26. kolo
01.03.2020 12:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Sevilla v divokém zápase s Osasunou urvala tři body

Divoké utkání bylo krátce po poledni viděno v hlavním městě Andalusie, kam přijela Osasuna Pamplona. Sevilla vedla na svým soupeřem už o dva góly a dokonce hrála v početní převaze, ale ani to nestačilo a Osasuna postupně vyrovnala a nakonec sahala po bodu. O ten jí připravila až druhá branka En-Nessyriho ve třetí minutě nastaveného času.

V brance domácích chyběl zraněný Tomáš Vaclík, takže mezi tři tyče se postavil jeho náhradník Yassine Bounou. Od začátku měl ale více práce jeho protějšek Herrera.

Sevilla vstoupila do utkání dobře a nemuselo to trvat dlouho, aby se ujala vedení. V 9. minutě ale vychytal střílejícího Escudera brankář Herrera. Rojiblancos dál zůstávali u balónu a o čtyři minuty později otevřel skóre krásnou technickou ranou Youssouf En-Nessyri! Andalusané vedli 1:0 a na tahu byli hosté. Ti se však nemohli dostat do optimálního tempa a Sevilla dál na hřišti dominovala. Po půlhodině hry Lucas Ocampos přestřelil v dobré příležitosti branku, ale to ho nemuselo tolik mrzet, neboť si vše vynahradil později. V nastaveném čase prvního poločasu rozehrál rohový kop Óliver Torres a hlavičkující Lucas Ocampos přeci jen zvýšil na 2:0 pro domácí.

Když pak krátce po změně stran zahrál mimo pokutové území Herrera rukou a byl vyloučen, zdálo se o vítězi zápasu rozhodnuto. Sevilla měla o chvíli později šanci na třetí gól, ale nedala a pak se začali dít zajímavé věci. Po hodině hry dobře odcentroval Roberto Torres a hlavičkující Aridane snížil na rozdíl jednoho gólu.

Pozice Sevilly byla i nadále velmi komfortní, ale v 73. minutě došlo ve vápně k hraní rukou a sudí odpískal ve prospěch Osasuny pokutový kop. Oslabený soupeř si nabídnutou šanci nenechal uniknout a Roberto Torres bez problému srovnal na 2:2. Ztráta dvoubrankového náskoku a navíc v oslabení, to byl pro Sevillu pořádný průšvih.

Do konce utkání ještě zbývalo dostatek času, ale Rojiblancos se prosazovali přes tuhou defenzivu velice obtížně. Užuž se zdálo, že Osasuna cenný výsledek uhlídá, když ve třetí minutě nastaveného času vstřelil svojí druhou branku v zápase Youssuf En-Nessyri. Koundé dobře hlavou sklepl balón před branku, kde En-Nessyri s poměrně velkým štěstím překonal náhradního brankáře Martíneze a rozhodl o celkovém vítězství Sevilly 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nestačilo by 1,51?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele