8. kolo
08.10.2023 12:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Monzy (© AFP)

Salernitana v Monze zaspala start. Domácí fanoušky potěšil další trefou Colpani

Monza porazila v osmém kole Serie A Salernitanu 3:0, a zůstala tak na vlastním hřišti v této sezoně neporažena. K výhře přiblížil svůj tým už v deváté minutě Andrea Colpani, jehož jméno domácí fanoušci vyvolávali už počtvrté v ročníku. Tým ze Salerna prodloužil další porážkou čekání na tříbodový zisk a zároveň prohloubil krizi na stadionech soupeřů, když ve venkovní sadě dresů zvítězil naposledy v lednu nad Lecce.

Fotbalisté Monzy začali v posledních týdnech předvádět podobně sympatické výkony jako v minulé sezoně, ve které byli jedním z milých překvapení soutěže. Po sérii remíz, během níž dokázali obrat o body například i Lazio, zaznamenali cenný triumf na půdě Sassuola. Právě na něj chtěli Biancorossi navázat doma proti trápící se Salernitaně, která od startu ročníku nepoznala chuť vítězství.

Aktuální rozpoložení bylo na týmech zřetelné již od úvodního hvizdu. V deváté minutě předvedl povedený slalom na hranici vápna Colpani, jenž zakončil ač nenápadnou, tak gólovou přízemní ranou ke vzdálenější tyči. Stejný hráč vypálil i o pár okamžiků později, avšak tentokrát Guillermo Ochoa svůj tým podržel. V 18. minutě už se ale skóre přepisovalo, když Samuele Vignato zakončil přesně mezi nohy mexického brankáře poté, co mu míč do šance parádně připravil Lorenzo Colombo.

Celek ze Salerna se snažil po návratu ze šaten daleko aktivnějším přístupem zatlačit na defenzivní řady Monzy, k výraznějšímu úspěchu mu však dlouho chyběl moment překvapení. Ten mohl přijít poté, co se o akrobatické zakončení nůžkami pokoušel Boulaye Dia, nicméně gólová kometa z předchozí sezony střihla vzduchem naprázdno. Senegalský kanonýr byl k úspěšné trefě blíže v 73. minutě, kdy jeho krkolomná dorážka skončila pouze na břevně.

O pár chvil později zase Monzu zachránil skvělým reflexivním zásahem Michele Di Gregorio, jenž vychytal smolaře Diu. Italský gólman předvedl své kvality i proti tvrdé ráně Antonia Candrevy do horní části brány a po zásluze si došel pro čisté konto. V 82. minutě pak přidal razítko na tříbodový zisk Lombarďanů proměněnou penaltou Matteo Pessina.

Salernitana tak opět selhala a z Monzy si neodvezla ani bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 22. října. Biancorossi se střetnou s AS Řím, Granata doma přivítá Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele