Bundesliga - souhrn 25. kola: Leverkusen si udržuje náskok

08.03., 22:28, aktualizováno 10.03., 21:23
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Bayernu (© AFP)

Bayern Mnichov osmi góly roznesl Mainz a přiblížil se k vedoucímu Leverkusenu na rozdíl sedmi bodů. To platilo jen do nedělního večera, lídr zvládl souboj s Wolfsburgem.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:0

10.03.2024 19:30

Góly: 37. Nathan Tella, 86. Florian Wirtz

Fotbalisté Leverkusenu i s Patrikem Schickem v základní jedenáctce potvrdili pozici vedoucího mužstva Bundesligy, když ve 25. kole Bundesligy porazili Wolfsburg 2:0. Zápas jim výrazně usnadnilo vyloučení Moritze Jenze, který na hřišti nevydržel ani půl hodiny. Nabídnutou přesilovku využil krátce nato Nathan Tella, díky čemuž si svěřenci Xabiho Alonsa udrželi 10bodový náskok na druhý Bayern. Wolfsburg naopak čeká na vítězství v nejvyšší německé soutěži od poloviny prosince. Další z Čechů Adam Hložek nastoupil až v 90. minutě.

Die Werkself nepodali ve čtvrtek v Ázerbájdžánu ideální výkon a od vůbec první soutěžní porážky v sezoně je nakonec uchránil až zásah střídajícího Schicka z nastaveného času. Bayer se však rychle musel přeorientovat zpět na ligový kolotoč, kde ho čekal těžký oříšek. Na jeho senzační jízdě jej nyní čekali Vlci, kteří však z Leverkusenu už sedmkrát v řadě odjeli neporaženi. Ve čtyřech případech pak dokonce brali všechny body.

Lídr nejvyšší německé soutěže měl duel od začátku pod kontrolou, na první příležitost ale diváci v BayAreně museli čekat více než 20 minut. Florian Wirtz přebral krásnou přihrávku od Granita Xhaky do volného prostoru, čímž se zjevil zcela sám před bránou, prudkou ranou však nastřelil pouze bližší tyč. Do velkých potíží se Wolfsburg dostal o šest minut později, když Jenz podrazil před šestnáctkou Schicka, za což obdržel druhou žlutou kartu. Početní převahu poprvé Farmaceuti zužitkovali v 37. minutě, kdy se po centru Alejandra Grimalda trefil hlavou Tella. Krátce nato mohl přidat druhý gól po rohu Piero Hincapié, ale prudkou hlavičku pod břevno dokázal vytěsnit Koen Casteels.

Ve druhém dějství se hra značně uklidnila, přičemž Farmaceuti kontrolovali míč na svých kopačkách, aniž by hostující hráče pouštěli do střeleckých pozic. Sami mohli své vedení nad oslabeným sokem ještě zvýraznit. Sérii přihrávek na útočné polovině přerušil Xhaka přízemní střelou k pravé tyči, kterou musel vedle brány vytáhnout Casteels. V šanci se objevil i Jonas Hofmann, jehož nepříjemná rána donutila belgického brankáře složitému zákroku. Bayer se druhé trefy přeci jenom dočkal v závěru utkání, když se ujala střela o tyč v podání Wirtze.

Leverkusen tak protrhl dlouhé trápení s Wolfsburgem a svou Nemesis zdolal na domácí půdě poprvé od roku 2016. Jeho příštím soupeřem v cestě za vytouženým titulem bude 17. března Freiburg. Vlci o den dříve přivítají Augsburg.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 3:1

10.03.2024 17:30

Góly: 32. Robin Koch, 50. Junior Dina Ebimbe, 64. Mario Götze - 6. John Brooks

Fotbalisté Frankfurtu zvládli duel 25. kola německé Bundesligy, když svého tabulkového souseda z Hoffenheimu porazili 3:1. Zpočátku vyrovnaný duel výrazně ovlivnilo brzké vyloučení střelce úvodního gólu Johna Brookse, jelikož Američan musel opustit hřiště již po 22 minutách. Orli, kteří slavili 125. výročí založení klubu, početní výhodu využili ještě v první půli. Na otočce ve skóre se velkou měrou podílel Mario Götze, jenž si připsal gól a asistenci u vítězné trefy. V dresu poražených naskočil do zápasu v průběhu druhého poločasu David Jurásek. Pavel Kadeřábek naopak kvůli zranění v nominaci chyběl.

Hoffenheim po překvapivém triumfu v Dortmundu zvítězil i nad Brémami, a měl tak stále jen čtyřbodový odstup na šestou pohárovou příčku. Na ní figuroval právě Frankfurt, který si musel dávat pozor především na Maximiliana Beiera, jenž se na obou předchozích výhrách Hoffe podílel dvěma góly. Eintracht měl ale na modrobílé dobré vzpomínky, když je z posledních pěti vzájemných klání před vlastním publikem hned čtyřikrát porazil.

Tentokrát však nezačal vůbec dobře, když inkasoval už po šesti minutách hry. Hostům k tomu stačil první centr z rohového kopu, na který si naskočil Brooks a hlavičkou pod břevno nekompromisně poslal Hoffenheim do vedení. Vyrovnání měl na noze po fantastickém pasu Götzeho francouzský záložník Junior Dina Ebimbe, jehož pohotová střela prosvištěla kolem tyče. Hosté si duel výrazně zkomplikovali ve 22. minutě, kdy se ze hřiště po tvrdém faulu poroučel střelec prvního gólu Brooks. Orli početní převahu zužitkovali poměrně brzy. Ve 32. minutě se o vyrovnání postaral ranou z hranice pokutového území Robert Koch.

Eintracht překlopil zápas na svoji stranu zkraje druhého poločasu, kdy se po centru Götzeho prosadil hlavou Dina Ebimbe. Domácí talent měl další obrovskou příležitost krátce nato, ze středu hřiště však bránu přestřelil. V 64. minutě navýšil po rychlé kombinaci náskok Götze, jenž se přesnou ranou zapsal do statistik i jako střelec. Za dalších 14 minut přišla pro hostující tým jiná pohroma, jelikož byl po druhé žluté kartě vyloučen Ozan Kabak, čímž definitivně pohřbil naděje Hoffenheimu na bodový zisk.

Frankfurt zvítězil a upevnil si šestou příčku. Příští utkání jej čeká 17. března v Dortmundu, Hoffe vyzve o den dříve Stuttgart.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - SC Freiburg 1:2

10.03.2024 15:30

Góly: 62. Ivan Ordec - 36. Maximilian Eggestein, 53. Michael Gregoritsch

Fotbalisté Freiburgu porazili ve 25. kole Bundesligy Bochum na jejím stadionu 2:1. Vyrovnaná první půle mnoho příležitostí nenabídla, nicméně přesný volej Maximiliana Eggesteina po přihrávce Michaela Gregoritsche ze 36. minuty nastartoval o to zajímavější druhý poločas, v němž nakonec rozhodla hlavička rakouského dlouhána. Bádenský celek po páté výhře v řadě nad Blau-Weiss poskočil na osmou příčku v tabulce a stále může bojovat o působení v Evropě pro příští sezonu.

Nedávné ligové výkony sice dostaly Freiburg až na hranici první poloviny tabulky, hostující celek však nacházel útěchu na evropské scéně. Po vyřazení Lens skvěle nakročil také do dvojzápasu s West Hamem, který na své půdě porazil 1:0. Nyní jej čekal výlet do Bochumi, která uzavírala velmi těsný peloton týmů mimo nejhorší trojku soutěže.

Utkání začalo v mírnějším tempu, když ani na jedné straně nevedla postupná kombinace k ohrožení prostoru mezi třemi tyčemi, a tak se Keven Schlotterbeck odhodlal k dalekonosné ráně. Noah Atubolu byl ovšem připraven a zasáhl. Povedená akce bádenského celku přišla až ve 36. minutě, kdy Gregoritsch našel ve vápně Eggesteina, jenž se opřel do voleje a s přispěním levé tyče poslal hosty do vedení. V závěru poločasu mohl vyrovnat Ivan Orděc, pokus hlavou však namířil jen do míst, kde se nacházel Atubolu.

Ve druhé půli hráči Freiburgu nenechali své fanoušky čekat na šanci dlouho. V 53. minutě totiž do vápna doputoval centr ze strany, na který si naskočil Gregoritsch a přesnou hlavičkou k tyči zvýšil náskok hostů. Po necelých 10 minutách ovšem přišla kontaktní branka, o níž se po rohovém kopu postaral Orděc. Domácí se snažili o vyrovnání, ale volej Goncala Paciencia mířený nad břevno úspěch nepřinesl. V závěru se do dobré příležitosti hlavou vyšplhal Schlotterbeck, nicméně i tento pokus skončil nad horní tyčí.

Freiburg tedy pokračoval ve výborné bilanci ve vzájemných duelech a s modrobílými uspěl už popáté v řadě. V příštím kole pak 17. března vyzve lídra z Leverkusenu. Bochum o den dříve změří síly s Mohučí.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 1:2

09.03.2024 18:30

Góly: 70. Justin Njinmah - 21. Donyell Malen, 38. Jadon Sancho

Hráči Borussie Dortmund si ve 25. kole německé Bundesligy poradili s Werderem Brémy 2:1. K vítězství hosty nasměrovaly trefy Donyella Malena a Jadona Sancha z prvního poločasu. Další průběh zápasu výrazně ovlivnila červená karta pro Marcela Sabitzera, kvůli které hosté sáhli do druhé půle po defenzivnější taktice, která BVB dovedla k výhře navzdory snížení ze 70. minuty. Brankář Jiří Pavlenka v bráně domácích opět chyběl, naposledy se v bundesligovém klání představil na začátku října.

Předešlý ligový duel ukázal Borussii několik pozitiv. Jednim z nich byl Alexander Meyer, jenž dokázal nahradit zraněnou brankářskou jedničku. Kvalitní hrou se prezentoval také Karim Adeyemi, který se po zranění vrátil do základní sestavy náramným vítězným gólem. O další body se chtěli černožlutí pokusit v Brémách, kam se poprvé v dresu BVB přijel podívat odchovanec Werderu a nejlepší střelec loňské sezony Bundesligy Niklas Füllkrug.

Do sestavy černožlutých se i přes výborný výkon Meyera v minulém kole vrátila klubová jednička Gregor Kobel. Jako první švýcarského gólmana otestoval Marvin Ducksch, jeho lob však mířil přímo doprostřed brány. První gól ale padl do brány Michaela Zetterera. Nejprve sice vyrazil střelu Juliana Brandta, na akrobatickou dorážku Malena, jenž mu prošla mezi nohama, už neměl nárok. Namlsaným útočníkům Borussie ale pouze jeden gól nestačil. Sancho v 38. minutě famózně přešel přes stopera Juliana Malatiniho a zblízka překonal domácího brankáře. Jedinou kaňkou na jinak skvělém poločasu Dortmundu byla červená karta pro Sabitzera po ošklivém faulu na jednoho z protihráčů.

Druhé dějství, jenž hosté odehráli ve formaci s pěti obránci, se neslo ve znamení pevné defenzivy. Střídající Mats Hummels zpevnil obrannou linii a pomohl kolegům eliminovat hrotové útočníky domácích. I tak se ale v 70. minutě přímo před Kobelem objevil Justin Njinmah, který se po Duckschově přihrávce nemýlil a vykřesal Brémám jiskřičku naděje. Vybojovat remízový bod měl možnost Mitchell Weiser, jenž se dostal k odraženému balonu po standardní situaci, jeho pokus však zblokoval jeden z domácích obránců.

Borussia si tak z vyhroceného utkání v Brémách odvezla tři body. Další zápas Werder čeká 16. března proti Unionu, Dortmund o den později vyzve Frankfurt.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 8:1

09.03.2024 15:30

Góly: 13. Harry Kane, 19. Leon Goretzka, 45+7. Harry Kane, 47. Thomas Müller, 61. Jamal Musiala, 66. Serge Gnabry, 70. Harry Kane, 90+2. Leon Goretzka - 31. Nadiem Amiri

Bayern proměnil domácí duel 25. kola Bundesligy v exhibici a porazil Mohuč 8:1. Třemi góly se podílel na jednoznačném vítězství Harry Kane, jenž se stal prvním hráčem v historii soutěže, který ve své debutové sezoně vsítil čtyři ligové hattricky. Pro Die Nullfünfer není debakl z Allianz Areny ničím novým, na tomto stadionu totiž padli sedmkrát za sebou, z toho pětkrát inkasovali minimálně pět branek.

Bayern zvládl v Lize mistrů odvetu s Laziem a nadále byl ve hře o ušatý pohár. V Bundeslize ovšem jeho titulové šance dostaly další trhliny. Zatímco Leverkusen v minulém kole bez problémů porazil Kolín, Mnichovští jen remizovali ve Freiburgu a jejich odstup na čelo se zvýšil na 10 bodů. Mohuč ale patřila pro Bavory v Allianz Areně mezi oblíbené soupeře, když ji šestkrát v řadě porazili a z toho hned pětkrát minimálně tříbrankovým rozdílem.

Ani v úvodu střetnutí nic nenasvědčovalo tomu, že by se fotbalisté Mohuče měli této nelichotivé sérii vzepřít. Thomas Müller vysunul Jamala Musialu, ten přihrál míč do druhé vlny osamocenému Kaneovi, jenž jej pohodlně doklepl do odkryté branky. Po faulu na Müllera rozehrál bleskurychle standardní situaci Joshua Kimmich. Německý defenzivní záložník našel hlavu Kanea, který hlavičkoval pouze do tyče. Balon se nicméně odrazil k Leonu Goretzkovi, a ten jej již doklepl mimo dosah bezmocného Robina Zentnera.

Ve 31. minutě se k exekuci přímého kopu postavil hostující Nadiem Amiri, který po jemném přiťuknutí spoluhráče roztrhal pavučiny v pravé šibenici. V nastaveném čase první půle si na dalekonosný pas z hloubi pole z kopačky Goretzky naběhl Kane a kolem nohou Zentnera vrátil Bayernu komfort dvougólového vedení.

Prakticky ihned po návratu na travnatou plochu se Musiala pohotovou zasekávačkou zbavil svého strážce a naservíroval balon Müllerovi, který už měl úlohu jednoduchou. Hostující defenziva následně propadla ve středu pole. Z toho těžil Kane, jenž milimetrově přesným křižným pasem vybídl ke skórování aktivního Musialu, a ten obstřelil Zentnera.

Gólový koncert v Allianz Areně však nebyl ani zdaleka u konce a úspěšný návrat po zranění mohl slavit Serge Gnabry. Německý křídelník předvedl svoje nesporné technické kvality a patičkou dopravil míč na místo určení. Vzápětí se po rohovém kopu prosadil hlavou opět Kane a 30. ligovou trefou stvrdil debakl Die Nullfünfer. Konečný stav ještě v nastaveném čase upravil po centru Kimmicha Goretzka.

Bayern si tak s Mohučí poradil a do tabulky si připsal tři body. Další zápas jej čeká 16. března v Darmstadtu, Die Nullfünfer ve stejný den vyzvou Bochum.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SV Darmstadt 2:0

09.03.2024 15:30

Góly: 3. Thomas Isherwood (vl.), 50. Christoph Baumgartner

Lipsko zvítězilo ve 25. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Darmstadtem 2:0. Nešťastný návrat do základní sestavy hostů zažil ve svém prvním soutěžním utkání v novém roce urostlý švédský obránce Thomas Isherwood, jenž si už ve třetí minutě srazil prudký centr ze strany do vlastní brány. Die Lilien tak natáhli svou rekordně dlouhou ligovou sérii bez vítězství již na 18 zápasů a zůstali na samém dně tabulky.

Darmstadt v minulém duelu schytal od Augsburgu šest gólů a nadále platil za hlavního kandidáta na sestup. Poslední tříbodový úspěch slavil v sedmém kole a nacházel se na úplném dně tabulky. V Lipsku navíc jeho šance na stáhnutí čtyřbodového manka na barážovou příčku nebyly vysoké. Býci sice měli v nohách nedávný těžký zápas v Madridu, v boji o první čtyřku si však ztrátu nemohli dovolit.

Smolný start do prvního utkání v novém roce zažil obránce hostů Isherwood, jenž si ve snaze pokrýt nabíhajícího hráče srazil razantní centr Davida Rauma do vlastní sítě. Po půlhodině hry se k nadějnému zakončení dostal Xavi Simons, špatné postavení gólmana ovšem dokázal pohotovým blokem zalepit obránce Christoph Klarer. Ve 40. minutě prošel Eljif Elmas velmi hladce defenzivou soupeře, přízemní zakončení však postrádalo razanci.

Po změně stran se naopak tvrdou ranou k levé tyči prosadil Christoph Baumgartner a poslal Býky do dvoubrankového trháku. Odpověď měl v 66. minutě na kopačkách Oscar Vilhelmsson, razantní střelu však poslal přímo na připraveného gólmana. Na další nebezpečnou akci se již hráči Darmstadtu nezmohli a zbytek zápasu naopak strávili zejména kolem vlastního vápna.

Lipsko si tak připsalo do tabulky očekávané tři body. Další duel jej čeká 15. března v Kolíně nad Rýnem, Darmstadt bude o den později hostit Bayern.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 3:3

09.03.2024 15:30

Góly: 32. Franck Honorat, 71. Robin Hack, 73. Robin Hack - 7. Faride Alidou, 64. Faride Alidou, 79. Damion Downs

Mönchengladbach remizoval v Rheinland derby v rámci 25. kola Bundesligy s Kolínem nad Rýnem 3:3. V na góly bohatém utkání se do hlavní role pasoval Robin Hack, který se dostal na hřiště v 71. minutě. Nejprve smazal jednogólový deficit a o pár desítek vteřin později dokonce přiřknul domácím vedení. Borussia se však ani tak ze tří bodů nakonec neradovala, jelikož v 79. minutě stanovil konečnou podobu výsledku premiérovým zásahem v Bundeslize Damion Downs. Tomáš Čvančara opět nenastoupil kvůli zranění.

Sobotní odpoledne svedlo v Mönchengladbachu ke střetu dva celky s velmi bídnými formami. Domácí fotbalisté z předchozích sedmi zápasů dokázali zvítězit pouze jednou, přičemž v minulém kole remizovali s předposlední Mohučí. Kolín na tom byl ještě o poznání hůře, jelikož byl namočený v bitvě o záchranu a čtyři po sobě jdoucí duely bez zisku tří bodů mu vůbec v tomto boji nepomáhaly.

Do Rheinland derby vstoupili ale mnohem lépe právě Kozlové, když se v sedmé minutě dostal do vápna Faride Alidou a vypálil téměř z úrovně brankové čáry. Velké chyby se však dopustil gólman Moritz Nicolas, který stál příliš daleko od přední tyče a míč si pouze vrazil do vlastní sítě. Záhy se na druhé straně naopak blýskl Marvin Schwäbe, jenž konečky prstů vytáhl na brankovou konstrukci dalekonosnou ránu Floriana Neuhause. Ve 32. minutě ovšem domácí zachytili rozehrávku Kolína a balon rychle přesunuli na nabíhajícího Francka Honorata, který ranou na bližší tyč srovnal.

Velmi blízko obratu byl krátce po změně stran Florian Neuhaus, jenž po narážečce s Jordanem Siebatcheuem nastřelil z hranice brankoviště pouze tyč. V 64. minutě to však byl i přes mírnou převahu domácích opět Alidou, který posunul skóre utkání, když po přímém kopu hlavičkoval k levé tyči. Pak ovšem přišlo šťastné střídání Gerarda Seoaneho. Ani ne minutu po nástupu na trávník totiž hlavičkoval ze stejného prostoru jako před chvílí Alidou na druhé straně Hack a opět přesně do míst, kam gólman nedosáhl.

Snový start navíc stvrdil 25letý útočník už o dvě minuty později, kdy z hrany vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě a poprvé poslal Gladbach do vedení. Ani tím ale atraktivní pasáž neskončila, v 79. minutě srovnal po čtyřech minutách na hřišti ranou mezi nohama gólmana Downs, a určil tak konečný stav 3:3.

Vyrovnaná bitva dvou trápících se celků tak nakonec vítěze nepoznala. Gladbach sehraje další ligový zápas 16. března, kdy se střetne s Heidenheimem. Kolín změří o den dříve síly s Lipskem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Heidenheim 1:0

09.03.2024 15:30

Góly: 22. Jeffrey Gouweleeuw

Augsburg porazil na domácím hřišti v rámci 25. kola německé Bundesligy svého tabulkového souseda z Heidenheimu poměrem 1:0. Bavorskému celku, jenž se v minulém kole gólově rozparádil na hřišti Darmstadtu, tentokrát k triumfu nad nováčkem soutěže stačila jediná branka. O tu se ve 22. minutě postaral nizozemský obránce Jeffrey Gouweleeuw, který v nejvyšší německé soutěži zaznamenal první úspěšný zásah od dubna roku 2022.

Augsburg se v posledních dvou utkáních herně zlepšil, což vedlo ke dvěma vítězstvím v řadě. Především minulý zápas vyšel Bavorům na jedničku, když porazili Darmstadt na jeho půdě vysoko 6:0. Rozjetou ofenzivu soupeře chtěl zastavit Heidenheim, který zejména na konci prosince nepředváděl vůbec špatné výkony, nicméně z předešlých osmi duelů vytěžil pouze jednu výhru.

Ke zlepšení této nelichotivé bilance hosty v 11. minutě málem přiblížil Jan-Niklas Beste. Německý útočník se pohotově opřel do odraženého míče, jenže zdařilý pokus zneškodnil ještě lepším zákrokem Finn Dahmen. Následně začal diktovat tempo hry Augsburg, jeho pomalá kombinace ale k pořádné šanci dlouho nevedla. Fuggerstädter si tak museli k úvodní trefě pomoci standardní situací. Arne Maier ve 22. minutě oslovil vysokým centrem od rohového praporku Gouweleeuwa, jenž usměrnil padající míč přesně k tyči. Po půlhodině zápasu mohl zvýšit rozdíl skóre Rubén Vargas, z dobré pozice však o kousek minul.

Přestože se Heidenheim po změně stran pokoušel vrátit do utkání a častěji držel balon na kopačkách, nebezpečněji nadále působili domácí. To v 67. minutě potvrdil levý bek Iago, který se z ostrého úhlu pokusil překonat Kevina Müllera. Zkušený gólman ovšem předvedl výtečný zákrok a vyškrábl Brazilcovu ránu na břevno. Nováček soutěže sice v závěru zvýšil střeleckou kadenci, k větší příležitosti než nepřesné pumelici Floriana Picka zpoza šestnáctky se však nedostal.

Augsburg tak domácí duel zvládl a připsal si tři body. Oba celky mají na programu další ligové klání 16. března. Bavoři se střetnou s Wolfsburgem, Heidenheim změří síly s Gladbachem.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Union Berlín 2:0

08.03.2024 20:30

Góly: 19. Serhou Guirassy, 65. Chris Führich

Fotbalisté Stuttgartu porazili ve 25. kole Bundesligy před vlastními fanoušky Union Berlín 2:0. Rozhodující trefu si připsal v 19. minutě Serhou Guirassy, který svým 21. gólem v sezoně snížil v tabulce ligových kanonýrů manko na vedoucího Harryho Kanea na šest branek. Kromě střeleckého souboje těchto mužů docházelo mezi Bayernem a Šváby k přetahované i v celém bundesligovém pelotonu, v němž se domácí přiblížili průběžně druhým Bavorům na rozdíl jediného bodu. Porážce Die Eisernen nezabránil ani Alex Král, jenž se dostal na trávník v 66. minutě.

Výborná ligová forma Stuttgartu stále neutuchala a Švábové byli na cestě k účasti v Lize mistrů. Díky šesti ligovým zápasům v řadě bez porážky se totiž nacházeli na třetí příčce se sedmibodovým náskokem na páté Lipsko. Do města automobilů tentokrát zavítal Union, který se sice zlepšenými výkony vysoukal ze sestupového pásma, v předchozích dvou duelech se mu však naplno bodovat nepovedlo.

Přesto to byli hosté, kdo jako první zahrozil. Za dlouhým nákopem za obranu vyrazil Yorbe Vertessen, tělem odstavil dotírajícího obránce a pohotově zakončil. Mířil však mimo. Vzápětí se do toho opřel také Stuttgart a několika pohlednými kombinacemi v úvodní desetiminutovce zamotal soupeřovým obráncům hlavy, žádnou z nich ale nedotáhl do gólové tečky. Tu mohl na druhé straně napsat po chybě v domácí rozehrávce András Schäfer, jeho pohotový pokus nicméně zneškodnil Frederik Rönnow. Na tahu tak opět byl favorit duelu a v 19. minutě se konečně urodilo. Atakan Karazor povedenou kolmicí vysunul Guirassyho, jenž tvrdou ranou k zadní tyči otevřel skóre.

I po návratu ze šaten působili živějším dojmem hráči v bílých dresech a v 65. minutě se jim podařilo svůj gólový polštář zdvojnásobit. Nepovedený odkop Unionu skončil u kopaček Chrise Führicha, jenž si potáhl míč do šestnáctky a nechytatelným obstřelem na zadní tyč zvýšil. Šance hostů, které už tak nebyly vysoké, srazil na úplné minimum Schäfer, jenž několik minut po brance na 2:0 zasáhl spodkem kopačky koleno Joshi Vagnomana a předčasně zamířil do sprch. Sám postižený pak na prahu závěrečné desetiminutovky zkusil svou slabší levačkou pozornost Rönnowa, ten byl ovšem na jeho nepříjemný pokus připraven.

Švábové přesto dokráčeli bez větších potíží k zisku všech bodů. V příštím kole se utkají 16. března s Hoffenheimem, Union změří tentýž den síly s Brémami.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
25
21
4
0
63 : 16
67
2
Bayern Mnichov
25
18
3
4
73 : 29
57
3
VfB Stuttgart
25
17
2
6
57 : 31
53
4
Borussia Dortmund
25
13
8
4
50 : 31
47
5
RB Lipsko
25
14
4
7
55 : 31
46
6
Eintracht Frankfurt
25
10
10
5
41 : 32
40
7
TSG Hoffenheim
25
9
6
10
44 : 47
33
8
SC Freiburg
25
9
6
10
34 : 45
33
9
FC Augsburg
25
8
8
9
40 : 41
32
10
Werder Brémy
25
8
6
11
34 : 39
30
11
1. FC Heidenheim
25
7
7
11
34 : 43
28
12
Borussia Mönchengladbach
25
6
9
10
45 : 49
27
13
VfL Wolfsburg
25
6
7
12
30 : 41
25
14
Union Berlín
25
7
4
14
23 : 41
25
15
VfL Bochum
25
5
10
10
30 : 52
25
16
1. FC Köln
25
3
9
13
19 : 42
18
17
1. FSV Mainz 05
25
2
10
13
20 : 46
16
18
SV Darmstadt
25
2
7
16
24 : 60
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
MoonKnight

Nová smlouva pro Tuchela na 5 let !! Konečně si to sedá a Tuchel napravuje tu zkázu po Julianovi a Hansim

Reagovat
eder

Reagovat
Unai

Reagovat
Psy_cho

Ne, dávat mu smlouvu vždy na 1-2 měsíce.

Reagovat
Werkrider

Nebo od zápasu k zápasu.

Reagovat
Psy_cho

Ještě lepí, ale prodlouženi smlouvy jen při výhře.

Reagovat
Pat26

Ono si to sedlo, protože jsou všichni spokojení že v Bayernu končí...

Reagovat
NefandimCesku

Bajern Mňůšen ligu nemá nárok vyhrát. Bajern Mňůšen prohraje.

Reagovat
DidusIneptus

Nauč se mluvit a hlavně psát.

Reagovat
NefandimCesku

Fc Bajern Bajern Mňůšen dojče pica. Ole

Reagovat
DidusIneptus

A to je jaká řeč?

Reagovat
godwood

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Breze

Nevidel som zápas, mal Kane nejaké nábehy za obranu?

Reagovat
fenixLFC

ma hodnotenie iba 8,4 takze stopro nie

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Kincl

Už ho smazali

Reagovat
Jardman

Po prihravce od Goretzky si nabíhal za obranu

Reagovat
NefandimCesku

První a poslední. Lewandowski by udelalv takovém zápase aspoň 10 náběhů.

Reagovat
Jardman

V pořádku, pokud mu to střílí, tak mu to můžeš odpustit.

Reagovat
Maximm9

Bylo mi jasny, ze jsi jeden a ten samy clovek, co tady par dni pindal na Kane a dneska tady predvadis dalsi cirkus. To te opravdu bavi psat sracky a zakladat si ucty ?

Reagovat
Jardman

Reagovat
godwood

Reagovat
NefandimCesku

Měl jeden. Víc ne.

Reagovat
celeb

Datum registrace: 7.3.2024

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Psy_cho

Ne, nepopoběh za celý zápas ani metr a góly dal jen se štěstím, když se to od něj odrazilo se štěstím do branky. Vlastně hráč bez vlivu na tým ...

P.S. Ještěže si to nemyslí vedení FCB co někteří joudové zde.

Reagovat
Breze

Zjavne si moj koment vobec nepochopil.

Reagovat
Psy_cho

Pochopil, proto jsem ti odpověděl ve stejném duchu. Vlastně nic nehrál, protože nemá ty náběhy ... jen tři branky a dvě nahrávky na branky, ale bez náběhů to není útočník.

Reagovat
Jardman

Co tam litalo za nesmyslný balony? Supa Baya

Reagovat
Müllered

Reagovat
Mönchengladbach

Dnes Bayern bohužel fakticky za čtyři body, neboť tímto výsledkem téměř dohnal ztrátu v rozdílu celkového skóre, kterou měl na Leverkusen, jež je určující při rovnosti bodů.

Reagovat
Werkrider

Je to tak. Zatím ale máme gól k dobru, ale tohle byl masakr.

Reagovat
Losinho

Pokud byste měli ztrácet tak moc, že se na vás Bayern dotáhne, tak už tou dobou bude skóre silně na jeho straně.

Ale to se snad nestane.

Reagovat
Müllered

Je skvělé vidět hráče se zase bavit fotbalem, ten tým má sílu. Od oznámení konce Tuchela se ten tým zbavil okovů. Byla by chyba se zbavit hráčů jako MdL, Leon, Joshua, stále mají co nabídnout.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Heresy

Reagovat
vladino10

Na druhej strane ta záloha s kimmichom nefungovala, za jeho presun na RB ma tuchel palec hore. Obrana stále zraniteľná, ale tak to bolo aj za hansiho, aspoň ten útok posledná dva zápasy ide

Reagovat
DidusIneptus

Bayeru klesá forma, Bayernu forma roste. Tak kdo bude nakonec mistrem? A co trenér Tuchel?? Ještě si ho tam rádi nechají

Reagovat
andrew96

Vedení 2:0. Sice červená, ale Brémy slabé. Pohoda, klídek?

Nene, lepší je skrze střídání vybrakovat ofenzívu, aby se nakonec nejútočnějším záložníkem stal Özcan (je to DM!). Místo pokračování v dobrém výkonu a snaze dál držet míč je z toho statické, autobusové 5-3-1, v němž postupně mizí propojky do útoku (Malen, Brandt, Sancho), každá z nich navíc brejková. Rozhýbat to má teda Adeyemi, který to dostává do noh... pardon, na hlavu, jako by tam pořád stál Füllkrug.

Otřesný výkon. Ale bohužel není první. Opakuje se to pořád.

Terzic ven!

Reagovat
DidusIneptus

Ponocná smečka vlků. Žádná dravost typická pro šelmy. Žádná hladovost.

Reagovat
$dolar$

Kazdej tym, kterej o nic nehraje, by to mel Bayeru pustit. Nevidim jedinej duvod, proc se snazit. Bayern kurvi ligu.

Reagovat
Pablos

Proč ani zmínka o Černém, když u Mchdlbchlbachu je, že Čvančara je např. zraněný

Reagovat
andrew96

Saarbrücken-Gladbach je asi souzeno odehrát za deště. Trávník opět kvalitka, to by stálo za nějakou investigativu, kdo může za šméčko s odvodněním. Ostuda pro město i klub.

Jinak bych i přál outsiderovi, ale Saarbrücken celkem prasí a na druhou stranu simuluje. To není zas tak sympatický mančaft.

Alespoň ultras v topu. A to na obou stranách.

Reagovat
andrew96

Tvl...

Reagovat
Rudnevs

No úprimne, nie som z toho nadšený.. páčilo sa mi, že vyradili Bayern, príbeh outsidera etc., ale keď už idú protí tímu, ktorému by človek ten postup aj prial, tak ma tá ich hra začala vytáčať. Ako vravíš, s futbalovosťou to veľa spoločného nemalo, hru tvoril v podstate iba Gladbach a ten ich trávnik bez odtokov v daždi to súperovi tiež riadne sťažoval.

Proti Lauternu to ešte asi dajú, ale vo finále si s nimi snáď Leverkusen poradí. Na to, aby bol v pohári “pekný príbeh”, stačí, že to po x rokoch vyhrá niekto iný než Bayern, Dortmund či Lipsko, nemusia to vyhrať hneď takíto sedláci

Reagovat
andrew96

Naštěstí se už konečně nebude hrát v Saarbrückenu. Na Betze to bude velkolepé a věřím, že fans Lautern dotlačí k postupu.

Přál bych si finále Lautern-Fortuna, pořád mně v hlavě znějí jejich chorály z postupů do SF. Ale reálně to asi bude Lautern-Leverkusen.

Takže momentálně to nejvíc přeji 1. FCK.

Reagovat
andrew96

Aha, tak zase v té díře. Fuck.

Reagovat
Rudnevs

No asi tak Hrať v Borussia-Parku, tak ich Gladbach sfúkne, ale pravidlo je také, že treťoligisti a amatéri musia hrať vždy doma, práve vďaka tomu, aby boli takéto prekvapenia možné. Akurát v prípade Saarbrückenu je to fakt trošku nefér, pretože tam majú oranisko bez kanálov, ktoré nahráva ich deštruktívnemu futbalu. A som si istý, že tam porazia aj Lautern. Našťastie finále sa hrá v Berlíne a tam už to Leverkusen alebo Düsseldorf snáď dajú.

Reagovat
andrew96

Teď už si tím Lauternem nejem tak jistý. Ale zase bude to derby (byť prestižnější z pohledu Saarbrückenu), tak snad.

Reagovat
Rudnevs

Derby dvoch zakladajúcich členov bundesligy Ja úprimne verím viac Saarbrückenu. Jediná šanca, že to bude inak, je, že Lautern bude hrať rovnako hnusne a nebude im vadiť hrať na poli.

Reagovat
Martin9719

Právě si myslím, že proti Lauternu skončí už. Většinou to bývá tak, že absolutní outsider i třeba někde v Anglii v pohárech 1x - 2x postoupí přes jasného favorita, ale pak přijde řekněme lehčí soupeř a tam už ta motivace není taková. Záleží taky jestli Saar bude hrát znovu doma. Leverkusen to nemůže mít tak lehké ve finále. Ono ale i s tím Lauternem by to Bayer neměl tak složité. Pro atraktivnost jsem si myslel že bude finále Gladbach - Bayer a Gladbach tím při troše štěstí mohl zachránit sezonu, zvlášť když už jednou zvládli Leverkusen ubránit.

Reagovat
Rudnevs

No ja by som ten Saarbrücken už nepodceňoval, podľa mňa po Leverkusene favorit na pohár číslo 2 Jedine že by na nich platila práve ich vlastná medicína a Lautern bude hrať rovnako špinavo a deštruktívne ako oni.

Reagovat
Martin9719

Byla by ještě sranda mít finále Saar - Fortuna kdyby jim tam proti Werkself něco spadlo. Oni jsou v těch brejcích bych řekl docela dobří a pokud Bayer postaví něco jako Hložek - Borja a komplet obmění sestavu tak by mohli mít šanci. Mohla by potom být i nějaká dobrá dostupnost lístků, protože je otázka kolik lidí ze Sárska by potom přijelo na Olympstadion a zda by zaplnili svoji půlku. Saar nesleduji, ale chystám se teď na Dynamo - Saarbrücken 6.4. tak uvidím.

Reagovat
andrew96

Nepostaví, týmy berou DFB-Pokal vážně a Leverkusen není výjimkou.

Zajímavý point s lístky, ale i tak to zaplní, to by byl svátek pro celé Sársko. Takový návrat k fotbalové nezávislosti z 50. let, kdy mělo vlastní repre.

Reagovat
Martin9719

No koukám že město má 180 tisíc obyvatel a určitě by o to byl zájem z celého regionu, takže by to asi zmizelo i tak rychle.

Reagovat
Werkrider

To je tak 2x větší než Leverkusen

Reagovat
Werkrider

Blbě jsem tě přečetl, +/- stejné.

Reagovat
Martin9719

No na vás se taky teď člověk nedostane už pokud není členem.

Reagovat
Rudnevs

Saarbrücken je najmä hlavné mesto Saarlandu, ono sa to nezdá, ale na to, akí vidláci to na ihrisku sú, je to po Düsseldorfe druhé najväčšie mesto z tejto štvorice. Navyše je zakladajúci tím Bundesligy, na druhú stranu Saarsko je dosť nefutbalový štát a celkovo jeho pozícia v Nemecku je skôr braná ako taký trpaslík. Raz som niekde počul text nejakeho songu: “Erling Haaland - so groß wie Saarland.” Ale myslím, že zaplniť by to mohli.

Reagovat
Martin9719

Na druhou stranu fanoušci Lauternu ti by to tam zbořili dostat se do finále. Ať tak či tak, Fortuna to spíš nedá a když už by to finále mělo být jednoznačné tak by to mělo být zajímavé alespoň z fanouškovského hlediska.

Reagovat
Rudnevs

Dúfam, že Bayer na pohár šetriť hráčov nebude, na druhú stranu pri zranenom Bonifacovi a neschopnej českej dvojici teraz celkovo moc alternatív do toho útoku nemajú, čiže fakt by som sa nečudoval ani prekvapeniu, kebyže to vyhrá Fortuna alebo potom vo finále Saar. Zvlášť keď Bayer má proste tú povesť tímu, ktorý všetko na konci dojebe a nikdy nič nevyhrá.

Na Dyname som taktiež bol pár rokov dozadu a bol to pekný zážitok. Vtedy zrovna proti Fortune, keď Fortuna postupovala do BL.

Reagovat
Martin9719

Já jsem hledal atraktivního soupeře. Ideál byl Ulm i vzhledem k postavení v tabulce (a jsou to taky docela blázni), ale to byla ještě dost zima tak jsem to chtěl odložit na duben. Jako Bayer si to asi pohlídá už, zranění až na Boniface moc nemají a teď se vrátil klíčový muž zálohy Palacios. Uvidíme.

Reagovat
Rudnevs

Ten Boniface je ale podľa mňa kľúčová strata. Bez neho a s nim hrajú úplne inak. Schick a Hložek proste nefungujú, ten systém je stavaný na Bonifaca a Bayer sa môže len modliť, aby ešte prečkal ten mesiac (alebo koľko bude chýbať) bez toho, aby sa na nich Bayern dotiahol.

Prajem príjemnú zábavu na Dyname. Ono aj to mesto Dresden, hoc Ostblock , je na pohľad celkom pekné a po tom vybombovaní ho veľmi pekne prestavali. Tuším doteraz mám doma dva poháre od Feldschlößchen (vtedajší sponzor) a zapínaciu mikinu v žlto-čiernom sfarbení.

Reagovat
Martin9719

Já jsem tam právě jen projížděl jednou večer celým městem objížďku když byla zavřena dálnice od Berlína na Prahu, ale řekl bych že z takových detailů na ulici je právě taky cítit že jsi ještě v Ost Deutschland. Těším se spíš na příští sezonu, Dynamo to musí dát. Na Olympstadionu bude pak peklo a zároveň bude i hezký výjezd potom. Zároveň plánuji výjezdy s Herthou do Norimberka nebo Fürthu u nějž jsem donedávna nevěděl kde leží. Ve Fürthu je navíc skvělá dostupnost vstupenek.

Reagovat
Bayern +

Tvl, raz za svetelný rok sa dostane tím z 2. BL do finále a ty ideš fandiť koncernovemu klubu? Že ta hanba neplieska...

Reagovat
Bayern +

* 3. ligy

Reagovat
Rudnevs

Z Twitteru, komentár k trávniku Saarbrückenu:

Saarbrücken gegen Leverkusen in Berlin auf nem Toprasen statt auf Bauer Heinrichs überflutetem Kartoffelacker

Die werden 10 Dinger kassieren und jeden Pass viel zu hart treten weil die immer erwarten, dass der Ball nur die halbe Strecke schafft bevor ne random Quecke Pflanze das Ding abfängt

Reagovat
Bayern +

Saarbrucken vyradil Bayern, čiže jednoznačne to musí byť víťaz Pokalu

Reagovat
DidusIneptus

11.tym 3.ligy vyřadil v DFB Pokalu 12.tym bundesligy! O kom je řeč? Ano všichni už to víme - senzace roku 1. FC Saarbrücken! To co se včera dělo v Ludwigspark stadionu byl další ohromný zážitek pro příznivce 1.FCS! Gladbach byl herně jasně kvalitnější, dominantnější, vypadalo to, že si postup s přehledem vybojuje, ale jak je už dávno řečeno, že není pravidlem že vyhraje jasný favorit (všeobecně bráno), ale že fotbal nemá logiku a že ,,je to kulatý ", tak to se včera opět potvrdilo. Saarbrücken se zázračně stal favoritem soutěže DFB Pokal a každý si to už uvědomuje. Brücken vyřadil Bayern, Frankfurt, Mönchengladbach a teď si brousí zuby na Kaiserslautern! A K'lautern? Bojí se!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele