Komentáře a souhrny

Boleslav prohrála s AEK a postup se jí vzdálil

Fotbalisté Mladé Boleslavi promarnili šanci postoupit do jarních vyřazovacích bojů v Poháru UEFA. Středočeši dnes podlehli 0:1 AEK Atény, kterému zajistil výhru minutu po přestávce Nsaliwa. Mladá Boleslav, která v případě vítězství mohla slavit historický úspěch, musí spoléhat na poslední zápas ve skupině C na hřišti italské Fiorentiny.

Šachtar prohrál s Benfikou a připravil se o postup i o Pohár UEFA

Šachtar Doněck prohrál na domácím hřišti s Benfikou Lisabon a připravil se nejen o teoretickou možnost postoupit dál v Lize mistrů, ale také o účast v Poháru UEFA, kam postupují právě Portugalci. Do další fáze LM postupují Celtic a AC Milán. Šachtar, který vyhrál první dva zápasy v soutěži, tak v evropských pohárech končí.

Milán porazil Celtic, oba týmy postupují

AC Milán už jen dohrával skupinu, Celtiku za jistých okolností také již o nic nešlo a podle toho se také zápas odvíjel. Na dlouhou dobu poslední zpestření pro diváky bylo předzápasové předání Zlatého míče pro domácího Kaká. Teprve 20 minut před koncem se Inzaghi jediným gólem v zápase dostal na první místo tabulky střelců v evropských pohárech a zajistil pro AC prvenství ve skupině.

Premier League souhrn - 15. kolo

V utkáních patnáctého kola neztratil nikdo z velké čtyřky. Arsenal vyhrál na půdě Aston Villy a drží si první příčku před Manchesterem United, který zdolal Fulham. Proti West Hamu nezaváhala ani Chelsea a na dostřel se díky výhře nad Boltonem stále drží Liverpool. Černou sérii ukončil Blackburn, pod Juandem Ramosem naopak poprvé prohrál Tottenham...

Corgoň liga súhrn - 18. kolo

V poslednom 18. kole jesennej časti si Žilina víťazstvom nad Banskou Bystricou zaistila prvú pozíciu aj napriek výhre Artmedie nad Nitrou. Slovan porazil Košice a Ružomberok Trenčín. V zápase susedov v tabuľke porazili Zlaté Moravce doma Senec a Trnava vyhrala v Dubnici a dostala sa v tabuľke na tretie miesto.

Gambrinus liga souhrn - 15. kolo

Šlágr kola mezi ostravským Baníkem a pražskou Spartou skončil bez branek a toho využily Teplice, vítězstvím nad Bohemians zvýšily svůj náskok na Spartu na tři body. Trhnout se mohla vedoucí Slavia, ale na Strahově jen remizovala s Mladou Boleslaví. Na čtvrtém místě před Baníkem zůstala Plzeň, přestože jen remizovala s Budějovicemi, body si rozdělily i Liberec s Brnem.

La Liga souhrn - 14. kolo

Sevilla si opět v domácí lize vybrala slabší chvilku a prohrála na hřišti Almerie, šok prožila Valencia, když doma prohrála 0:3 s Bilbaem, všechny body ztratil i Villarreal ve Valladolidu. Naplno nebodovala ani Barcelona, z městského derby s Espanyolem si odnáší pouze bod. Suverénně si naopak počínal vedoucí Real Madrid a také jeho měststký rival Atletiko.

Ligue 1 souhrn - 16. kolo

Výjimečné střelecké hody se konaly v neděli. Ani hattrick Elmandera nestačil Toulouse na výhru v Bordeaux, Valenciennes jasně přehrálo Rennes a Lyon rozstřílel Strasbourg. V sobotu Nancy prohrálo v Le Mans a jeho ztráta na Lyon narostla na šest bodů. Méty doma nestačily na Auxerre, znovu selhalo také doma PSG.

Serie A souhrn - 14. kolo

Inter Milán zvítězil ve Florencii a pojistil si vedení v tabulce. Druhé je po výhře nad Udinese římské AS, třetí pak Juventus, který vyválčil bod ve šlágru kola na hřišti AC Milán. Atalanta snadno přehrála Neapol a ještě zastínila včerejší výhru Sampdorie nad Regginou...

Bundesliga souhrn - 15. kolo

Bayern Mnichov vyhrál nejtěsnějším rozdílem v Bielefeldu a vrátil se na první místo, kam se v sobotu po vítězství nad Hamburkem vyhouply Brémy. Po dlouhé době zabral Dortmund, který veze všechny tři body ze Stuttgartu, poslední Cotbus překvapila vítězstvím nad čtvrtým Karlsruhe.

Skotská Premier League souhrn - 15. kolo

V poslední minutě ztratil Celtic vítězství na hřišti Hearts. Zaváhání úhlavního rivala využili Rangers, kteří se díky domácí výhře nad Kilmarnockem vedoucímu Celtiku přiblížili v tabulce na rozdíl jediného bodu.

Pohár UEFA: Souhrn 3. kola ve skupinách

Pohár UEFA zná první dva postupující ze skupin. Účast v jarních bojích si výhrou nad Austrií zajistil švédský Helsingborg, v dalším kole je i Panathinaikos, přestože měl dnes volno. K postupu má nakročeno i Tottenham, poté, co smazal dvougólové manko v utkání s Aalborgem a ještě vyhrál. Blízko je po výhře nad Rennes Hamburk a překvapivě také Curych, jenž si ve "sparťanské" skupině poradil s Toulouse.

Sparta neporazila Spartak a její šance na postup poklesly

Sparťanští fotbalisté ani v dnešním utkání Poháru UEFA proti Spartaku Moskva nepřerušili sérii domácích pohárových zápasů bez vítězství, která trvá od srpna 2004 už třináct měsíců. Český mistr měl sice v utkání více šancí, ale žádnou z nich neproměnil a zápas skončil bezbrankovou remízou.

Boleslav otočila zápas v Elfsborgu a veze cenné tři body

Fotbalisté Mladé Boleslavi otočili nepříznivě se vyvíjející zápas na hřišti švédského Elfsborgu a zvítězili 3:1. Domácí šli v prvním poločase do vedení po brance Mathiase Svenssona, ale Boleslav góly střídajícího Táborského, Mendyho a Voříška strhla výhru na svoji stranu.

Brémy porazily Real a oživily své postupové naděje

Werder Brémy uštědřil na domácím hřišti porážku Realu Madrid a oživil tak své naděje na postup do dalšího kola Ligy mistrů. Ač německému celku chybělo několik klíčových hráčů v čele s Diegem, využil hojně chybující defenzívy úřadujícího španělského mistra ke vstřelení tří gólů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele