twente záložník Václav Černý, který na sebe letos na podzim vytrvale upozorňuje. Gól vstřelil také v Lotyšsku Jakub Hora, jenž podle všeho míří v tamní soutěži za titulem. Debut v belgické lize má za sebou útočník Tomáš Chorý.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Premiérové trefy Krmenčíka, Schicka i Kalase

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští hráči v zahraničních soutěžích. V Anglii se trefil obránce Bristolu Tomáš Kalas. Poprvé v belgické lize skóroval Michael Krmenčík i v německém Leverkusenu Patrik Schick. Branku si ovšem připsali i Milan Škoda za turecký Rizespor, Tomáš Pekhart z Legie Varšava či Tomáš Wágner z kyperské Salaminy.

Teplice ztratily v zimě dvě opory. Přesto mohou myslet v tabulce vysoko

Bez hlavního tahouna ofenzivy Filla a pilíře zadních řad Šušnjara půjdou Teplice do ligového jara. Touha zamotat situaci v bojích o pohárovou Evropu je však neopouští.

První zimní posilou Teplic se stal Čmovš

Stoper Pavel Čmovš se stal první zimní posilou Teplic. Sedmadvacetiletý rodák z Plzně naposledy působil v Mladé Boleslavi, předtím hrával v Nizozemsku, Bulharsku, Rumunsku a vyzkoušel si rovněž angažmá v Indii. Délku Čmovšovy smlouvy teplický klub nezveřejnil.

Mladá Boleslav přeřadila Čmovše a Diviše do juniorky

Vedení Mladé Boleslavi po špatném vstupu do sezony potrestalo hráče pokutami a přeřadilo obránce Pavla Čmovše s brankářem Jakubem Divišem do juniorky. Boleslav vypadla ve třetím předkole Evropské ligy s albánským Skënderbeu Korcë, v domácí soutěži z úvodních čtyř kol získala pouhý bod a je čtrnáctá v tabulce. Naposledy svěřenci Dušana Uhrina mladšího v sobotu na svém stadionu podlehli Liberci 0:3.

Musíme hrát po zemi, nabádá před odvetou se Shamrockem Čmovš

Nepřistoupit na ostrovní fotbal v podobě nakopávaných míčů a hrát po zemi. To je podle stopera Pavla Čmovše recept pro Mladou Boleslav na zvládnutí odvety 2. předkola Evropské ligy se Shamrockem Rovers a postup po úvodní výhře 3:2.

Mladou Boleslav posílí stoper Čmovš

Čtvrtou zimní posilou Mladé Boleslavi je stoper Pavel Čmovš. Uspěl na lednových testech a s vedením klubu se dohodl na smlouvě do léta 2018. V pětadvaceti letech si tak poprvé vyzkouší českou ligu, když dosud působil jen v zahraničí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele