Bundesliga - souhrn 22. kola: Úspěch BVB i Hoffenheimu

11.02.2022, 22:22, aktualizováno 13.02.2022, 19:30
Komentáře a souhrny
Marco Reus (© AFP)
V obou nedělních zápasech uspěla mužstva bojující o poháry. Hoffenheim zdolal Bielefeld, Dortmund zvítězil na půdě Unionu Berlín a ztrátu na vedoucí Bayern, jenž si připsal nečekanou porážku 2:4 v Bochumi, snížil na šest bodů. Další přestřelku ovládl Leverkusen. V postupu tabulkou směrem vzhůru pokračuje Lipsko...

TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld 2:0

13.02.2022 17:30

Góly: 22. Benjamin Hübner, 51. Georgino Rutter

Série čtyř porážek v řadě, pokud do statistik započítáme i DFB-Pokal, je u konce. Hoffenheim jako by zavzpomínal na časy, kdy na německé scéně dokonce atakoval v tabulce první čtyřku. Bielefeld neodvedl příliš dobrou práci, logicky tak přišel o svou slušnou šňůru, jež čítala šest bodových výsledků za sebou. Góly v tomto klání zařídili Benjamin Hübner a Georgino Rutter.

Domácí byli od úvodních chvil aktivnějším celkem, bylo evidentní, že se co nejdříve hodlají ujmout vedení. A i když ve 14. minutě Rutter nehlavičkoval přesně, ve 22. minutě už jeho spoluhráč Hübner ano, jelikož po centru z pravé strany od Rauma poslal svůj pokus o břevno a za brankovou čáru. Zprvu přitom nebyla jeho trefa uznána, nicméně velmi rychle sudímu Hartmannovi píply hodinky, jež signalizovaly, že se balón zkrátka dostal do potřebných míst.

Hoffenheim nepolevoval, byl si dobře vědom, že jednobrankový náskok je hodně vachrlatý, tolik se mu ovšem v mnoha případech nedařilo v koncovce, jako například v případě Dabbura, jehož zakončení skončilo na brankové konstrukci, či Baumgartnera, jenž nepřelstil reflexivně reagujícího brankáře Ortegu Morena. Nakonec Die Kraichgauer stvrdili svou výhru až krátce po obrátce, pas Dabbura po rychlém zpracování zužitkoval střelou pod horní tyčku Rutter.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Dortmund 0:3

13.02.2022 15:30

Góly: 18. Marco Reus, 25. Marco Reus, 71. Raphaël Guerreiro

Dortmund využil sobotního zaváhání Bayernu na půdě Bochumi, venku přetlačil Union, který nepředvedl vůbec optimální výkon, a stáhl tak manko na první příčku na rozdíl šesti bodů. Domácí od roku 2019, kdy postoupili do Bundesligy, na Die Schwarzgelben uměli zahrát a již dvakrát ho před vlastními tribunami porazili, tentokráte si ale úspěch jednoduše nezasloužili.

Úvodní pasáže hry žádný zásadní moment nenabídly. Oba celky se do vyloženějších možností zkrátka nedostávaly, nicméně když už si jednu takovou přece Dortmund vytvořil, okamžitě ji přetavil ve vedení. Raphaël Guerreiro prostrčil merunu na hranici vápna, a byť si zprvu Reus neporadil, poté, co mu balón přece přihrál Dahoud, už našel skulinku mezi nohama brankáře Lutheho, Union tohle inkasování neprobudilo, ba naopak za chvilku čelil další nepříjemnosti.

Zagadou vyslal dlouhý nákop směrem dopředu, ukázalo se, že bránící Knoche po rychlostní stránce nemůže konkurovat pronikajícímu Malenovi, který nakonec o pár okamžiků později padl na zem po souboji s bekem Oczipkou, volného míče se každopádně chopil Reus, jenž ani napodruhé před Luthem v koncovce nezaváhal. Domácí mohli ve 35. minutě snížit, a to díky Oczipkovi, s jeho příležitostí si však dokázal poradit do té doby nezaměstnaný gólman Kobel.

Zkraje druhého dějství mohl rozradostnit berlínský výběr i Prömel, ovšem jeho hlavička se neujala, jinak ale Union směrem dopředu opravdu výrazněji nehrozil. Borussia v podstatě kontrolovala průběžný výsledek, v 71. minutě přitom zisk tří bodů ještě pojišťovala, to když Malena sice stačil Luthe vychytat, avšak na dorážku Raphaëla Guerreira již nezareagoval.

Když už nic jiného, chtěli domácí zaznamenat alespoň nějaký čestný úspěch, nějaký pozitivní zápis, který by pomohl mírnit následky konečné porážky. A vážně se ho dočkali, jelikož síť se zdařilo rozvlnit Möhwaldovi. Jenže celá situace se posuzovala na videu, a protože v ten samý čas fauloval Ujah loktem dortmundského obránce Akanjiho, nemohla být trefa uznána.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:2

12.02.2022 18:30

Góly: 41. Moussa Diaby, 52. Amine Adli, 86. Florian Wirtz, 90. Patrik Schick - 49. Tiago Tomás, 88. Tiago Tomás

Před týdnem die Werkself zdolali Borussii Dortmund 5:2, tentokrát stihli pouze o jednu branku méně. Díky tomu si v tabulce pojistili třetí příčku. Naopak VfB zůstává nadále s sestupovém pásmu a ve zbývajících dvanácti kolech ho nepochybně čeká veliká dřina.

Patrik Schick se proti BVB střelecky neprosadil a o to větší měl motivaci proti Stuttgartu. První pokus vyprodukoval už v 6. minutě, ale nedá se tvrdit, že by se mu nějak povedl. Podruhé už to vypadalo nadějněji, avšak obrana hostujícího výběru byla pozorná. Třetí šance českého reprezentanta se uskutečnila v závěru první čtvrthodinky. Parťák Moussa Diaby mu posunul balon do vápna a za Florianem Müllerem zvonila tyčka.

Následně se před Lukasem Hrádeckým octinul Chris Führich. Nic z toho nebylo, stejně jako za sedm minut po pokusu Roberta Andricha. Hned během další minuty poprvé zahrozil Tiago Tomás, když nastřelil brankovou konstrukci. Ve 34. minutě si Florian Wirtz naběhnul na centr za obranu, zpracoval a poslal Müllerovi do sítě. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Osmnáctiletý fotbalista Bayeru už za necelých 120 sekund střílel znovu, avšak dobrou práci odvedl srážející Konstantinos Mavropanos. Následně musela domácí jednička zasahovat proti Führichovi, ale pak už se prosadil Moussa Diaby, když se po své vlastní střele se štěstím dostal ke zblokovanému míči a gólmanovi nedal šanci - 1:0.

V závěru výživného prvního dějství těsně minul Edmond Tabsoba. To se nevědělo, že druhá půle bude ještě výživnější. Ledacos naznačil Tiago Tomás už ve 49. minutě, jelikož mu Orel Mangala poslal před bránu pobídku, jaká se neodmítá - 1:1. Že by si ale hosté tenhle zásah nějak výrazně užili, to určitě ne. Za 180 sekund totiž Kerem Demirbay centroval z přímého kopu na hlavu Amineho Adliho, načež kulatý předmět zapadnul neomylně k pravé tyči - 2:1.

V dalších minutách Gerardo Seaone z lavičky sledoval jednu neúspěšnou akci svého týmu za druhou. Pojistka nepadla ani po pěkné spolupráci Diabyho s Wirtzem. Poslední jmenovaný se zaslouženého zářezu dočkal až v 86. minutě, kdy se jeho přízemní střela po Aránguizově přihrávce došourala až na místo určení - 3:1.

Jenže hráči celku z Bádensko-Württemberska zbraně nesložili. Po střele Alexise Tibidiho zvonila za Hrádeckým tyč, od které se míč odrazil k Tiagu Tomásovi, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 3:2.

Jakékoli snahy o zdramatizování však po rozehrávce rázně utnul Patrik Schick, když mu po líbivé akci naservíroval balon před bránu jako na zlatém podnosu Florian Wirtz. Zaznamenat z první z hranice malého čtverce svou devatenáctou branku v sezoně pak pro rodáka z Prahy nebyl vůbec žádný problém - 4:2.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0:2

12.02.2022 15:30

Góly: 28. Max Kruse (pen.), 90+3. Dodi Lukebakio

Že by nelichotivá série, během které "Vlci" zvládli sedm porážek v osmi zápasech, byla skutečně minulostí? Výsledek i výkon z utkání proti Eintrachtu, který bojuje o poháry, tomu jistě nasvědčují. Nicméně do konce sezony schází dvanáct kol, z nichž žádné nebude jednoduché.

Hned ve 3. minutě si defenziva hostujícího výběru nepočínala nejpřesvědčivěji, jenže Kristijan Jakić nedokázal zblízka Koena Casteelse překonat. Ke konci úvodní čtvrt hodiny napřáhnul Christopher Lenz, ale skóre zůstalo bezbrankové. Ve 25 minutě fauloval Martin Hinteregger pronikajícího Maxe Kruseho. Celý incident se podle videorozhodčího odehrál už ve vápně.

Sám faulovaný nařízenou penaltu jednoznačně proměnil a poslal svůj tým do vedení - 0:1. Ve 35. minutě málem přidal pojistku Jonas Wind, kdyby ovšem po rychlém brejku necílil jenom do boční sítě. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten se ještě do výtečné pozice dostal Jesper Lindström a Casteels si připsal výborný zákrok.

Po startu druhé pětačtyřicetiminutovky se zajímavé příležitosti na té či oné straně rodily jenom velmi obtížně. Velkou pochvalu sklidil v 70. minutě Kevin Trapp, když mimo šestnáctku ve skluzu znemožnil Lukebakiovi, aby jakkoli ohrozil jeho svatyni. Jakić potom mířil nad břevno. A když už se Lukebakio dostal ke střele, vyrovnání se nekonalo.

Oliver Glasner se ho v tomto zápase proti svému bývalému klubu nedočkal do závěrečného hvizdu. Naopak krátce před ním musel sledovat dlouhý nákop Casteelse, který za sebe nešikovně prodloužil Hinteregger a Dodi Lukebakio z úhlu překonal Kevina Trappa - 0:2. Za týden do Volkswagen-Areny zavítá Hoffenheim, kdežto "Orli" se pokusí přehrát 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 3:2

12.02.2022 15:30

Góly: 30. Manu Koné, 46. Jonas Hofmann, 67. Ramy Bensebaini - 55. Iago, 90+3. Alfred Finnbogason

"Hříbata" se v aktuálním ročníku ocitla nebezpečně blízko sestupových vod, od kterých se po dvaadvacátém kole posunula zase o krok do bezpečí. Naopak die Fuggerstädter vědí, že ani po druhém únorovém víkendu roku 2022 neopustí barážovou příčku.

V 5. minutě rozehráli domácí nebezpečnou akci, v jejímž závěru se ovšem po Pléově přihrávce poněkud ukopnul Jonas Hofmann. Za 180 sekund to vypadalo, že byl Florian Neuhaus v soupeřově vápně faulován. Sudí Martin Thomasen byl ale jiného názoru. Další pokus vyprodukoval hlavou André Hahn. Yann Sommer si celou situaci pohlídal.

Hned poté byl dvakrát v akci Hofmann. Nejprve neprostřelil před sebou stojícího Reece Oxforda. Avšak míč se ke němu vrátil, takže jej nezištně předložil Neuhausovi, jehož ráně scházely centimetry. V 18. minutě Raphael Framberger opět posadil centr na Hahnovu hlavu, jenže gól z toho nebyl.

Nadále se hrál divácky atraktivní fotbal. Úvodní branka však nepadla ani po Embolově slibném lobu z pětadvacáté minuty. Dočkal se až v závěru otevírací půlhodinky Kouadio Koné, když hlavou uklidil na místo určení Pléův centr z levé strany - 1:0. Ve zbývajících okamžicích prvního poločasu už žádná vyložená šance k vidění nebyla, přestože aktéři na trávníku ve svém snažení a tempu rozhodně nepolevili.

Druhá půle začala pro Gladbach famózně. Navzdory Koného podklouznutí stihnul přihrávku převzít Ramy Bensebaini. Balon pak zkrotil ještě na hrací ploše, z čehož se svým volejem profitoval na penaltovém puntíku stojící Jonas Hofmann - 2:0. Jedničce ve službách Borussie se podařilo udržet čisté konto do 55. minuty.

Tehdy totiž Ruben Vargas skvěle prodloužil centr až za zadní (levou) tyč k Iagovi, jenž s obrovskou porcí štěstí procedil míč mezi nohama Stefana Lainera i Matthiase Gintera - 2:1. V 67. minutě rozehráli domácí pohlednou akci, v jejímž závěru Neuhaus přesně našel Bensebainiho hlavu, na kterou Rafal Gigiewicz nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 3:1.

Snížit mohl André Hahn, leč při zakončení stejnou částí těla našel pouze připraveného Sommera. Na startu finální desetiminutovky si "Hříbata" oddychla, protože závar před jejich svatyní dlouho nebral konce. V posledních minutách nejprve Gikiewicz vyrazil Pléův pokus, aby vzápětí dostal od Neuhause míčem do obličeje.

V nastaveném čase došlo ještě na dvě pozoruhodné situace. Nejprve Jonas Hofmann pobídnul střídajícího kolegu Marcuse Thurama, jenž v dobré pozici s díky odmítnul. A v předposlední minutě strčil do Iagovy pobídky nohu Alfred Finnbogason, čímž dal výsledku této líbivé partie končenou podobu - 3:2.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:1

12.02.2022 15:30

Góly: 69. Nils Petersen - 30. Alexander Hack

Ani jedno ze vzájemných klání tohoto ročníku tedy vítěze nepoznalo, neboť v září se v MEWA Areně hrálo bez branek. Dělba bodů o něco více vyhovuje skvadře kouče Svenssona. Oproti tomu jeho protějšek Christian Streich počítá spíše další ztrátu, ačkoli post zaručující Ligu mistrů je stále na dohled.

V úvodní čtvrthodině rozhodně nešla aktérům na hrací ploše upřít snaha, jenže dobrá příležitost se v této fázi utkání zrodila jediná. Postaral se o ni Roland Sallai, jehož akrobatický volej byl sice efektní, nikoli však efektivní. Následně se už hnal do brejku Karim Onisiwo. Mark Flekken musel mimo pokutové území a balon odhlavičkoval do bezpečí.

Se svou trochou do mlýna přispěchal i Stefan Bell, nicméně jej zradila přesnost. Zato jeho spoluhráč Alexander Hack si těsně po skončení úvodní půlhodiny bezprostředně u brankové čáry počíhal na balon, který muž v rukavicích pod tlakem rozhodně nezkrotil podle svých představ - 0:1. Tuhle trefu ještě muselo posvětit video.

Za vyrovnáním se krátce po rozehrávce hnal Vincenzo Grifo, avšak v tomto střetnutí mu nebylo souzeno, aby se zapsal do listiny střelců. Lucas Höler pak svoje zakončení pokazil, čímž výrazně usnadnil práci Zentnerovi. Ve 41. minutě se dostal až před gólmana Jonathan Burkardt. Jednoduchou kličkou se ho zbavil, jenže v záklonu odkrytou branku nenašel.

Ve druhém dějství se jako první osmělil Sallai, nicméně Zentner stál opět tam, kde měl. Na opačném pólu skončila Burkardtova narážečka s Lee Jae-sungem na boční síti. Po hodině hry posadil Grifo centr na hlavu Hölera, který minul zařízení. Italský fotbalista, který se nakonec nedostal na loňské vítězné EURO, vymyslel další centr v 69. minutě.

Nicolas Höfler jej prodloužil za sebe, kde míči do dráhy nastavil levačku Nils Petersen, jenž v té době nebyl na hřišti ani 120 sekund - 1:1. Skóre už se až do finálního hvizdu sudího Aytekina nezměnilo. I proto, že Höfler, Grifo i Demirović svoje nadějné šance ze samotného závěru ke škodě Freiburgu prohospodařili.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Bayern Mnichov 4:2

12.02.2022 15:30

Góly: 14. Christopher Antwi-Adjei, 38. Jürgen Locadia (pen.), 40. Cristian Gamboa, 44. Gerrit Holtmann - 9. Robert Lewandowski, 75. Robert Lewandowski

Dlouhých osmnáct roků trvalo, než VfL dokázalo zdolat věhlasného soupeře. Porážka 0:7 ze zářijového vzájemného klání jest rázem zapomenuta, naopak výsledek tohoto střetnutí zůstane u příznivců a příznivkyň klubu z Vonovia Ruhstadionu nepochybně hodně dlouhou dobu. Obhájci bundesligového prvenství tentokrát nepomohly ani další dvě trefy nezastavitelného Roberta Lewandowského, nicméně i po tomto víkendu si udrží na čele náskok minimálně šesti bodů.

V úvodních osmi minutách se dostali do zakončení pozdější hrdinové Gerrit Holtmann a Jürgen Locadia, jenže na Svena Ulreicha nevyzráli. Hned poté nacentroval Thomas Müller do šestnáctky, kde Kingsley Coman sklepnul hlavou míč na hranici malého čtverce pro svého polského spoluhráče, který se v takovýchto situacích obvykle nemýlí - 0:1.

Nicméně tohle vedení příliš dlouho nevydrželo, protože už v závěru úvodní čtvrthodiny si Christopher Antwi-Adjej zpracoval Hotmannovu přihrávku, aby nekompromisně rozvlnil síť - 1:1. Po vyrovnávacím gólu to nějakou chvíli vypadalo, že jsou obě strany s průběžným stavem spokojené. Až za dalších patnáct minut pálil Josuha Kimmich, leč branka mu byla malá.

Zanedlouho pro změnu Serge Gnabry zatáhnul balon po pravé straně do vápna, načež jej poslal na zadní tyč, kde se do centru famózně položil Lewa, avšak ještě před gólmanem zakročil Cristian Gamboa. Ve 36. minutě zahrál po Rexhbecajově pobídce rukou Dayot Upamecano a rozhodčí Robert Schröder ukázal na penaltový puntík.

Exekutor Jürgen Locadia mířil dostatečně přesně k levé tyči, aby náhradník za Manuela Neuera na letící předmět nedosáhnul, třebaže uhodnul směr - 2:1. Nekoncentrovaný Bayern za necelých 120 sekund po rozehrávce inkasoval potřetí. Cristian Gamboa se nikterak nerozpakoval a nádhernou ranou k levé tyči zajistil svému týmu dvoubrankové vedení - 3:1.

S chutí hrající die Unabsteigbaren potrestali slavného protivníka do poločasového hvizdu ještě jednou. Gerrit Holtmann se štěstím procedil míč mezi Upamecanovýma nohama, aby z rohu velkého vápna precizním obstřelem rozveselil většinu diváků a divaček na stadionu - 4:1. Zásluhou neskutečného závěru poločasu si ligový nováček vyšlápnul na nejúspěšnější klub v historii Bundesligy, takže není divu, že Julian Nagelsmann byl zralý na ručník.

Ve druhé půli nejprve Holtmann na muže v rukavicích nevyzrál. Ve 49. minutě sice Antwi-Adjej skóroval, jenže stál bohužel v těsném ofsajdu. Následně se po vynikající přihrávce hnal sám na Michaela Essera Lewandowski, jenže hokejový blafák nedokázal díky obětavosti obránců dotáhnout do úspěšného konce.

Po hodině hry střílel z přímého kopu ze vzdálenosti nějakých třiadvaceti metrů do brány Leroy Sané a Esser se jenom tiše modlil, aby míč přeletěl břevno, což se nakonec také stalo. V 75. minutě zahrávali hosté další standardku. Patrick Osterhage odvrátil balon pouze k Robertu Lewandowskému, který stál znovu ve správný čas a na správném místě. Skvěle střihnul nohama a mohl se pošestadvacáté (!) v sezoně běžet radovat - 4:2.

Hattrick mnichovská devítka málem dokonala v 86. minutě, nicméně z přímého kopu orazítkovala jen břevno. Její zaměstnavatel tedy po Frankfurtu, Augsburgu a Gladbachu nestačil ani na Bochum a počtvrté v ročníku prohrál. Za týden doma přivítá Greuther Fürth, zatímco povzbuzení svěřenci Thomase Reise pocestují do Stuttgartu.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - Hertha BSC 2:1

12.02.2022 15:30

Góly: 1. Branimir Hrgota, 71. Branimir Hrgota (pen.) - 82. Linus Gechter

Tým Stefana Leita se v posledních týdnech zvednul, ačkoli s udržením bundesligové příslušnosti bude mít ještě plné ruce práce. Ostatně to platí i pro "Starou dámu", které k bodovému zisku nedopomohla ani asistence Vladimíra Daridy.

Kleeblätter si těžko mohli přát lepší vstup do utkání. Branimiru Hrgotovi stačilo sedmadvacet sekund, aby po přihrávce Paula Seguina zamířil po zemi vedle Alexandera Schwolowa, který jistě mohl celou situaci lépe přečíst - 1:0. V 8. minutě zatoužil po vyrovnání Stevan Jovetić, avšak jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších.

Následně se rozhodnul pro samostatnou akci Ishak Belfodil a Andreas Linde jeho střelu z úhlu vyrazil na rohový kop. Další dvě šance obstaral Timothy Tillman, ale ani v jednom případě netrefil prostor mezi třemi tyčemi. V závěru úvodního dějství nejprve znovu neuspěl Jovetić. A po něm střílel Hrgota nebezpečně z přímého kopu, avšak Schwolow byl u své levé tyčky včas.

Po změně stran se jako první připomněl Vladimír Darida a Linde musel jeho střelu vyrážet. Bývalý český reprezentant se k míči dostal i v 58. minutě, jenže tenhle pokus si za rámeček nedá. Krátce před vypršením úvodních sedmdesáti minut hry zahrál ve vlastní šestnáctce smolně rukou Maximilian Mittelstädt a Branimir Hrgota nařízenou "pětku" proměnil - 2:0.

Další příležitost patřila znovu Černohorci Jovetićovi, avšak v tomto duelu mu prostě nebylo přáno. Kontaktní zásah tedy musel v 83. minutě obstarat hlavou Linus Gechter, když mu poslal Darida z pravého křídla centr na hranici malého čtverce, přímo mezi obránce - 2:1. Do finálního hvizdu stihnul nadějněji vystřelit ještě Marco Richter, ale stejně to pro skvadru Tayfuna Korkuta bylo málo.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FC Köln 3:1

11.02.2022 20:30

Góly: 25. Christopher Nkunku, 54. Dani Olmo, 57. Angeliño - 90+1. Tim Lemperle

Tým Domenica Tedesca tak odčinil týden starou porážku s Bayernem. Hosté naopak potvrdili, že proti Rudým býkům dokážou předvést kvalitní výkon především na svém RheinEnergieStadionu. Tentokrát se navíc museli obejít bez svého nejlepšího střelce Anthonyho Modesteho, takže si po šesté porážce v tabulce o něho pohorší.

První šanci si připsal na konto ve 12. minutě Ondrej Duda, jenže nedokázal balon umístit do patřičných prostor. Za deset minut pobídnul Nkunku kolegu Andrého Silvu, který by zakončoval do prázdné, kdyby včas nezakročil Ellyes Skhiri. Nicméně za 60 sekund byl právě Christopher Nkunku faulován před soupeřovou šestnáctou, načež se sám chopil rozehrávky přímého kopu a parádním způsobem obstřelil zeď, aby zatočená střele skončila v levé šibenici - 1:0.

Ve zbývajících minutách úvodního dějství si Lipsko dál udržovalo převahu, ale na dostřel Schwäbeho svatyni už se nedostalo. Zkraje druhého poločasu to byl opět spíše boj o střed pole, dokud nepřišla 54 minuta a s ní přihrávka Amadoua Haïdary na Daniho Olma, který měl ve vzdálenosti nějakých třiadvaceti metrů od brány dostatek prostoru na to, aby svou skákavou ránu pravačkou poslal ke vzdálenější (levé) tyči - 2:0.

Za necelých 180 sekund byla situace pro skvadru z Red Bull Areny ještě příznivější, jelikož po ztrátě míče našel Olmo před bránou Angeliña, jenž zakončoval zhruba z hranice pokutového kopu po zemi do protipohybu brankáře - 3:0. Vedoucí tým tedy každou ze svých tří střel na bránu přetavil v gól, což se ani na nejvyšší úrovni nestává často.

V 67. minutě měl obrovskou šanci snížit Sebastian Andersson, když k němu přišla do vápna ideální přihrávka, jenže jeho volej se mezi tři tyče nevešel. Při následném protiútoku pokazil Nkunkuovi radost ze dvanácté vstřelené branky povedeným zákrokem Marvin Schwäbe. Následně centroval Hector a Andersson zase neskóroval. Síť totiž trefil pouze z boku.

Poslední desetiminutovku započal šancí ve skluzu Mark Uth. Pétera Gulácsiho nepřelstil, avšak maďarský gólman čisté konto nakonec neudržel, neboť jej v nastaveném čase překonal hlavou Tim Lemperle poté, co mu Uth naservíroval parádní centr od rohového praporku - 3:1. Dvacetiletého rodáka za Frankfurtu nad Mohanem tak nemuselo tolik mrzet, že nedlouho předtím svou dobrou možnost spálil. Ačkoli i jeden zásah byl samozřejmě tentokrát na bodový zisk málo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22171470:2552
2.Borussia Dortmund22151657:3646
3.Bayer Leverkusen22125558:3641
4.RB Lipsko22104843:2734
5.TSG Hoffenheim22104843:3434
6.SC Freiburg2297634:2534
7.Union Berlín2297629:3034
8.1. FC Köln2288634:3732
9.1. FSV Mainz 052294931:2431
10.Eintracht Frankfurt2287733:3431
11.VfL Bochum22841024:3228
12.VfL Wolfsburg22831123:3327
13.Borussia Mönchengladbach22751030:4026
14.Hertha BSC22651124:4523
15.Arminia Bielefeld22410821:2922
16.FC Augsburg22571024:3822
17.VfB Stuttgart22461226:4218
18.Greuther Fürth22341520:5713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
bobis21

Super výhra, právě na Augsburg bylo potřeba si vytvořit náskok.

Bochum k pohodové záchraně

Reagovat
andrew96

Nováček, kterého si BL nezaslouží.

Reagovat
Rudnevs

Prečo by si nezaslúžil?

Reagovat
andrew96

Je až příliš zábavný.

Reagovat
REPLIKATOR

Bochum sladká odveta za podzimní zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum / Bayern Fanfreundschaft

Reagovat
Hlahart

Schick hezky. Hlídají ho hodně natěsno, ale dneska to odmakal super. Ta obrana Leverkusenu je teda super nepovedenej vtip. United vibes.

Na druhý straně Mavropanos docela slušně, nakonec hrají Arsenalu stopeři různě po Evropě na docela obstojný úrovni

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám sledovat Bayer, ne tak kvůli Patrikovi (20 let fandím AS), ale kvůli Seoanemu.

Reagovat
andrew96
Reagovat
Rudnevs

Sympaťák a veľká stálica, ale tak vek asi nezastavíš…

Petersen tiež v lete asi skončí v SC a vraj by ho mohol chcieť Köln ako náhradníka.

Reagovat
andrew96

Zrovna v útoku se DSC nabízejí celkem zajímavé možnosti.

Jsem zvědav, jestli se Petersen ještě dokáže víc prosadit. Když Baumgart dokázal vzkřísít Modesteho...

Reagovat
Pablos

Co ten Ostrák v tom Kolínu vůbec nehraje né ? Že ho neposlali někam na hostovačku ...nebo poslali ? Nemám možná jen přehled..

Reagovat
db18

teď dostal 5 minut

Reagovat
Pablos

hmm dobrý

Reagovat
Rudnevs

Miesto Eberla príde Virkus.. také podivné riešenie. Najprv som si myslel, že ide len o dočasnú voľbu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele