FORTUNA:LIGA - souhrn 34. kola: Slavia udržela neporazitelnost

29.05.2021, 18:56, aktualizováno 29.05.2021, 18:56
Komentáře a souhrny
Slavia porazila České Budějovice a ke třetímu po sobě jdoucímu ligovému titulu dokráčela bez porážky. Tři body má také Sparta, která rozstřílela Brno. Jablonec veze body z Pardubic, zatímco Slovácko si v lokálním derby poradilo se Zlínem. Plzeň potvrdila roli favorita v Opavě a zahraje si předkolo Evropské konferenční ligy. Liberec podlehl Olomouci, další výhru má Mladá Boleslav...

Baník Ostrava - MFK Karviná 1:1

29.05.2021 17:00

Góly: 48. Dyjan Carlos De Azevedo - 58. Vlasij Sinjavskij

Na rozdíl od zcela prvního zápasu v sezoně nabídl tentokrát duel mezi Baníkem a Karvinou řadu šancí i góly. Oba celky nakonec vstřelily po jedné brance a rozešly se smírně. Ostravané zakončili sezonu na osmém místě, MFK zase na dvanácté příčce.

Jako první zahrozil v osmé minutě Čmelík, jenž zakončil i díky nedůrazu stopera domácích Stronati, střelu hostujícího záložníka tak musel zneškodnit gólman Baníku Budinský, který tentokrát dostal přednost před obvyklou jedničkou Laštůvkou. Ostravané zahrozili za dalších pět minut po dvou slepených rohových kopech. Po tom prvním od Buchty vyrazil hlavičku Pokorného brankář MFK Neuman, v druhém případě pálil Kaloč do tyče.

V 18. minutě oslovil De Azevedo volného Kuzmanoviće, srbský ofenzivní hráč ale určitě mohl střílet lépe, neboť Neuman si s jeho pokusem z nadějné pozice poradil. Na druhé straně byl o čtyři minuty později blízko brance znovu Čmelík, jehož ke skórování vybídl Sinjavskij, jenže již téměř gólovou hlavičku zastavil blokující Fleišman. Po půlhodině hry si domácí Buchta narazil balón se Šmigou, poté ale zamířil přesně do Neumanovy náruče.

Tři minuty po změně stran už nicméně šli Ostravané do vedení. Buchta potrestal zaváhání Janečky a před bránou našel De Azeveda, který už neměl problém s dopravením meruny do sítě. Za dalších deset minut však Janečka svou chybu napravil, když jeho centr vytěsnil Budinský pouze k Sinjavskému, který pohotovou hlavičkou vyrovnal. Remízový stav ještě mohl zvrátit Buchta, avšak z úhlu pálil v 77. minutě do tyče.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:1

29.05.2021 17:00

Góly: 15. Ondřej Lingr, 43. Jan Kuchta - 77. Lukáš Skovajsa

Jan Kuchta se sice střelecky prosadil, jelikož však na Letné ve stejný čas řádil Adam Hložek, musí se slávistický útočník podělit o korunu pro krále střelců právě s forvardem Sparty. Kuchta si však na rozdíl od Hložka mohl po utkání proti Českým Budějovicím, které Slavia zvládla po výsledku 2:1, užít mistrovské oslavy.

Jako první se však mezi střelce mohl místo Kuchty zapsat Samek. Mladý záložník na sebe upoutal pozornost již před týdnem v zápase na hřišti Jablonce a tentokrát již po devíti minutách zkusil štěstí dalekonosným projektilem, který musel brankář Jihočechů Vorel vytěsnit na rohový kop.

Šest minut po Samkově pokusu se už sešívaní ujali vedení. Po autovém vhazování Baha přihrál Traoré patičkou nabíhajícímu Lingrovi, jenž zblízka překonal Vorla. V 17. minutě se Lingr mohl prosadit podruhé, když si naskočil na rohový kop zahraný Bahem, ovšem hlavičkou tentokrát přestřelil svatyni Dynama.

Ve 43. minutě skórovali Pražané podruhé a opět v tom měl prsty Lingr, jenž před pokutovým územím hostů posunul balón doprava na nabíhajícího Baha. Dánský zadák pak před bránou vyhledal neobsazeného Kuchtu, jenže přihrávku snadno nasměroval do sítě a vstřelil svůj 15. gól v ročníku.

Ten šestnáctý mohl přijít v 59. minutě, kdy Kuchta převzal na levé straně míč po Olayinkovi, jenže z úhlu pálil těsně vedle brány. Do další gólové šance už se Kuchta nedostal. Místo nejlepšího střelce sešívaných zkoušel v 73. minutě štěstí Olayinka, jemuž těsně před pokutovým územím nabil Bah. Tečovaná rána křídelníka Slavie nakonec přeletěla břevno.

Domácí gólman Kolář jistě doufal v čisté konto, na něj si ale v 76. minutě musel nechat zajít chuť. Na centr Nováka si totiž naskočil Skovajsa, jenž jasně předčil Berana, a hlavičkou k tyči zařídil k nelibosti marně se natahujícího Koláře čestný zásah Budějovic. Ten nicméně na vítězích a poražených sobotní seance v Edenu nic nezměnil.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FK Jablonec 0:1

29.05.2021 17:00

Góly: 56. Martin Doležal

Jablonec už si v tabulce nemohl nijak polepšit ani pohoršit, přesto šlo vidět, že proti Pardubicím chce za každou cenu uspět. To se nakonec Severočechům taky povedlo, když rozdílovou trefu vsítil Martin Doležal, jenž si tak pojistil třetí místo v tabulce ligových kanonýrů.

Na vyloženou šanci se ve vršovickém Ďolíčku čekalo poměrně dlouho, několik zajímavých příležitostí si ale Jablonec chystal v podstatě od úvodního hvizdu. Ta pravá gólovka nicméně přišla až v 17. minutě, kdy se míč po přímém kopu odrazil k Zelenému, jenž však nepropálil gólmana Pardubic Letáčka. Za domácí během prvních 45 minut zahrozil snad jen Čelůstka, jehož skákavou střelu lapil brankář hostů Hrubý.

Jedenáct minut po změně stran už padla první a nakonec taky jediná branka duelu. Domácí chybovali při rozehrávce, čehož Severočeši rychle využili. Pleštil pak ve finále vyhledal před bránou Doležala, jenž vstřelil svůj 14. gól v sezoně.

Doležal se mohl prosadit ještě jednou v 86. minutě, jenže po přihrávce od Haitla střílel v pádu nad břevno svatyně Pardubic. V samotném závěru se Východočeši málem dočkali vyrovnání, avšak zakončení Tomla po centru od Cadua se mezi tři tyče nevměstnalo.

Více informací k zápasu

FK Teplice - 1. FK Příbram 2:2

29.05.2021 17:00

Góly: 68. Lukáš Mareček, 89. Jakub Mareš - 3. Radek Voltr, 60. Karel Soldát

Dlouho se zdálo, že poslední zápas kariéry skončí pro Admira Ljevakoviće nezdarem. Teplice totiž proti Příbrami dlouho tahaly za kratší konec a svého času dokonce prohrávaly o dvě branky. Nakonec ale Severočeši vydolovali bod za remízu a přichystali ikoně klubu důstojné rozloučení.

Do vedení šla již ve třetí minutě Příbram, a to za dost kuriózních okolností. Zdálo se totiž, že Laňkův volej po rohovém kopu Pilíka snadno ukryje do rukavic Grigar. Zkušený brankář ale padající merunu neudržel, což gólovou dorážkou ztrestal Voltr. Domácí během první půle nevymysleli žádnou kloudnou odpověď. To Středočeši mohli před odchodem do kabin udeřit ještě jednou, když po akci Vávry a Zorvana chtěl zakončovat Pilík, tomu ovšem radost na poslední chvíli překazil Knapík.

Krátce po změně stran se s kariérou definitivně rozloučil Ljevaković, jenž už tak z lavičky sledoval druhou gólovou radost hostů. Pilíkův rohový kop totiž mezi tři tyče usměrnil hlavou Soldát. Grigar přitom opět neměl čisté svědomí, neboť míč mu znovu prošel přes rukavice.

"Skláři" snížili v 68. minutě. Moulis přesným centrem vyhledal nabíhajícího Marečka, jenž překonal gólmana Příbrami Kočího a vrátil Teplice do hry. Vyrovnávací branky se Severočeši dočkali v samotném závěru. Další pas od Moulise tentokrát zužitkoval Mareš, jenž gólem i následnou oslavou udělal velkou radost Ljevakovićovi.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 6:1

29.05.2021 17:00

Góly: 9. Adam Hložek (pen.), 14. Adam Hložek, 26. Adam Hložek, 30. Matěj Polidar, 32. Adam Hložek, 42. Jan Sedlák (vl.) - 5. Jan Hladík

Poslední kola sezony často přináší gólové orgie, ovšem až takový koncert v podání jednoho muže se nečekal ani v případě, kdy bylo soupeřem slabé Brno. Adam Hložek si však během jednoho poločasu udělal z obrany Zbrojovky trhací kalendář a vlastně sám nasměroval Spartu k pohodové výhře.

Pražané přitom utkání zahájili katastrofálně a již po pěti minutách prohrávali. Pak ale začal úřadovat Hložek, jenž měl už ve 32. minutě na svém kontě čtyři branky. Do druhé půle už sice velký talent Letenských nenastoupil, i tak se však Hložek v tabulce ligových střelců dotáhl na Jana Kuchtu, s nímž se také podělil o celkové prvenství.

Ona jediná hrůzná chvilka pro domácí začala v páté minutě výkopem gólmana Brna Flodera, který chtěl malou domů zneškodnit Hancko. Slovenský obránce si však nevšiml, že proti míči vystartoval rovněž brankář Sparty Heča, jemuž chtěl Hancko přihrávku adresovat. Místo toho zadák Pražanů hlavičkoval na prázdnou bránu, přičemž ještě před brankovou čarou pomohl meruně do sítě hostující Hladík, jenž tak poslal svůj celek do nečekaného vedení.

To ale "Flintě" vydrželo jen zhruba čtyři minuty. V osmé minutě byl totiž v šestnáctce Zbrojovky faulován domácí Sáček a Letenští tak dostali k dispozici penaltu, kterou si vzal na starosti Hložek. Floder sice vystihl směr střely, Hložek však mířil přesně k tyči mimo dosah strážce hostující svatyně.

Ve 14. minutě se už vedení ujala Sparta. Dočkal totiž centrem vyhledal na zadní tyči Hložka, jenž snadno hlavičkoval do odkryté části brány. Poté se kanonýr domácích na dvanáct minut odmlčel, aby jej ve 26. minutě našel za obranou Brna Hancko. Hložek pak už jen obstřelil Flodera, čímž zkompletoval hattrick.

Čtyři minuty nato rozehráli domácí rohový kop, po němž se Hložkovi tentokrát nepovedlo zakončit, akce Letenských nicméně pokračovala dalším centrem Dočkala, který Floder neudržel v rukavicích, což snadnou dorážkou do odkryté svatyně potrestal číhající Polidar - 4:1. Za další dvě minuty rozehrála Sparta rychle standardní situaci, Krejčí "starší" utekl po levé straně a před bránou našel nabíhajícího Hložka, který počtvrté a naposled překonal Flodera, tentokrát střelou po zemi.

Zbrojovka před přestávkou nakonec inkasovala celkem šest gólů. Ten poslední si přitom ve 42. minutě vstřelila sama, když Karlssonovu přihrávku před bránu uklidil do vlastní brány nešťastník Sedlák. Zatímco v prvním kole dostala Flinta od Sparty během prvních 45 minut čtyři branky, tentokrát Floder ve stejném časovém intervalu lovil ze sítě ještě dva míče navíc.

Po změně stran se zběsilé tempo přece jen uklidnilo. V 53. minutě pálil po Dočkalově standardní situaci nad břevno Krejčí. V 76. minutě zničehonic zahrozil hostující Přichystal, jehož pasem vyhledal Pernica, načež útočník Zbrojovky hlavičkoval těsně vedle Hečovy svatyně. Krátce poté zase pálil nad bránu Pražanů Štěpanovský, což byl také poslední zaznamenáníhodný moment z utkání.

Letenští tak díky vítězství získali v sezoně celkem 74 bodů, které však stačily "pouze" na druhé místo za odvěkým rivalem Slavií. Brno nakonec zůstalo s 26 body na kontě šestnácté, neboť sedmnáctá Příbram nakonec neudržela vedení v Teplicích. I tak se ale Moravané s nejvyšší soutěží minimálně na rok loučí.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:1

29.05.2021 17:00

Góly: 17. Václav Drchal, 51. Radim Řezník, 86. Michal Škoda - 71. Tomáš Necid

Mladá Boleslav se po zdarech z hřišť soupeřů dočkala tříbodového zisku také na domácí půdě. Svěřenci kouče Karla Jarolíma nasázeli Bohemians tři góly, sami pak díky vynikajícímu výkonu gólmana Jana Šedy inkasovali pouze jednou.

Již ve třetí minutě se po rohovém kopu Skaláka mohl prosadit Jiří Klíma, jeho hlavička však přeletěla břevno svatyně Bohemians. Na druhé straně se po centru Vondry netrefil mezi tři tyče Puškáč. Z třetí šance už ale branka padla. Preisler vyhledal z levé strany Drchala, jehož povedený volej zapadl k tyči mimo dosah brankáře Pražanů Le Gianga.

Ještě v první půli se ve své druhé slibné šanci ocitl Puškáč, jehož obloučkem za obranu našel Květ, avšak útočník hostů pálil jen do gólmana Šedy. Místo vyrovnání tak šest minut po změně stran přišel druhý zásah domácích. Na míč od Skaláka ze standardní situace si naskočil Řezník, na něhož obrana Klokanů zcela zapomněl.

Boleslav navíc držel také Šeda. Ten nejprve lapil nebezpečnou hlavičku Nováka po centru od Vondry a v 66. minutě si strážce domácí svatyně poradil také s pokusem Necida, jehož osamoceného před bránou vyhledal z levé strany Schumacher. Až v 71. minutě pomohl Bohemians chybující Jakub Klíma, díky němuž mohl na Šedu upalovat Osmančík. Ten se ještě gólu nedočkal, Necid už se však z dorážky nemýlil - 2:1.

Domácí však přece jen zvítězili o dvě branky. Na rohový kop Zmrhala z 87. minuty si totiž naskočil Škoda, proti jehož hlavičce k tyči neměl Le Giang šanci. V nastavení ještě Boleslavi zkomplikoval cestu za vítězstvím Řezník, jenž ve vlastním pokutovém území zahrál rukou. Jenže nařízenou penaltu zahodil Necid, jehož vychytal hrdina okamžiku Šeda.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:2

29.05.2021 17:00

Góly: 83. Michal Sadílek - 32. Ondřej Zmrzlý, 90+1. Milan Kerbr (pen.)

Liberec proti Olomouci zahodil zejména v prvním poločase řadu gólových příležitostí, hosté byli naopak nesmírně produktivní a na Hanou si nakonec odvezli všechny tři body. Vítězný gól si připsal Milan Kerbr, jenž se tak ideálně rozloučil s kariérou.

I kdyby však Slovan u Nisy zvítězil, do evropských pohárů už by nepronikl, neboť Plzeň uspěla v Opavě. Zároveň Severočeši setrvali na šestém místě, sedmé Pardubice totiž nestačily na Jablonec.

První tutovku si Liberec vypracoval ve 28. minutě poté, co se Mosquera z levé strany prodral do pokutového území, kde přihrál Rondićovi. Ten na první pohled zbytečně zpracovával míč, přesto se ale před Zmrzlého dostal k zakončení, které však zneškodnil gólman Sigmy Macík. Za další tři minuty zakončoval sám Mosquera, jehož centrem z pravé strany vyhledal Fukala, avšak kolumbijský křídelník hlavičkoval z výborné pozice těsně vedle tyče.

Hanáci se naopak hned po první pohledné akci radovali z gólu. Houska ve 33. minutě perfektním pasem našel za obranou Slovanu nabíhajícího Zmzlého, jenž si přihrávku od spoluhráče zpracoval na prsa a svou silnější levou nohou propálil ze strany brankáře domácích Knoblocha - 0:1. Ještě do přestávky mohl vyrovnat Rondić, jenž si naskočil na Sadílkův rohový kop, avšak prudkou hlavičku bosenského útočníka pod břevno vytěsnil skvělým zákrokem Macík.

Druhý poločas nabídl dlouho spíš nezáživný boj, nakonec však Severočeši přece jen srovnali skóre. Faško v 83. minutě přenesl hru na levou stranu, kde Mosquera vyhledal nabíhajícího Sadílka. Mladý reprezentant neměl zcela jednoduchou situaci, přesto míč ze vzduchu trefil naprosto dokonale a parádním volejem k tyči nedal Macíkovi šanci.

V závěru však Liberec hloupě přišel alespoň o bod za remízu. Karafiát zcela zbytečně sestřelil na kraji pokutového území Slovanu pronikajícího Šípa. Olomouc tak dostala k dispozici penaltu, kterou si vzal na starost střídající Kerbr. Jednatřicetiletý univerzál ohlásil konec kariéry již v průběhu jara, v posledním utkání sezony se ale ještě chtěl rozloučit na hřišti Severočechů, kde dříve rovněž působil. Přání se Kerbrovi splnilo a navíc se stal autorem vítězného gólu, neboť pokutový kop s přehledem proměnil.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 2:0

29.05.2021 17:00

Góly: 9. Lukáš Sadílek, 90. Václav Jurečka

Slovácko zvládlo i druhé derby v sezoně a jasně demonstrovalo, kdo v regionu v současnosti tahá za delší konec. Porážku Zlína zařídili svými trefami Lukáš Sadílek a Václav Jurečka.

Úvod zápasu v Uherském Hradišti přitom patřil hostům. Ve třetí minutě pálil nad břevno Vraštil, za další dvě minuty pak křižnou přízemní střelou těsně netrefil svatyni domácích Poznar. V desáté minutě však po pravé straně Slovácka utekl Petržela, kterého ještě zlínský gólman Dostál zneškodnil, z dorážky do prázdné brány už se ale prosadil Lukáš Sadílek.

Vedení domácích hodlal po půlhodině hry navýšit Petržela, jehož tečovaný pokus proletěl jen těsně vedle tyče. Po následném rohovém kopu pálil stejný hráč znovu a opět nenašel cíl. Podobně si na druhé straně ještě před přestávkou vedl Fantiš, jenž hlavičkou nezužitkoval centr Procházky.

Vyrovnat mohl po hodině hry Vraštil, jehož centrem našel Poznar, jenže středopolař Zlína hlavičkoval jen do boční sítě. Domácí Tomić naopak pasem ze strany vystrašil přímo Dostála, jenž toho proti sluníčku moc neviděl míč proto jen vyrazil. V samotném závěru nicméně hosté ještě jednou kapitulovali. Na konci pohledné akce přihrál Sadílek doprava Rezkovi, ten našel před bránou Jurečku, kterému už nedělalo problém uklidit balón do sítě.

Více informací k zápasu

SFC Opava - Viktoria Plzeň 1:3

29.05.2021 17:00

Góly: 39. Aleš Nešický - 13. Aleš Čermák, 34. Pavel Bucha, 43. Milan Havel

Plzeň splnila povinnost a v Opavě uhrála potřebné tři body. I bez nich by se nakonec Viktoria obešla, neboť konkurenti z Liberce i Pardubic v souběžně hraných zápasech prohráli. Na jejich zaváhání však svěřenci trenéra Michala Bílka nespoléhali a ve Slezsku udělali vše potřebné pro vítězství.

Všechny klíčové momenty duelu se odehrály již v první půli. Nejprve ve 13. minutě vyhledal Kayamba centrem Čermáka, jenž se odpoutal od obránců a hlavou nasměroval balón nechytatelně pod břevno - 0:1. Za další tři minuty mohli jít Západočeši již do dvougólového trháku. Didiba totiž pokazil malou domů, kterou vystihl Šulc, mladý záložník hostů ale celou situaci nevyhodnotil dobře a ukvapeně vystřelil přímo na brankáře SFC Digaňu.

V 19. minutě už Šulc vyslal z voleje mnohem povedenější projektil, jenž Digaňa vyrazil na tyč, následnou dorážku Beauguela zablokoval ve skluzu Kulhánek. Po půlhodině hry už ovšem domácí přece jen kapitulovali podruhé. Šulc vyhledal Beauguela, jenž se zády k bráně nepokoušel vytočit. Místo toho nesobecky předložil míč nabíhajícímu Buchovi, na jehož přízemní pokus byl Digaňa krátký.

Opava se obešla bez jakékoli nebezpečnější útočné snahy, přesto ve 39. minutě zničehonic snížila skóre. Nutno podotknout, že za asistence Plzeňských by se Slezané na gól nezmohli. Stoper Viktorie Brabec však vyrobil svou již několikátou hrubici v probíhajícím ročníku, když místo přihrávky či odkopu míče předložil kulatý nesmysl Helešicovi. Ten okamžitě nastartoval Nešického a nejelpší střelec domácích po úniku překonal brankáře Západočechů Staňka.

Hosté si nicméně dvoubrankový náskok vzali zpět ještě před přestávkou. Beauguel totiž ve 46. minutě nacentroval na Havla, který se sice nepříjemně srazil s protihráčem, zároveň však hlavou dokázal pas od spoluhráče usměrnit přesně k tyči.

Po změně stran už si Viktoria v podstatě jen hlídala pohodlný náskok. V 71. minutě se mezi střelce mohl zapsat i Beauguel, ovšem francouzskému útočníkovi nebylo souzeno a pas od Hybše z levé strany nenasměroval do sítě. I tak mohla po závěrečném hvizdu panovat v táboře hostů spokojenost.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha34268085:2086
2.Sparta Praha34235682:4374
3.FK Jablonec34216759:3369
4.1. FC Slovácko34196958:3363
5.Viktoria Plzeň341771060:4558
6.Slovan Liberec3414101044:3252
7.FK Pardubice341571241:4252
8.Baník Ostrava3413101148:3849
9.Sigma Olomouc3411121140:4045
10.Bohemians Praha 19053410131140:3743
11.FK Mladá Boleslav341091549:5439
12.MFK Karviná349121337:4939
13.Dynamo České Budějovice349111433:4738
14.Fastav Zlín34881830:5032
15.FK Teplice34791834:6630
16.Zbrojovka Brno345111833:5726
17.1. FK Příbram345101926:6525
18.SFC Opava34382323:7117

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
kbtk23

Je super, že Hložek už dal v jednom zápase stejně gólů jako například Střihavka atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Hložek jednoznačně nejlepší hráč ligy. Třeba Sima se mu nemůže podívat ani do prdele

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kbtk23

Jj v tom s tebou musím souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže no, těžko bude koukat na někoho kdo je za ním.

Reagovat
Kiwi-21

To možná ze Simou je pravda ale ten má větší cenu jak Hložek protože se prodal v těžkých zápasech

Kdy Hložek je v derby naprosto neviditelný tak Sima za 1 zápas zvládl více jak Hložek za ty ostatní + zápasy v EL

A nejlepší hráč ligy taky není, nejproduktivnější to ano

Reagovat
letitfly

Transfermarkt by nesouhlasil

Reagovat
Kiwi-21

Neviděl jsem naposledy

Uvidíme kdo půjde za víc

Přehajpovaní jsou rozhodně oba

Reagovat
smazaný uživatel

2020/2021 Sigma Olomouc (CZE) 1 2 1 1

Bůh Kerbr

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo by to před rokem, nebo dokonce před 2 lety řekl, že budou Jan Kuchta a Adam Hložek na děleném 1.místě tabulky střelců. Obrovský respekt oběma.

Hlavně Kuchta je velké překvapení. Nikdo od něj po příchodu k nám (a ještě v zimní přestávce) nic nečekal.

Reagovat
mayday

Tak ono když hraješ v nejlepším klubu ligy, kterej každej zápas hraje do tlaku a má hromadu akcí před brankou, tak to už bys musel být hodně velká lopata, abys nějaký branky nedal.

Reagovat
John Obi Mikel

Říkal někdo Van Buren, nebo Tecl?

Reagovat
mayday

Ano, tyto dvě jména mě napadly už při psaní reakce

Ale s Kuchtou bych je ne srovnával, tolik prostoru dlouhodobě na hrotu nedostali.

Reagovat
Freedo

A hlavně jsou to úplně jiný typy. Kuchta víc chodí do vápna.

Reagovat
mayday

Reagovat
Igner Farnsworth

Ze sportovního hlediska by se měli zbavit tecla, van burena, yusufa a přivést někoho ke Kuchtovi. Mám Kuchtu sice rád, ale nejsem přesvědčený o tom, že zrovna on nás potaha Evropou.

Reagovat
Bakary3

jenze to vypada, ze minimálně tecl a buren zustanou

Reagovat
Freedo

Takže bys prodal 3/4 hroťáků? Nemyslím si, že tak radikální zásah do týmu je nutnej. Pokud Teclovi a Burenovi nevadí hrát jen občas naší ligu, tak bych je nechal v týmu. Tecl je hrozně důležitej pro kabinu, Buren je bojovník. Samozřejmě časem se jich můžem zbavit, pokud se výrazně nezlepší, jen ne všech najednou.

Yusuf je tragéd a musí pryč.

Schranz by byl dobrá volba na rozšíření možností. Případně se podívat venku.

Reagovat
Bakary3

Já bych tedy byl osobně pro Kuchtu, Musu (případně toho Schranze, pokud by Musu prodali) a jako trojku Tecla, úplně v pohodě.

Jusuf je k hovnu a Buren taky, sice bojovník a sympaťák, ale nekvalita a pořád zraněnej.

Reagovat
Freedo

Vidíš to, Musa mi úplně vypadl z hlavy a 100% s tebou souhlasím. Je otázka, jestli není lepší ho prodat při dobré nabídce, než doufat, že nám začne sedět do stylu hry. To by musely být aspoň 4 mega euro, ideálně 5-6. V Unionu často hrál základ a herně byl platný, ale nedával góly.

Reagovat
Bakary3

S tim Musou pravda, no, jen si neumím predstavit, ge by nekdo dal treba i "jen" ty 4m eur, coz sice jsou pekny penize, ale - neni jeho potencial vyssi?

Na druhou stranu by asi spíš byl zase dvojka a to je asi lepsi ho dkbre prodat s nejakyma procentama z dalšího prestupu.

A ten Schranz by mel jeho misto zastat v pohode.

Reagovat
Freedo

Tak potenciál souvisí s věkem a další sezóna na lavičce cenu moc nezvýší a nikam ho neposune. Paradoxně i v BL nastupoval víc než u nás, takže mu prostě trenéři nevěří. Čekalo se, že se chytne na U21 Euru a tam nic moc. Asi bych ho střelil a ty 4 mega by neměly být problém podle spekulací, tak snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítěz je jen jeden. Gratulace Adame

Reagovat
PavlíčeQ

Další sezóna za námi a Jablonec na parádním třetím místě. Pro mě příjemný překvapení, před sezónou se nám moc nevěřilo a nakonec z toho byla opravdu povedená sezóna. Škoda menší krize, která nás postihla v únoru, mohlo být ještě veseleji, ale i tak pěkný třetí místo.

Nejlepší hráči Jablonce:

1. Považanec - Za to určitě dostanu od Ondrasche céres, ale nejde jinak - nejlepší hráč Jablonce. Když nehraje s Hübschmanem, tak si to ve středu hřiště šéfuje s velkým přehledem. Kdyby se počítaly 2. asistence jako v hokeji, tak jich má podle mě nejvíc v lize. Kolik on toho dokáže připravit, neskutečný.

2. Zelený - Přesun na stopera - nejlepší tah Rady v sezóně. Zelený dokáže zahrát všude dobře, ale pozice stopera mu sedí neskutečně. Všechno hraje s klidem, nepanikaří, vyhrává hlavy, umí vyvést míč, dát gól. Naprostá bomba.

3. Schranz - Super kup, hned od začátku se chytil a byla u něj vidět velká kvalita, šance proměňoval, s Doležalem se skvěle doplňoval. Škoda, že vynechal kvůli zranění celou zimní přípravu (i když byla krátká), několik zápasů pak na něm bylo vidět, že to není ono. Už v zimě jsem si říkal, že by skvěle pasoval do Slavie a že by výměna za Zelenýho nebyla od věci.

Jsem zvědav na další sezónu. Když vidím naše možný soupeře pro předkola, tak očekávám klasický scénář, na druhou stranu změn v týmu by nemuselo být tolik a při troše štěstí třeba…

První nástřel, jak by to zhruba mohlo vypadat:

Hanuš - Holík, Suchý, Zelený, Krob - Považanec - Pleštil, Kratochvíl, Kubista, Pilař - Doležal

Nejslabší články sestavy gólman a levý bek. Levýho beka by mohl řešit Schumacher, o kterýho máme zájem. Naopak posilu na pozici gólmana nečekám.

Reagovat
John Obi Mikel

Suchý

Reagovat
PavlíčeQ

V Německu mu končí smlouva a Pelta se ho snaží získat jako novýho lídra za Hübschmana, který se postupně přesouvá ze hřiště do kanclu.

Reagovat
Salfovic

Nechápu, co na něm Pelta vidí.

Reagovat
PavlíčeQ

Hádám, že by Pelta radši Gebreho, ale ten dá přednost Liberci. Nicméně si myslim, že i Suchý může být v pohodě. Zkušeností má ze zahraničí dost a v Jablonci může hrát na slušný úrovni v klidu několik let.

Reagovat
John Obi Mikel

Suchý bude dobrý. Akorát pohybově od něj nemůžou čekat žádnoz rychlost.

Reagovat
KingMaster13

Co blbneš na ligu skvělej tah

Reagovat
KingMaster13

A já doufal že to dohraje u nás Nicméně přál bych vám ho

Reagovat
Losinho

Na to už by neměl, když sedí v Augsburgu.. i ten Jablonec bude na hraně.

Reagovat
KingMaster13

Na ligu si myslím že by měl v pohodě. Na některé lehčí zápasy v Evropě taky.

Reagovat
Bakary3

Ja si myslim, ze spis ne...

On ani v lize podle me nebude zadna hitparada a tezko vezmeš stopera, ze treba proti nekomu i v Evripe zahraje...

Je to skoda, mam ho rad, ale tu kvalitu u nej uz moc nevidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečná odbornost. Zelenka ve studiu proti tobě hadr

Reagovat
Bakary3

Ja vyjadril jen nazor, nepredkladam ho jako odbornej.

Zkus nekdy napsat nekdy svuj, ty neprispejes nikdy nicim, jen delas kretena podobnyma reakcema jako ted na me.

Teda, ty ho nedelas, ty jim jsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Je, přesně.

Reagovat
PlackaSKS

Ne

Reagovat
Losinho

Zbytečný, i kdyby to tak fakt bylo.

Reagovat
meno

Už na nás nemá. Přál bych si, aby ikony dohrávaly u nás, ale když na to nemají, tak nemá cenu tlačit silou...

Reagovat
smazaný uživatel

za Považance, taky se mi líbí

Reagovat
KingMaster13

Ten Zelený mě mrzí, raději vám dát Malinského než jeho, po sezoně nás budou trápit stopeři a Zeleným jsme to mohli krásně bez nákladů zalepit

Reagovat
Pablos

on je jen hostovačka né ?

Reagovat
meno

Prý za Schranze a nějaký keše bude napevno jabloneckej

Reagovat
Pablos

Reagovat
PavlíčeQ

Rýsuje se deal Schranz na přestup do Slavie a za něj Zelený na přestup + Malínský na hostování (u něj to ale asi bude záviset na tom, jestli Jovovič prodlouží smlouvu nebo ne. Vypadá to ale, že spíš ne)

Reagovat
Pablos

Reagovat
KingMaster13

Natrvalo

Reagovat
Pablos

tak to se nedá nic dělat no

Reagovat
smazaný uživatel

SLOVÁCKOOOOOOOO!!! Děkuju moc za úžasnou sezónu!!!!!! mistři Moravy!!

Reagovat
REPLIKATOR

2 výhry z posledních 11 zápasů... Hoftych out

Reagovat
smazaný uživatel

Včera bylo pozdě. Hroznej zoufalec

Reagovat
Kepy_FCB

zkozlená sezona konečně skončila jediné pozitivum

Reagovat
Gelu28

nejhorší že kozel to tak rozesral že budeme rádi pokud se to někdy dá dohromady...druhej kučera

Reagovat
kecipep

no pokud to chcete stavit na strikerech jako je Puškáč, tak tomu vůbec nerozumím

Reagovat
Banikovec7

Tak když nejlepšího útočníka nám berete

Reagovat
kecipep

No kdyby byl nejlepší, tak ho k nám (chudému příbuznému) nebudete pouštět ne?

Reagovat
Banikovec7

No jo, ale doufám, že se u vás zvedne, měl jsem ho vždy rád, ikdyž poslední dobou byl fakt šílený.

Reagovat
lichna.

Reagovat
lichna.

Reagovat
Kepy_FCB

zvedne ale po návratu zase klesne

Reagovat
ratusek

no já doufám, že zabojujeme o Mareše (vím, že je starej, takže by to bylo sezonní řešení, ale mohl by ty naše kopyta něco naučit) a o van Burena

Reagovat
Kepy_FCB

a o pořádného trenéra

Reagovat
Kepy_FCB

nekolik pristich sezon bude podobnych teto

Reagovat
Liquid

Reagovat
FCB1922

Sem tě hledal na sektoru a nic :-(

Reagovat
PlackaSKS

Já už si říkal, jestli si to tady letos zvládl smazat dvakrát během jedny sezony.. ale on ti to asi vynahradil Twitter, kdes to tentokrát vydržel dva týdny do nového účtu...

Reagovat
Losinho

Reagovat
Kaspar

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
FCB1922

Umaštěný, tlustý žiďáčku, ty máš stále nějaký problém. Pojď ho vyřešit, třeba konečným řešením. .. Tam, kde není internet, ale normální svět

Reagovat
PlackaSKS

jaký to bylo číst si hodnocení toho tvýho velkolepýho díla s hloubokou myšlenkou? musel sis založit novej twitter, aby ti přestaly psát fanynky?

Reagovat
FCB1922

Copak tlustý Stando, chybím ti? Ja klidně s tebou rande dám! Ono není ani těžké najít ulici, kde bydlíš :-)

Reagovat
PlackaSKS

pfff, já nevim. moc sem si na tebe poslední dobou ani nevzpomněl, takže spíš asi ne, nechybíš. proč se ptáš? vzhledem k tomu, že adresu mam ještě pořád i na FB, jako správný "boomer", tak bych se divil kdybys jí nenašel, hubený Ondro.

Reagovat
FCB1922

To je vidět na tvých příspěvcích, jak sis ani nevzpomněl. No nic, hozenou rukavici máš...Ale předpokládám, že jako správný žid ji necháš položenou na zemi a budeš schovaný s tím ohledem, že hrotit to budeš ostatně jako vždy jen na internetu

Reagovat
PlackaSKS

ty musíš mít hrozně smutný život. normálně je mi tě snad i líto.. tak ať je líp, Ondro.

Reagovat
Han střelil první

Blouzníš.

Reagovat
Kepy_FCB

Chtěl jsem ale postihl mě zrovna Stockholmský syndrom

Reagovat
PlackaSKS

divim se, že si nešponoval do kulminace

Reagovat
oli9

Slovácko válec

Reagovat
Freedo

Ten čínskej zmrd nemá nárok na medaili.

Reagovat
Beči

Hložek je absolutně TOP hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, nakonec jsem vlastně rád, že se o toho Krále střelců s Kuchtou podělí. Je fakt dobrej.

Reagovat
clinger

Reagovat
smazaný uživatel

Morální vítěz je jen jeden

Reagovat
dave30

Tak ještě šoupnout ze 2 fíky Italům a místo má jisté.

Reagovat
KingMaster13

Sice Sparta je ještě stylem hry a složením kádru poměrně dost za náma ale s tím Hložkem to příští rok může být docela těsný vepředu

Reagovat
Banikovec7

Dnes konečně po více než půl roce na stadioně a musím říct, že mě ten fotbal i bavil, určitě jeden z lepších výkonu letos

Reagovat
smazaný uživatel

Super sezóna Slavie. Zahrát to takhle bez prohry je opravdu jedinečný výkon, který přebil i ten slavný ročník Sparty bez porážky. Další rekord pokořen. Fakt mi letos Slavia udělala neskutečnou radost. Díky.

Reagovat
clinger

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kepy_FCB

ten ročník Sparty bych sem vůbec netahal, ten byl vycinkanej až běda

Reagovat
smazaný uživatel

tehdy Sparta hrála holomajznu

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Trpišákovi. Odvedl opravdu velký kus práce

vedení klubu za práci z rozhodčími

Reagovat
Losinho

Nebreč furt. Váš kůň Královec odchází, ale život jde dál.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, máme lepší management. Závist je svinstvo....

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jak tu kazdyho moralizujes tak neumis psat cesky bez hrubek, ty kundo uzena??

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kuchta

Reagovat
smazaný uživatel

Lukáš Sadílek closed out the season with a goal, becoming the first Slovácko player to clear the 15-point bar (6+9) since Libor Došek did it in 2012/13 (13+3).

He was the best Sadílek in the league, fitting Šilhavý's dream midfielder profile perfectly, yet no NT buzz whatsoever.

Reagovat
Selänne

Ať se prvně ukáže v pohárech. Střed hřiště máme pokrytý natolik dobře, že by se do hry stejně nedostal.

Reagovat
czepelin

Zbrojovka dnes skvělé rozloučení se sezónou. Statistika na livesportu: střely na branku 5-1, skóre zápasu 6-1 Ještě že můžu chodit na Líšeň

Reagovat
Liquid

Reagovat
Zdechlina

Slovácko

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Jinak vím že sparťani nebudou souhlasit ale Hložek by měl jít v létě o dům dál, takové Německo by bylo ideální

Reagovat
KingMaster13

Do West Hamu, nemají útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

Do West Hamu by měla jít celá naše reprezentace, aspoň by pak byli sehraní.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Selänne

Měl by tu jednu sezonu ještě zůstat. Samozřejmě za předpokladu, že budeme hrát Evropu. Než každý zápas dostávat 10-15 minut v nějakým větším klubu, to ať radši ještě zůstane.

Reagovat
oli9

Já si právě myslím že v takovém Dortmundu by dostával šanci až až

Reagovat
Kily

politikou je pro něj BVB super, problém je, že tam ty šance budou muset rozdělovat i mezi další spoustu mladých kluků

Reagovat
Kily

Reagovat
kilobyte

To spíš slávisti s tím nebudou souhlasit.

Reagovat
deiw

další rok v lize mu už nic nedá, nemá se kam posunout. U něj bych se ani nebál mluvit top klubu, šanci dostane kdekoliv.

Reagovat
Igner Farnsworth

Ještě jednu sezonu, potvrdit svoji výkonnost a předvést se v evropě bude ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

Po Euru se to rozjede Jeho prodej nám vydělá na nový stadion

Reagovat
meliooo

Vy nepotřebujete vydělávat na novej stadion, vám ho postaví FAČR ve spolupráci s daňovými poplatníky. Křéťa v tom holt umí chodit.

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cristiano.K.

Na pernamentku Slavie jsem si užil jeden celý včerejší zápas

Jsem zvědav, jak to budou chtít kompenzovat lidem.

Reagovat
Igner Farnsworth

Už dopředu jsme všichni věděli, že nám letošní permice může být k ničemu. Většina lidí to kupovala jako podporu klubu v těžkým čase, kdy vypadli příjmy od diváků a neočekává žádné kompenzace. Nijak bych to nehrotil, a pokud někomu dělá problém dát 2 tisíce, tak si ji neměl brát, nikdo ho k tomu nenutil.

Reagovat
cristiano.K.

jako prostě nějaký gesto by se udělat mělo, jeden zápas za 1 800,- je moc. Neřikám, že by měla být na další sezonu úplně zadarmo, ale třeba za 1 000,- by mi přišla fér.

Reagovat
Martin10

Proč by měly být nějaký kompenzace? Permanentku si kupuješ, abys podpořil klub...

Reagovat
smazaný uživatel

on si ale koupil pernamentku

Reagovat
mistr129

Na začátku sezony psali, že není garantována účast na utkáních

Reagovat
PavlíčeQ

V Jablonci to vyřešili tak, že ji všem automaticky prodloužili na další sezónu zdarma

Reagovat
smazaný uživatel

Všem třem?

Reagovat
PavlíčeQ

Ano.

Reagovat
PBLead

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
ACSeRw!n

kompenzovat ?

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Snad budou na další sezonu zdarma. Bylo by to logický.

Reagovat
ratusek

Vžyt vy jste přece jedna velká rodina, psal Luftjarda. tak jak kompenzovat?

Reagovat
smazaný uživatel

*perMaNentka

Reagovat
Spalovač šancí

Doufám, že ti Jarda Tvrdík pošle dodatečnou fakturu za extra zážitek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sezóna jenu konce. Gratulace Slavii, která byla o parník lepší než zbytek ligy. Velký příslib vidím ve Spartě, která se pod Vrbou určitě ještě zvedne. Ukázalo se, jaký je nesmysl liga s 18 týmy.

Co se týče Baníku, tak jsem s umístěním v polovině tabulky ve výsledku spokojen. Bohužel kvalita kádru tomu odpovídá. Nakonec dostali i mladší kluci čichnout a v tom vidím pozitivum. Sem zvědav, jak se to budr vyvíjet dále. Nicméně mám tušení, že trenérský tým potřebuje někoho zkušenějšího, aby se ostatní měli od koho učit. Příští sezóna by mohla být ve znamení přestavby kádru. Tak sem zvědav.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele