Bundesliga souhrn - 31. kolo

02.05.2008, 22:36, aktualizováno 04.05.2008, 19:16
Komentáře a souhrny
Wolfsburg uhrál bod s Bayernem Mnichov, který si vítězství definitivně pojistil mistrovský titul. Duisburg přestřílel Leverkusen a dostal se z posledního místa.

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 0:0

02.05.2008 20:30

Góly: -

V duelu Dortmundu s Norimberkem k vidění branka nebyla a tak oba týmy berou po bodu. Ten hlavně pro hosty nic neřeší, jelikož stále zůstávají na sestupových pozicích, naopak BVB potvrdilo svou pozici v "zemi nikoho".

Prvních dvacet minut patřilo hostům. Jejich největší šanci měl už ve čtvrté minutě český dlouhán Jan Koller, který po Vittekově centru hlavou orazítkoval z horní strany břevno. Borussia se dostala ke slovu až ve 25. minutě, kdy se po vybídnutí Tingy řítil sám na hostující branku Alex Frei, který si ale vylámal zuby na Klewerovi. Poté to zkoušel Petrič, z přímého kopu se ale neprosadil. Pět minut před pauzou centroval Saenko a Koller se opět dostal k relativně nebezpečné hlavičce, mladík Marcel Höttecke ale s přehledem vyrazil. Na druhé straně ještě střílel Kringe, leč také bez větší odezvy.

Po přestávce začali aktivitou hýřit domácí. V 51. minutě nejprve pálil Blaszczykowski, Klewer vyrazil na rohový kop. Ten zahrál Frei na Kringeho, jenž hlavičkou sice již překonal Klewera, na brankové čáře ale situaci z pohledu Norimberku zachránil Jan Koller. O dvě minuty později hlavičkoval aktivní Frei, tentokrát šel jeho pokus nad. V 55. minutě udělal v domácí obraně závan opět Koller, Vittek ale z jeho práce nic nevytěžil.

Nejblíže ke gólu byli hosté v minutě s pořadovým číslem 59. Koller s Mintálem zamotali hlavu domácí obraně, Kovač chtěl míč uklidit na roh, měl ale štěstí v neštěstí, když "odkopem" trefil spojnici břevna a tyče vlastní branky. V 72. minutě šel podruhé sám na Klewera Frei, střelu mezi nohy ale hostující brankář vystihl a šance opět zůstala nevyužita. O deset minut později prodloužl Galásek roh, míč už se před prázdnou brankou snášel na Kollerovu hlavu, míč ale na poslední chvíli vyškrábl do bezpečí Höttecke a více šancí už diváci v Dortmundu neviděli.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - VfL Bochum 2:0

03.05.2008 15:30

Góly: 70. Andre Mijatović, 90. Jonas Kamper

Arminia Bielefeld prolomila bochumskou kletbu a v boji proti svému sedmému sestupu získala cenné tři body. Svým prvním vítězstvím nad Bochumí od roku 1997 si zařídila slibnou pozici v závěrečném finiši této sezóny. Vzhledem k tomu, že jí čekají ještě zápasy v Mnichově a Stuttgartu, bylo získání těchto bodů velmi důležité.

O vítězné góly se postarali v 70. minutě obránce andre Mijatovič a Jonas Kemper v poslední minutě zápasu. Bochum naproti tomu vyhrála jen jednou v posledních devíti zápasech.

Kdo se domníval, že se Arminia pustí do hry od začátku po hlavě (se třemi útočníky), se mýlil. Domácí nevyvíjeli na soupeře žádný tlak. Teprve po čtvrt hodině se probrala a Wichniarek (14.) a Halfar (16.) měli své první šance. Tempo ale opět polevilo a hosté se ujali iniciativy. Ovšem střela z dálky Mimouna Azaougha a rychlý útok Joela Epalleho minutu před pauzou byly snad jediné pokusy bochumských hráčů.

Po výměně stran se zdálo, že se úroveň hry bude opakovat. Oba týmy hrály bez jakéhokoli nápadu. Především domácí se překvapivě útočně drželi zpátky. Byli to hosté, kteří měli na kopačce 1:0 v podobě kontru Stanislava Šestáka, který nastřelil tyč. O to byl překvapivější otvírací gól Andreje Mijatoviče, který dostal prodloužený přímý kop do malého vápna a hlavičkou překonal brankáře Rena. Bochumi se na oplátku podařilo v 76. minutě nastřelit jen další tyč. V poslední minutě pak potvrdil vítězství domácích joker Jonas Kemper, který si v trestním území s Wichniarkem vyměnil párkrát míč, nechal za sebou dva bochumské obránce a ze sedmi metrů pak zprava poslal míč do levého rohu brány.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hannover 96 1:1

03.05.2008 15:30

Góly: 40. Halil Altintop - 8. Mike Hanke

Schalke se s Hannoverem rozešlo smírně po výsledku 1:1. Hosty poslal brzy do vedení Hanke, domácí stačili do přestávky zásluhou Altintopa vyrovnat, ve druhé půli ale už další branku nepřidali.

Utkání začalo z obou stran otevřeně, první šance přišla v sedmé minutě, kdy se Rakitič prodribroval až do střelecké pozice, Enke si s jeho střelou ale s přehledem poradil. Minutu nato měl hannoverský brankář navíc další důvod k radosti. Bruggink zahrával zprava přímý kop, jeho střílený centr lehce tečoval Mike Hanke a míč skončil ve vzdálenějším rohu branky – 0:1.

Schalke po inkasované brance naplno převzalo otěže zápasu do svých rukou. V 18. minutě centroval Rafinha, Kuranyi však hlavičkoval nepřesně. Poté udělali v hostující obraně průvah Kuranyi se Streitem, branku však nevytěžili. To se domácím povedlo až ve 40. minutě. Rakitič nahrál přímo do běhu Halilu Altintopovi, ten proběhl mezi Ismaelem a Vinciusem a sám před Enkem chladnokrevným dloubákem vyrovnal na 1:1. Tentýž stav trval i při odchodu mužstev do kabin.

Po změně stran domácí pokračovali v místy až drtivém tlaku. Kuranyi vybídl Rakitiče, toho ale díky včasnému vyběhnutí zpacifikoval Enke a z úhlu už se domácímu záložníkovi dorážka nepodařila. V 56. minutě pálil namlsaný Altintop, leč nepřesně. Vedení na stranu Hannoveru mohl strhnout Bruggink, chytrou střelou ale trefil jen levou tyč. Zanedlouho se na druhé straně dostal ke své oblíbené činnosti, tedy hlavičce, Kuranyi, mířil ale těsně vedle.

Chvíli nato zahrozili domácí opět ze vzduchu, Westermann ale po rohovém kopu mířil jen do míst, kde stál připravený Enke. Na druhé straně střílel opět Bruggink, tentokrát ale nad. Po něm si vedli podobně za domácí Kuranyi s Bordonem. Königsblauen tlačili a v hlavní roli byl Rafinha. Po jeho centrech hlavičkovali nepřesně Rakitič a Westermann, poté to brazilský obránce zkoušel sám z přímého kopu, ale také neuspěl a více už toho diváci v Gelsenkirchenu neviděli.

Schalke ztratilo kontakt s druhým Werderem, na týmy na čtvrtém a pátém místě ale má náskok čtyř bodů a v boji o Ligu mistrů drží všechny trumfy. Hannover se dostal přes Frankfurt na osmé místo a dohraje sezónu v naprostém klidu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Energie Cottbus 2:0

03.05.2008 15:30

Góly: 67. Markus Rosenberg, 79. Hugo Almeida

Utkání v Brémách překvapení nepřineslo. Domácí fotbalisté s přehledem kontrolovali hru a i díky sedmadvaceti vyslaným střelám zaslouženě zvítězili 2:0. Evidentní převahu Werderu potvrzuje i procentuální držení míče, které zcela jasně hovoří ve prospěch domácích. Schaafovy ovečky si tak upevnily druhou pozici v tabulce.

Chotěbuz dokázala za celé utkání vystřelit pouze čtyřikrát, přesto však v první půli držela nerozhodný stav. Brémy na soupeře vyrukovaly s tvrdým nápory již od 1. minuty, kdy Mesut Özil poprvé prověřil kvality chotěbuzského brankáře Tremmela. O dvě minuty později přestřelil branku brémský stoper Naldo. V 5. minutě pak znovu pálil mezi tyče Özil, trefil však pouze dobře postaveného Tremmela. V 9. minutě se o střelbu poprvé pokusili hosté, konkrétně Dennis Sörensen. Minuty nato přestřelil Ivan Klasnič z Werderu. Ve 12. minutě nepřekonal brankáře Daniel Jensen, jehož do šance vyslal Clemens Fritz, který sám v 18. minutě zklamal. V 22. minutě nezamířil mezi tyče ani Per Mertesacker, obránce Werderu Brém. Tentýž hráč se netrefil ani v minutě 26. O tři minuty později Tim Borowski z Brém vystřelil z voleje do prostoru, který střežil Tremmel. V 34. minutě se opět do akce dostal Borowski a tentokrát minul. Pět minut před koncem první půle neuspěli ani Klasnič s Boubacarem Sanogem a brémští hráči odcházeli i přes svou herní převahu do kabin zklamaní, kýženou branku se jim totiž vstřelit nepodařilo.

Do druhého poločasu vstoupila o něco lépe Chotěbuz, když v 54. minutě Stanislav Angelov poprvé v utkání zaměstnal nevyužitého Tima Wieseho. V 60. minutě na něj s neúspěšným pokusem chtěl navázat Ervin Skela, ale jeho rána byla zblokována. V 62. minutě znovu mezi tyče střílel aktivní Turek Mesut Özil. O čtyři minuty později vystřelil mimo Hugo Almeida. V 67. minutě se ale konečně mohli radovat brémští fanoušci. Švédský hrot Markus Rosenberg po centru Torstena Fringse propálil pravačkou dosud nepokořeného gólmana hostí. 1:0. Energie Chotěbuz na obdrženou branku zareagovala střídáním. Kouč Bojan Prasnikar poslal na trávník Rangelova, jímž nahradil Riviče. I přesto dále pokračoval tlak domácích. V 71. minutě znovu vystřelil Rosenberg, tentokráte si však Tremmel s jeho pokusem poradil. V 74. minutě střílel mezi tyče také Petri Pasanen, finský obránce Werderu . O čtyři minuty později kouč domácích Thomas Schaaf stáhnul z trávníku Fritze, jehož nahradil Patrickem Owomoyelou. A tah se zřejmě vyplatil. V 79. minutě totiž Tim Borowski z rohového kopu centroval míč do vápna, ten se odrazil k Hugo Almeidovi a Portugalec přesnou ranou zavěsil. 2:0. Poslední minuty se dohrávaly v pozvolnějším tempu. Za domácí ještě pálili Jansen s Rosenbergem, což ale na výsledku nic nezměnilo a Brémy dál kráčí cestou za Ligou mistrů, v níž by měly startovat i v příštím ročníku.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 4:1

03.05.2008 15:30

Góly: 3. Yildiray Baştürk, 6. Mario Gómez, 18. Yildiray Baştürk, 47. Cacau - 62. Ioannis Amanatidis

Úřadující německý mistr VfB Stuttgart využil svou šanci na kvalifikaci do Poháru UEFA a v domácím zápase proti Eintrachtu Frankfurt získal cenné tři body a prozatím poskočil na páté místo v tabulce.

Zdá se, že dosažení 45 bodů je pro Frankfurt přeci jen náročnější, než se zpočátku zdálo. Plánovaná odveta se nekonala, výsledek z úvodního zápasu proti Stuttgartu se opakoval. Eintracht opět prohrál 4:1 a mohl být rád, že inkasoval pouze čtyři góly.

Kanonádu domácích začal Yildiray Bastürk (3. a 18.), pokračoval Mario Gomez (6.) a dokončil Brazilec Cacau (47.). Svou gólovou smůlu po devíti zápasech pak prolomil Ioanis Amanatidis čestným gólem pro hosty v 62. minutě.

Ve vyprodané Gottlieb-Daimler Aréně se domácím povedl super začátek. Již po 129 vteřinách zařídil Bastürk z 18 metrů vedení Stuttgartu. Při tom využil Turek hrubé chyby Sotoriose Kyrgiakose, který si svůj začátek po delším zranění představoval určitě jinak. Při obranném pokusu chtěl míč hlavičkou odvrátit, ale nedostal míč pod svou kontrolu. Frankfurt se nestačil probudit a už inkasoval další gól. Obrana se dnes minula účinkem, Patrik Ochs ztratil míč v souboji s Bokem, který jej dopravil do trestného území Frankfurtu. Spycher se ještě snažil zachránit, ale míč místo toho skončil u Maria Gomeze, který svou šanci využil a zvýšil na 2:0. V 18. minutě přišla další rána. Bastürk se dnes pohyboval v obraně Eintrachtu, která spíš připomínala děravé síto, jak ryba ve vodě. Po spolupráci s Cacau a Gomézem zvýšil na 3:0 a připsal si první double v dresu Stuttgartu.

Spanilá jízda Stuttgartu pokračovala i po výměně stran. Bastürk uvolnil Da Silvu, který našel Cacaua a přihrál mu dvacet metrů před bránu. Ten se nerozmýšlel a nádhernou střelou z dálky rozvlnil síť za zády Markuse Prölla. Frankfurtu hrozil ošklivý debakl. Po hodině hry, kdy už byli domácí syti, se ke slovu dostali také hosté a po pěkné akci, kdy se Amanatidis po dvojité přihrávce s Fatonem Toskim dostal opět k míči a přehodil vyběhnuvšího gólmana Schäfera do prázdné sítě. Kapitán Eintrachtu tak prolomil svou gólovou smůlu po devíti zápasech.

Do konce zápasu si domácí zasloužený výsledek už udrželi. Zklamání v táboře Eintrachtu se nedalo přehlédnout. Svými výkony v posledních pěti zápasech se propadl do průměrnosti.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Karlsruher SC 3:1

03.05.2008 15:30

Góly: 25. Gojko Kačar, 31. Marko Pantelić, 87. Rudolf Skácel - 53. Edmond Kapllani

Hertha i s úroky oplatila Karlsruhe podzimní porážku. O vítězství, které bylo pro berlínský klub první po dlouhých osmi kolech, rozhodli v první půli během pěti minut Kačar s Panteličem, po přestávce sice snížil Kapllani, na konečných 3:1 ale upravil Skácel.

Bezmála 50 tisíc fanoušků na Olympiastadionu vidělo ofenzivní zápas hraný za přátelské atmosféry. Domácí fans přivítali své přátele z Karlsruhe transparentem "Spojení na věčnost". Obě jedenáctky se ale kamarádit příliš nechtěly a hrály aktivně od prvních minut. Nejprve zahrozili domácí, Kačarova hlavička ale šla nad. V 8. minutě zakombinovala trojice Ebert, Pantelič, Raffael, posledně jmenovaný ale pálil nepřesně. Poté se o slovo přihlásili také hosté. Obrovskou šanci spálil Hajnal, který po Iashviliho akci přestřelil poloprázdnou branku. Po čtvrthodině to zkoušel sám Iashvili, Drobného branku ale těsně minul.

Ve 25. minutě poslal dlouhý míč do pokutového území Friedrich, Miller nedokázal kulatý nesmysl zkrotit a Gojko Kačar vsítil do prázdné branky svůj první bundesligový gól – 1:0. O pět minut později už domácí vedli o dvě branky a prosadil se opět srbský hráč. Po Hajnalově ztrátě nahrál Marko Pantelič Ebertovi, ten obešel Millera, vrátil Panteličovi míč a pro nejlepšího střelce Berlíňanů už nebyl problém ho z malého vápna dopravit do branky – 2:0. Hertha byla při chuti, pět minut po druhé brance střílel opět Pantelič, jeho pěknou střelu ale neméně povedeným zákrokem vytěsnil Miller.

Po změně stran vyběhli na trávník hosté z Bádenska jako vyměnění. Po Hajnalově rohu hlavičkoval Kapllani, Drobný reflexivním zákrokem zachránil. V 52. minutě byl však i český brankář bezmocný. Na Iashviliho centr zleva si naběhl Edmond Kapllani a zblízka snížil na 2:1. Krátce poté pálil aktivní Iashvili, leč nepříliš přesně. Patnáct minut před koncem mohl domácí vedení pojistit Kačar, který ale po pěkné indiviální akci prováhal svou chvíli. Krátce po něm pálil Raffael, mířil ale těsně vedle levé tyče. Definitivu výsledku tak domácí dali až v 86. minutě. Mineiro našel Raffaela, ten obehrál Millera a z úhlu nastřelil jen tyč. Míč se však odrazil na kopačky Rudolfa Skácela a ten ho doklepl do branky. Poté ještě orazítkoval Hajnal hlavou břevno Drobného branky, na vítězství 3:1 ale nic změnit nedokázal.

Hertha i Karlsruhe zůstávají na svém – klub z hlavního města na dvanácté, KSC na desáté příčce. Oba týmy sezónu dohrají v poklidném středu tabulky.

Více informací k zápasu

Hansa Rostock - Hamburger SV 1:3

03.05.2008 15:30

Góly: 76. Joris Mathijsen (vl.) - 18. Ivica Olić, 27. Rafael van der Vaart, 51. Ivica Olić

Souboj 31. kola mezi Hansou Rostock a Hamburkem žádný nečekaný výsledek nepřinesl a hamburští si po sérii matných výkonů odvážejí tři body. Hansa zůstává na předposlední pozici a její sestup se zřejmě nezadržitelně blíží. Stejnou, čili čtvrtou pozici si uhájil i Hamburk a udělal tak výrazný krok kupředu za účastí v příštím ročníku Poháru UEFA a třeba i Ligy mistrů.

Třetí Schalke 04 totiž ztratilo dva body za domácí remízu s Hannoverem 96 a bodový odstup mezí ním a Hamburkem, respektive Stuttgartem, se zmenšil na čtyři body. Do konce zbývají tři kola a nikde není psáno, že Schalke svůj náskok uhlídá. Každopádně pro Hansu je další prohra krutou ranou, kterou už tým vedený Bojanem Prasnikarem nemusí rozdýchat. Pojďme se již podrobně podívat na průběh zmiňovaného utkání mezi domácím Rostockem a hosty z Hamburku, za nějž nastoupil i český reprezentant David Jarolím.

První akce patřila hostům. Ve 4. minutě donutil brankáře Hahnela zasahovat Bastian Reinhardt. Tři minuty po něm provětral hamburského strážce svatyně Rosta svou střelou Tobias Ragbeth. V 10. minutě pak hlavičkoval Gledson a po něm i jeho rostocký spoluhráč a nejlepší střelec Hansy, Enrico Kern. Ve 12. a 13. minutě se zase o branku pokoušeli Ivica Olič s Rafaelem van der Vaartem z Hamburku. V 18. minutě přišel gólový moment ze strany hostí. Pablo Guerrero z pravé strany hřiště našel svým povedeným centrem Ivicu Oliče a ten levačkou pohotově zakončil. 0:1. Dvě minuty po obdržené brance vypálil na Franka Rosta Junior Alvés Orestes. V 27. minutě už opět slavili hosté. Tentokrát centroval střelec první branky Ivica Olič a zakončoval kapitán van der Vaart. 0:2. V 31. minutě byla zblokována střela holandského střelce van der Vaarta. V 33. minutě se pokoušel o střelecké štěstí Fin Bartels z Rostocku. Minutu nato přestřelil bránu hyperaktivní Rafael van der Vaart. V 39. minutě se mezi tyče nedokázal trefit ani rostocký Cetkovič. Nic dalšího už se v první půli nepřihodilo, spokojenější odcházeli samozřejmě hosté z Hamburku.

Trenér Hansy Prasnikar zareagoval na nepříznivý vývoj utkání dvojitým střídáním. Po první půli se už na hřiště nepodívali Gledson s Bülow, kteří byli nahrazeni Shapourzadehem a Lukimyou-Mulongotim. Ani tento tah však domácím příliš nepomohl a už v 51. minutě slavili hosté z významného přístavního města třetí branku. A znovu se o ni postaral Chorvat Olič, kterému znovu přihrával rovněž výtečně hrající Rafael van der Vaart. 0:3. Pro Rostock už to vypadalo velmi špatně. V 54. minutě se alespoň pokusil zvrátit výsledek Hähnge svou nepříliš povedenou ránou. V 57. a 58. minutě pálili velmi nebezpečně hamburští Guerrero s van der Vaartem, brankář Hahnel si s jejich pokusy tentokráte poradil na výbornou. V 60. minutě pak znovu pálil Peruánec Gurrero a dvě minuty po něm také jeho holandský spoluhráč Nigel de Jong. O šest minut později na sebe nepřesným pokusem upozornil Tobias Rathgeb z Hansy Rostock. V 71. minutě se na trávník podíval jediný Slovák ve službách Hamburku, Mišo Brečko, jenž vystřídaůl Collina Benjamina a hned po svém nástupu vypálil na brankáře Hahnela. V 75. minutě znovu střílel hvězdný Rafa van der Vaart, ale nepřesně; stejně jako po něm Enrico Kern z týmu soupeře, jehož ránu si však do vlastní branky srazil Joris mMathijsen, díky čemuž Hansa snížila na 1:3. Žádná další zajímavá akce se už ale v Rostocku neudála a svěřenci trenéra Stevense si spokojeně odváží zasloužený tříbodový příděl.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:0

04.05.2008 17:00

Góly: -

Wolfsburg si po domácí remíze s Bayernem připsal na své konto jeden bod, a zůstává tak na sedmé pozici. Trenér Felix Magath po zápase, v němž hráli prim Vlci, neskrýval rozhořčení. Jeho svěřenci se trápili v koncovce, a tak Bayern neporazili. Šance na účast v Poháru UEFA se týmu z města automobilů nenávratně vzdaluje, naopak Bayern může pokračovat v oslavách mistrovského titulu.

První poločas vyzněl lépe pro Wolfsburg.Bayern měl titul už téměř jistý a jeho herní projev podle toho také vypadal. Naopak Vlci prokázali svou kvalitu. Uvidíme, zda se probojují do Poháru UEFA. V každém případě, první pětačtyřicetiminutovka patřila domácím. Do první akce utkání se dostal exteplický Edin Džeko, ale v šestnáctce minul. V 6. minutě se z velkého vápna netrefil mezi tři tyče ani José Ernesto Sosa z týmu hostí. V minutě 8. pak neuspěl ani domácí Christian Gentner, stejně jako o pět minut později wolfsburský kapitán Marcelinho. Minutu nato se neuchytila ani zblokovaná střela mnichovského kanonýra Toniho. V průběhu 19. minuty musel poprvé v zápase zasahovat Rensing z Bayernu. Jeho nesporné kvality prověřil Brazilec Marcelinho. Svěřenci trenéra Magatha pokračovali v náporu. V 22. minutě však minul brankové prostory i Sascha Riether. Minutu po něm mířila nad střela Daniela van Buytena, obránce Bayernu. V 25. minutě se neujaly střely wolfsburských Gentnera a Schäfera, obě byly zblokovány stopery Bayernu. Schäfer přestřelil bohužel pro domácí i v minutě 29. V 41. minutě nenaložil se svou šanci nejlépe ani Edin Džeko. Poslední akce poločasu se zrodila dvě minuty před koncem regulérní hrací doby, a na jejím konci stál opět agilní Marcelinho.

Tentýž hráč šikovně zaměstnal po spolupráci s Džekem Rensinga i pět minut po nástupu do druhé půle; mnichovský brankář si však s jeho střelou z velkého vápna dokázal poradit. S minutou 61. přišla i další neúspěšná střela wolfsburských, tentokráte v podání Daniela Baiera. Magath chtěl urvat tři body stůj co stůj. A tak hned po Baierově střele se uchýlil hned k dvojstřídání. Hřiště opustili Džeko s Gentnerem a nahradili je Ashkan Dejagah s Jackem Krzynowkem. O dvě minuty později vystřídal i Hitzfeld. Místo unaveného Schweinsteigera poslal na trávník talentovaného Toniho Kroose. Další průběh klání plynul poměrně poklidně. V 73. minutě se po spolupráci s dalším mladíkem Podolskim dostal do akce střídající Kroos, ale ani on síť brankáře Benaglia nerozvlnil. Čtyři minuty nato zahodil svou šanci i jinak nevýrazný Lukas Podolski. Mladičký Toni Kroos byl po svém nástupu na hřiště asi nejaktivnějším mužem na hrací ploše. Šest minut před koncem oficiální hrací doby se na zelený pažit dostal další supertalent a zimní posila z Brazílie, Breno. Mladičký stoper je považován za jednu z nejzářivějších komet na obloze světového fotbalu. V posledních momentech zápasu ještě spálili své šance Schäfer s Gentnerem, což bylo z utkání vše. Na Vlky nyní čeká ještě pořádný kus práce.

Více informací k zápasu

MSV Duisburg - Bayer Leverkusen 3:2

04.05.2008 17:00

Góly: 14. Manneseh Ishiaku, 36. Manneseh Ishiaku, 90. Blagoj Georgiev - 18. Lukas Sinkiewicz, 74. Tranquillo Barnetta

V dohrávce 31. kola překvapivě porazil domácí MSV Duisburg Bayer 04 Leverkusen a vyškrábal se na vzdálenost třech bodů od záchranného břehu setrvání v soutěži.

Bayer ztratil v boji o pohárová místa cenné body a bude se muset snažit, aby si na konci zahrál alespoň v Poháru Intertoto.

Nigerijec Ishiaku položil základní kámen k dnešnímu úspěchu svými dvěma góly ve 14. a 36. minutě a Blagoy Greorgiev v 90. minutě zpečetil. Za Bayer dotahovali Lukas Sinkiewicz (18.) a Tranquillo Barnetta (74.)

V MSV Aréně měli hosté lepší start. Po pěkném pasu Barbareze se vynořil Stefan Kiessling ve čtvrté minutě zcela sám před brankářem Tomasem Starkem, ale při pokusu gólmana obejít, propásl správný moment pro střelu do prázdné brány. Při svém prvním útoku se překvapivě dostali domácí hned do vedení. Při tom tečoval nešťastně Ishiakovu střelu Sascha Dumm a tím byla pro Adlera nechytatelná. Hosté však dlouho neváhali a za několik minut odpověděli vyrovnáním. Po rohovém kopu právě Saschi Duma se dostal nejlépe k míči Sinkiewicz a z jedenácti metrů poslal hlavičkou míč do levého rohu brány domácích.

Po vyrovnání se nemohli dostat domácí delší dobu do hry. Ale Bayer nevyužil jejich nejistoty. Nejhezčím útokem prvního poločasu se přeci jen podařilo domácím navýšit skóre ve svůj prospěch. Díky chybnému postavení Hanse Sarpeie a po pěkném pasu Michaela Lameye, přihrál Georgiew míč Ishiakovi, který pěknou hlavičkou překonal brankáře Adlera.

Po výměně stran se snažili hosté mermomocí o vyrovnání. Ztráceli ovšem hodně míčů. Střelu Simona Rolfese zlikvidoval pak Starke v 53. minutě. O minutu později šla Barbarezova hlavička těsně vedle. Na druhé straně měli ještě šance Georgiev (59.) a Claudio Niculescu (69.), který měl na kopačce třetí trefu domácích. V 74. minutě se podařilo hostům znovu vyrovnat. Castro přihrál z pravé strany na volně stojícího Barnettu a ten hlavičkou s odrazem poslal míč za Starkeho záda. Bayer v posledních minutách vyvíjel stále větší tlak na bránu domácích, ale Starke stál jistě mezi tyčemi. V poslední minutě zápasu pak přišla studená sprcha pro hosty. Simonu Rolfesovi se nepodařilo dostat míč z nebezpečné zóny a toho využil Ishiaku a poslal lehce míč na nabíhajícího Gregorieva, který dělovkou zařídil vítězství domácích.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov311910259:1867
2.Werder Brémy31176867:4457
3.Schalke 04311510649:3255
4.Hamburger SV311312640:2351
5.VfB Stuttgart311631253:4851
6.Bayer Leverkusen311461154:3648
7.VfL Wolfsburg311291047:4245
8.Hannover 963111101046:5043
9.Eintracht Frankfurt3111101037:4443
10.Karlsruher SC311191136:4242
11.VfL Bochum319111144:4838
12.Hertha BSC311081335:3938
13.Borussia Dortmund31991343:5436
14.Energie Cottbus31881532:5132
15.Arminia Bielefeld31881531:5432
16.MSV Duisburg31851832:4629
17.1. FC Norimberk316101533:4828
18.Hansa Rostock31761827:4627

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To ze sestoupi Norimberk je mi uplne jedno.Po pravde si se sebou mohl pribalit jeste Dortmund.

Reagovat
fantomas

Norimberk stáhne dolu Bielefeld a o chlup se zachrání

Reagovat
Arne

mohl, ale nemusel, spíš však měl přibalit tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju ze Duisburg se po tomhle kole dostane z pasma sestupu.Leverkusen venku nic moc a Hamburg uz by mel taky bodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Koller dneska hrál skvěle, několikrát nahrál parádně do šance Vittekovi a Mintálovi, jenže ti to nehorázně zazdili. Jenda je borec, snad mu to tam zase začne padat

Reagovat
smazaný uživatel

tak v druhy Bundeslize snad i jo

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum zničí Bielefeld, tkže by se snad mohli posunou na 15.místo. Hamburk by měl Rostock porazit v pohodě, stejně takk Levrkusen Duisburg...

Reagovat
Arne

docela mě dostal Jenda, jak pak pak měl před kotlem BVB slzy v očích... škoda jen, že to fanoušci Norimberku nevzali tak, jak to je a vypískali ho

Reagovat
smazaný uživatel

jo to bylo něco jak celá tribuna skandovala jeho jméno a nakonec taky celá tribuna děkovala, fandové norimberku fakt zklamali.....

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy zahrali uplne skvele.Goly sice padaly az v druhem polocase ale uz za prvni polocas meli prevahu strel asi 18:2.Celkove 29:4. To jim jeste neuznali pencli.A i kdyz nehral Diego Ozil na jeho miste zahral vyborne=Bremy udali dobre ze ho koupili od Schalke.Tak kdyz uz sme si to zkazili v boji o titul,tak na druhy misto to ted vypada slibne.Jediny co me mrzi je 5. zluta Fringse ktery ted bude hodne chybet v zapase v Hamburgu....

Reagovat
Arne

ta pentle dle mě bejt neměla, vůbec o tom, že hraje rukou, nevěděl (pokud tedy myslíš toto, ale nic jinýho tam nebylo)

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Skácel

Reagovat
Arne

no, moc velkej podíl na tom gólu neměl, to bych dal i já

Reagovat
smazaný uživatel

já taky netušim jak to padlo, hlavně že to padlo

Reagovat
fantomas

Jak hrál Fenin?

Reagovat
smazaný uživatel

hrál-li vůbec....

Reagovat
fantomas

nj, on nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

A na to si přišel kde? O poločase byl vystřídán...

Reagovat
fantomas

jo ja blbec si ho nevšim

Reagovat
smazaný uživatel

tys mi to hned sežral ?

Reagovat
fantomas

ale ne, koukal sem hned do sestav, ale bud do jinyho zápasu ( ), nebo sem ho přehlidl ( )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3 gól Herty úplně jasný ofsajd Mineira

Reagovat
Arne

jj, byl jasnej. vůbec, sobota se sudím moc nepovedla, branky de Jonga a Hilberta zase uznané být měli

Reagovat
smazaný uživatel

Van der Vaart

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vi tu nekdo jak na tom byl Dortmund za dob Kollera a Rosickeho?

Reagovat
smazaný uživatel

byli na tom dobře

Reagovat
smazaný uživatel

2001 - 2002 ... 1. místo

2002 - 2003 ... 3. místo

2003 - 2004 ... 6. místo

2004 - 2005 ... 7. místo

2005 - 2006 ... 7. místo

Reagovat
smazaný uživatel

diky moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele