Bundesliga - preview 22. kola: Dortmund se představí v Berlíně

11.02.2022, 08:27, aktualizováno 13.02.2022, 09:01
Previews
Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)
Bayern prohrál, Leverkusen má tři body a na tahu je nyní Dortmund - BVB se v jedné ze dvou nedělních dohrávek představí v hlavním městě proti Unionu. Hoffenheim padl třikrát za sebou a reputaci si hodlá vylepšit proti Bielefeldu, ten naopak začal s pravidelným sbíráním bodů...
Union Berlín - Borussia Dortmund  (neděle 15:30)
Papírové prognózy naznačovaly, že po sobotním programu dvaadvacátého kola Bundesligy bude chovat první Bayern dvouciferný náskok před druhým Dortmundem. Bavorský velikán ovšem nečekaně padl v Bochumi, a tohoto zaváhání tak Borussia může plně využít a stáhnout manko na šest bodů. Musí nicméně potvrdil roli favorita a skolit venku vždy urputný Union.

Ne že by německá nejvyšší soutěž jaksi ztrácela svého dominantního samce, pořád asi těžko může někdo pochybovat o výsostním postavení Stern des Südens. Každopádně jakákoli ztráta Bayernu rozhodně znamená zpestření boje o prvenství, do něhož se z dlouhodobého hlediska zapojují především svěřenci trenéra Marca Roseho. Ti navíc nemají jen zájem tlačit na samé čelo průběžného pořadí, nově totiž musejí odrážet i nepříjemné ataky mocně se dotahujícího Leverkusenu, který mimochodem právě BVB porazil, a to poměrně snadno, před týdnem.

Hosté se stejně jako proti Bayeru budou muset v nynějším klání vypořádat se ztrátou Erlinga Haalanda, ofenzivní hrozby pro soupeře číslo jedna, který stále nedoléčil svalové potíže. Je ale třeba připomenout, že v souboji s Leverkusenem směrem dopředu nevykazoval Dortmund takové potíže jako v obranných činnostech. Poprvé v sezóně inkasoval dohromady pět branek.

Sjednávat nápravu na půdě Unionu představuje pro Roseho družinu předem minimálně hodně nevyzpytatelný úkol. Připomeňme jen, že od té doby, co Die Eisernen postoupili v roce 2019 do Bundesligy, celek ze Severního Porýní-Vestfálska v hlavní německé metropoli už dvakrát padl. "Musíme být připraveni na stísněnou atmosféru na malém stadionu," věděl dobře Rose.

Sebevědomí Unionu může být narušeno po jeho minulém vystoupení v Augsburgu. Nezapsal si přitom podobný nezdar proti klubu ze spodku tabulky poprvé, už letos nestačil třeba ani na poslední Fürth. "Náš sok pokaždé najde jakýsi balanc mezi solidním fotbalem a jednoduchou hrou vycházející ze zabezpečené obrany. Celý systém má slušně nastavený," dodával Rose.

Domácí jsou od začátku tohoto ročníku plně vměstnáni do pranice o účast v pohárové Evropě pro následující období. Aby se však do ní mohli kvalifikovat a působit v ní stejně jako letos na podzim, měli by se vyvarovat takových výkonů, jaký naposledy vykázali. "Dortmund je tým, který má ve svém kádru plno hráčů, kteří mohou celý duel rozhodnout. V době, kdy má málo místa, dokáže najít prostory. Čeká nás pochopitelně výjimečný zápas, v němž je třeba předvést perfektně své dovednosti, abychom uspěli," uvedl Urs Fischer, lodivod Berlíňanů.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Jaeckel, Knoche, Baumgartl - Trimmel, Prömel, Oczipka - Becker, Haraguči - Awoniyi, Michel
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Akanji, Hummels, Zagadou - Dahoud, Bellingham - Hazard, Raphaël Guerreiro - Reus, Brandt - Malen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.88 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld  (neděle 17:30)
TSG by se po dvou letech rádo vrátilo do evropských pohárů a v této sezóně si prozatím vede velmi slušně, jelikož se nachází na osmém místě Bundesligy se ziskem jednatřiceti bodů a za čtvrtým Unionem Berlín zaostává o pouhé tři body. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita s podceňovanou Arminií, které náleží patnáctá příčka s dvaadvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Augsburgu je jen díky lepšímu skóre.

Hoffenheim se však momentálně dostal do určitě krize a rozhodně potřebuje co nejdříve najít cestu ven. Začátkem ledna tohoto roku sice ještě porazil Augsburg (3:1), jenomže od té doby prohrál hned čtyřikrát po sobě. Kromě vyřazení v osmifinále národního poháru s Freiburgem (1:4) postupně podlehl na ligové scéně Unionu (1:2), Dortmundu (2:3) a před týdnem si navíc neodvezl ani bod z půdy konkurenční Mohuče (0:2).

Hosté se vrátili mezi německou elitu v předloňské sezóně a zuby nehty udrželi patnácté místo, o to samé se pokoušejí také teď. Na rozdíl od svého sobotního soupeře se zvedli po hrůzostrašném začátku a v tuto chvíli neprohráli již šestkrát v řadě, z toho dosáhli na tři vítězství. Po naprosto nečekaném úspěchu ve Frankurtu (2:0) přivítali Mönchengladbach a remizovali s ním 1:1. Úvodní vzájemný duel této sezóny skončil mezi oběma protivníky nerozhodně bez branek.

Bielefeld opět nemůže počítat se službami Kapina, trest za pět žlutých karet si k tomu musí odpykat ofenzivní záložník Wimmer. Domácí trenér Sebastian Hoeness nenasadí Bičakčiče, Skova a Johna, pozitivní test na koronavirus nepustí na trávník ani chorvatského špílmachra Kramariče. "Musíme se koncentrovat od úvodního hvizdu, za každou cenu chceme překonat psychicky těžké období. Bielefeld však hrál v posledních týdnech naprosto skvěle a k vítězství proto potřebujeme předvést vynikající výkon," myslí si devětatřicetiletý Hoeness.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Vogt, Grillitsch, B. Hübner - Kaderabek, Raum - Geiger, Samassekou - Baumgartner - Bebou, Rutter
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, Pieper, Nilsson, Andrade - F. Kunze, Vasiliadis - Okugawa, Schöpf, Krüger - Serra
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.46 - 6.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Frankfurt se v sobotu odpoledne utká s Wolfsburgem. ačkoliv se nachází na devátém místě, na evropské poháry ztrácí pouhý jeden bod a v nahuštěné části tabulky je tedy každý bodový zisk důležitý.

Frankfurt je s jednatřiceti body na devátém místě, čtvrtý Union má přitom na Frankfurt náskok pouhých třech bodů a soupeři v podobě Freiburgu, Kölnu, Lipska a Hoffenheimu jsou tedy všichni mezi Unionem a Frankfurtem.

Wolfsburg je se čtyřiadvaceti body dvanáctý a v tuto chvíli má blíže než k evropským pohárům k sestupu - od barážové šestnácté příčky ho dělí pouhé dva body a od předposledního místa, ze kterého se sestupuje přímo, bodů šest.

Dlouho čekal Wolfsburg na bundesligovou výhru a dočkal se až minulý víkend proti beznadějně poslednímu Fürthu, nad kterým dokázal na vlastním hřišti vyhrát 4:1 po dvou gólech Vranckxe a jednom gólu Arnolda a Philippa.

Před zápasem s Fürthem Wolfsburg po Novém roce nejdřív prohrál 0:1 v Bochumi, poté bezbrankově remizoval s Herthou Berlín a následně prohrál 0:2 v Lipsku. Mezi nejproduktivnější týmy bundesligy se tedy určitě neřadí.

Po Novém roce se však příliš nedaří ani Frankfurtu, který má v tomto kalendářním roce zcela totožnou bilanci jako Wolfsburg. První zápas Frankfurt prohrál 2:3 s Dortmundem, poté remizoval 1:1 v Augsburgu, prohrál překvapivě 0:2 s Bielefeldem a až minulý víkend dokázal brát tři body, když vyhrál 3:2 ve Stuttgartu, kde se mezi střelce Eintrachtu zapsali NDicka a dvakrát Hrustic.

Frankfurtu budou v zápase s Wolfsburgem ze zdravotních důvodů chybět Ache, Hasebe a Ramaj. Hostům zase nepomůžou zranění Otavio, Schlager a William.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hinteregger, Ndicka - Chandler, Sow, Jakic, C. Lenz - Lindström, Kostic - Borré
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Lacroix, Bornauw, Brooks - R. Baku, Arnold, Gerhardt, R. Steffen - Kruse, Vranckx - Wind
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.51 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Je potřeba si narovinu říci, že očekávaná bitva o příčky zajišťující evropské poháry pro příští sezónu aktuálně není v Mönchengladbachu na pořadu dne. Potýká se především s problémy se záchranou, přičemž právě teď narazí na takového protivníka, jehož se přesně tyto strasti týkají také. Augsburg každopádně vstoupí na hřiště určitě notně povzbuzený o minulý skalp Unionu.

Svěřenci trenéra Markuse Weinzierla tak ukončili svou sérii bez bundesligového vítězství, jež se táhla od půlky prosince a konkrétně trvala pět kol v řadě, během nichž urvali jen tři body. "Augsburg je především fyzicky velmi vyspělý," povídal o Fuggerstädter domácí kouč Adi Hütter. "Musíme být připraveni hlavně na boj. Klíčové bude, kdo vstřelí první gól," dodával.

Borussia zkraje Rückrunde skolila Bayern a paradoxně pouze nad mnichovským velikánem slavila výhru v uplynulých devíti ligových kolech, jinak šestkrát padla a dvakrát remizovala. A během tohoto období navíc vypadla z Německého poháru. "Čelíme realitě takové, jaká je. Ale snažíme se zachovávat klid," ujišťoval Hütter. "Je pro nás důležité zůstat pozitivní navzdory celé naší situaci. Jsme schopni hrát lépe, jenom je potřeba získat sebevědomí. Kvalitu máme."

Před týdnem Die Fohlen uzmuli plichtu na půdě Bielefeldu, po papírové stránce je tak nyní čeká podobný konkurent. "Vzhledem k postavení v tabulce se jedná o zásadní střetnutí," věděl Hütter. "Myslím si, že proti Arminii bylo vidět, že jsme dosáhli jistého pokroku. Dobře jsme reagovali, když jsme prohrávali, a mohli dokonce zvítězit. Jen nám chyběla lepší efektivita."
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Friedrich, Elvedi - Lainer, Koné, Neuhaus, Bensebaïni - Hofmann, Pléa - Embolo
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Framberger, Gouweleeuw, Oxford, Iago - Morávek, Dorsch - Hahn, Vargas - Niederlechner, Gregoritsch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.45 - 5.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Freiburg již třetím rokem po sobě bojuje o pohárovou Evropu a nyní si konečně chce splnit svůj sen. Před dvěma lety těsně obsadil osmou pozici a loni skončil desátý, naopak momentálně se nachází na vynikajícím pátém místě se ziskem třiatřiceti bodů a za čtvrtou pozicí Unionu Berlín, která by dokonce zajišťovala základní skupinu Ligy mistrů, zaostává pouze o bod. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita proti houževnaté Mohuči.

Nicméně SC krátce po polovině této sezóny nesmí usnout na vavřínech, jelikož od čtvrtého až do desátého místa je situace nesmírně našlapaná a hned sedm klubů dělí pouhé čtyři body. V případě vysoké porážky s FSV se může za svého sobotního konkurenta i propadnout. Domácí překvapení předvádí v poslední době nevyrovnané výkony, po výhrách nad Bayerem Leverkusen (2:1) či Stuttgartem (2:0) totiž minule nestačilo na Kolín (0:1).

Hosté mohou být se svými dosavadními výkony celkem spokojeni, se třiceti body se nacházejí v klidném středu tabulky na desátém místě a před týdnem si například vyšlápli na ambiciózní Hoffenheim (2:0), čímž napravili předchozí selhání na půdě beznadějně posledního Fürthu (1:2). Jediný vzájemný zápas obou rivalů nepřinesl v tomto ročníku nijak ofenzivní podívanou a zaslouženě skončil bezbrankovou remízou.

FSV se znovu bude muset obejít bez St. Justeho a připraven možná nebude ani maďarský forvard Szalai, domácí nenasadí Schlotterbecka (COVID-19). "Je to další ze série utkání s přímým konkurentem, které může hodně napovědět o naších šancích do závěrečné fáze. Očekávám vyrovnaný průběh s minimem chyb, jenž bude svázán taktickými plány z obou stran. Pevně věřím, že po závěrečném hvizdu budeme úspěšnější," vyjádřil se kouč Freiburgu Christian Streich.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - M. Eggestein, Höfler - Sallai, Grifo - Höler - Demirovič
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Niakhaté - Widmer, Kohr, Aaron - Stach, J.-S. Lee - Burkardt, Onisiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.29 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Bochum - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern po minulém kole navýšil svůj náskok na čele bundesligové tabulky, poněvadž jeho největší konkurent v boji o titul z Dortmundu prohrál, a pakliže se mu podaří potvrdit úlohu favorita i v Bochumi, může být aspoň do nedělního odpoledne rozdíl mezi oběma mužstvy již dvanáctibodový. Když naposledy na nynějšího soka narazil v září, zasadil mu tvrdou lekci.

V loňském roce neměl mnichovský celek opravdu žádné potíže proti nováčkovi soutěže, pro něhož je prioritou záchrana na nejvyšší úrovni. Ale Die Unabsteigbaren působí venku mnohdy zcela jinak než doma. Jestliže na cizích půdách urvali z možných třiceti tří bodů jen sedm, pak před vlastními tribunami slušných osmnáct z třiceti. V těchto deseti duelech obdrželi jen osm gólů, Vonovia-Ruhrstadion nevyloupily Frankfurt, Hoffenheim, Freiburg nebo Dortmund.

Samozřejmě že pro klub ze Severního Porýní-Vestfálska představuje tenhle mač vážně velkou událost. "Přes dvanáct let jsme čekali na chvíli, kdy budeme moci Bayern přivítat," byl hodně natěšený na tenhle souboj domácí stratég Thomas Reis, byť oba výběry na sebe přece narazily třikrát od roku 2011 do roku 2019, akorát na poli DFB-Pokalu. "Myslím, že náš soupeř má ten nejlepší tým na světě. A chceme mu dokázat, že jsme do Bundesligy nepostoupili náhodou."

Hosté každopádně nehodlají za žádných okolností připouštět zaváhání. A možná že hlavním důvodem není vyloženě ten ohledně jištění pozic na ligové frontě, ovšem především fakt, že už příští týden vstupují do Ligy mistrů proti Salzburgu. Kazit si náladu před začátkem jarní fáze evropských pohárů zkrátka není na pořadu dne, důležité je zachovat pozitivní atmosféru.

Bavorský stratég Julian Nagelsmann nemíní tohle klání jakkoli podcenit. Bochum se doposud opravdu neprezentovala špatně a ve finále směle kráčí za svým ambicemi, tedy za udržením se mezi německou fotbalovou smetánkou. "Po psychické stránce je náš protivník vyspělý. Je v tomto ohledu dost odolný, myslím si, že střetnutí přinese emoce a bude vypjaté," povídal.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Esser - Gamboa, Bella-Kotchap, Leitsch, Danilo Soares - Losilla - Pantovič, Rexhbecaj - Asano, Holtmann - Polter
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Pavard, Süle, Hernández - Kimmich, Tolisso - Gnabry, Müller, Sané, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.50 - 7.90 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Greuther Fürth - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Fürth minulý týden po mírném zlepšení výkonnosti po Novém roce opět prohrál a s velkým odstupem na předposlední Stuttgart zůstal poslední. Dalším soupeřem je Hertha Berlín, která letos ještě nevyhrála.

Fürth je s deseti body poslední a na předposlední Stuttgart ztrácí osm bodů. Na jistotu záchrany ztrácí dokonce dvanáct bodů, a to pro ni není v žádném případě po jednadvaceti odehraných kolech příznivý stav.

Nikterak zvlášť se však v letošní sezóně nedaří ani berlínské Hertě, která je po jednadvaceti odehraných kolech v tabulce bundesligy se třiadvaceti body čtrnáctá a na "barážovou" šestnáctou příčku má náskok pouhého jednoho bodu.

Fürth se přitom v posledních zápasech oproti podzimu značně výkonnostně i výsledkově zvedl. Po Novém roce nejdřív bezbrankově remizoval se Stuttgartem a o týden později 2:2 v Bielefeldu. Na konci ledna se mu dokonce podařilo vyhrát 2:1 nad Mainzem a byla tak zažehnuta možná poslední naděje na záchranu tohoto severobavorského klubu v německé nejvyšší soutěži.

Minulou neděli však Fürth prohrál 1:4 na Wolfsburgu a prozatím tak předposlední Stuttgart ani zdaleka neohrožuje. Právě v zápase s Herthou by však mohli mít svěřenci trenéra Leitla solidní šance, i s ohledem na to, že Hertě bude chybět pozitivně testovaný Kempf. Hertha na konci ledna prohrála 1:4 s Bayernem a minulý pátek remizovala na vlastním hřišti 1:1 s Bochumí, když jediný gól domácích vstřelil Belfodil.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Linde - Meyerhöfer, Griesbeck, Viergever, L. Itter - Christiansen - Seguin, Tillman - Dudziak, Hrgota - Leweling
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarik, Stark, Gechter, Mittelstädt - Darida, Ascacibar - Maolida, S. Serdar - Belfodil, Jovetic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.42 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart  (sobota 18:30)
Leverkusen bude v posledním sobotním bundesligovém zápase jasným favoritem proti Stuttgartu. Bayer je v tabulce bundesligy na třetím místě se solidním náskokem čtyř bodů na čtvrtý Union. Stuttgart je naopak ve spodních patrech tabulky.

Stuttgart je v tabulce bundesligy s osmnácti body na sedmnáctém, tedy předposledním místě a na šestnáctý Augsburg ztrácí čtyři body. V úplně jiné situaci se nachází třetí Leverkusen, který bojuje o Ligu mistrů, ačkoliv má na vedoucí Bayern ztrátu čtrnácti bodů.

V poslední době se Leverkusenu doopravdy daří. Po Novém roce sice pouze remizoval 1:1 s Unionem, poté však dokázal vyhrát 2:1 v Mönchengladbachu díky gólům Andricha a Schicka. Právě Schick je nejlepším střelcem týmu a v rámci celé soutěže mu v boji o korunku krále střelců náleží třetí místo.

Po výhře v Mönchengladbachu vyhrál Leverkusen 5:1 nad Augsburgem, tentokrát se trefili Bellarabi, Alario a třikrát Diaby. Opravdu skvělý výkon ale Leverkusen podal minulou neděl, kdy dokázal vyhrát 5:2 na půdě favorizovaného Dortmundu, když se gólově prosadili Wirtz, Andrich, Tah a Diaby. Leverkusenu náleží ve statistice vstřelených gólů druhé místo, společně právě s Dortmundem.

Zatímco u Leverkusenu se dá o poslední formě mluvit v superlativech, u Stuttgartu je tomu takřka přesně naopak. První bundesligové výhry se svěřenci trenéra Matarazza v tomto kalendářním roce ještě nedočkali a jediný bod získali za bezbrankovou remízu s beznadějně posledním Fürthem.

Po remíze s Fürthem Stuttgart prohrál 0:2 s Lipskem, stejným výsledkem ve Freiburgu a minulou sobotu na vlastním hřišti 2:3 s Frankfurtem, kde alespoň o bod přišel až v závěrečné čtvrthodině hry.

Leverkusenu budou chybět zranění Azmoun, Baumgartlinger, Kossounou a Lunev. Stuttgartu budou zase ze zdravotních důvodů chybět Kalajdžić, Nartey, Sankoh a pozitivně testovaní Anton a Marmoush.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Frimpong, Tah, Hincapie, Bakker - Andrich, Demirbay - Bellarabi, Wirtz, Diaby - Schick
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - P. Stenzel, Mavropanos, Ito, Sosa - Karazor - W. Endo, Mangala - Silas, Führich - Tiago Tomas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.65 - 9.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Kolín nad Rýnem před týdnem zapomenul díky vítězství nad Freiburgem na sérii tří zápasů bez vítězství, která zahrnuje i vypadnutí z Německého poháru. Navázat na velmi cenný výsledek každopádně nebude v páteční předehrávce vůbec jednoduché. Představí se totiž na půdě Lipska, jenž začíná postupně vzkvétat a bundesligovou tabulkou šplhá čím dál výše.

Hosté se především budou muset vypořádat se ztrátou útočníka Anthonyho Modesteho. Nebýt jeho služeb, možná by Die Geissböcke vážně nebojovali o účast v pohárové Evropě pro příští ročník a nacházeli by se v průběžném pořadí o pár pozic níže. Francouzský forvard, který si v německé nejvyšší soutěži zapsal již více než úctyhodných čtrnáct přesných zásahů, je totiž nemocný. Na druhou stranu v Severním Porýní-Vestfálsku hlásí návrat Steffena Baumgarta.

Hostující stratég je po prodělání nemoci COVID-19 konečně zdravý. "Jsem rád, že bude stát na lavičce," těšil se na konfrontaci s ním domácí lodivod Domenico Tedesco. "Už když jsem působil v Moskvě ve Spartaku, zažil jsem, jaké pocity člověk má, když sleduje utkání jen na dálku. Takže mě moc těší, že můj kolega je připravený a nemá žádné vážné příznaky," dodal.

Die Roten Bullen sice naposledy padli na půdě Bayernu, bodový zisk z půdy mnichovského giganta by pro ně ovšem představoval spíše jen jakýsi bonus, s nímž se předem bezpochyby nepočítalo, a tak konečný neúspěch nemohli hodnotit úplně kriticky. Suma sumárum si totiž v novém roce 2022 počínají moc dobře. Nejprve skolili lehce Mohuč, pak Stuttgart, v DFB-Pokalu porazili Hansu Rostock a proklouzli do čtvrtfinále. A následně přemohli i Wolfsburg.

Jejich nynější soupeř je jim vzdálený na rozdíl jednoho bodu, čili pouze výhra by je posunula před něj. "Kolín nad Rýnem je dost kompaktní a agresivní. Jeho výsledky jsou konzistentní," povídal Tedesco. "Zaslouží si být v postavení, v jakém aktuálně je, není náhodou, že okupuje šesté místo v tabulce. Chyby nedělá, pozor si musíme dát na presink a na rychlé přechody."
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Gvardiol - Klostermann, Laimer, Dani Olmo, Angeliňo - Nkunku, Forsberg - André Silva
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Hector - Skhiri, Özcan - Uth, Thielmann, Kainz - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.01 - 7.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21171368:2152
2.Borussia Dortmund21141654:3643
3.Bayer Leverkusen21115554:3438
4.Union Berlín2197529:2734
5.SC Freiburg2196633:2433
6.1. FC Köln2188533:3432
7.RB Lipsko2194840:2631
8.TSG Hoffenheim2194841:3431
9.Eintracht Frankfurt2187633:3231
10.1. FSV Mainz 052193930:2330
11.VfL Bochum21741020:3025
12.VfL Wolfsburg21731121:3324
13.Borussia Mönchengladbach21651027:3823
14.Hertha BSC21651023:4323
15.Arminia Bielefeld21410721:2722
16.FC Augsburg2157922:3522
17.VfB Stuttgart21461124:3818
18.Greuther Fürth21241518:5610

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
andrew96

Top quote from Oliver Glasner:

when asked how Eintracht are going to stop Kruse....#SGEWOB

"We are going to hold a poker tournament and hope he turns up!"

Reagovat
db18

Reagovat
Marv

Rostock - Brémy reklama na fotbal parádní atmosféra, nasazení, ani metr prostoru, nahoru dolů, 9 žlutých, krásné góly, výsledkově drama do poslední vteřiny.. trochu slabší první poločas,ale jinak jsem se u fotbalu dlouho takhle nebavil jistě bude mít 1. Bundesliga větší kvalitu , ale v té druhé je to prostě klasický fotbal, který musí bavit každého fanouška

Reagovat
Marv

A v Aue to teda musela být taky solidní divočina.. domácí stáhnou v deseti dvoubrankové manko, aby dostali na 2:3 v 90. minutě

Reagovat
REPLIKATOR

Brémy už vedou 2. ligu Přitom nedávno byly těsně nad sestupem

Reagovat
Rudnevs

Faktor Ole Werner (ja som to hovoril, ten ich pozdvihne) a útočné duo Füllkrug-Ducksch. Momentálne bohužiaľ asi najväčší kandidát na postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Haha, Bayern deutsche sračky

Reagovat
godwood

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Müllered

Nechce si vzít Dortmund i Upamecana s Pavardem?

Reagovat
REPLIKATOR

Ne

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm, Bayern?

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
REPLIKATOR

Schick konečně gól. Zase začne sypat další

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele